Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Plodova voda a krcok

    , Autor: Bora2001

    Dobry den, pred pár dnami som Vam pisala kvôli krcku maternice. Krcku maternice je 3,3 cm v 28tt. V 24tt bol 3,6 cm. Myslíte, ze je to v poriadku, taketo skracovanie ? Doktor ma upozornil na hraničné množstvo plodovej vody. (Vacsie mnozstvo ) Mam 7,5, co je ze vraj hranicne. Norma je do 8. Myslite si, ze to moze byt iba nahodny nalez ? Predsa voda sa obmiena. Dal mi kvôli vode kontrolu o 2 tyzdne. Bolo to pre mna prekvapenie, lebo mam male brusko. Dakujem za vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 33mm aktívna časť krčka je úplne v poriadku. Ak sa bavíme o hodnote 7,5, predpokladám že mal doktor na mysli AFI, teda index množstva plodovej vody. Hodnota AFI 7,5 na hranici normy, ale spodnej, teda, že je hraničné množstvo plodovej vody, nie v zmysle, že je jej veľa, ale naopak, že je jej menej. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná všetky výsledky a okolnosti.