Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Potrat a ovulacia

    , Autor: Tinky

    Chcem sa spytat je mozne ak som tyzden mala pozitivne tehotenske testy, po tyzdni som potratila lebo testy ukazovali negat vysledok, aj krvacanie zacalo, je mozne mat v posledny den menstruacie, cize 5 den cyklu aby som mala ovulaciu? Kedze mi aj ovulacny test vysiel pozitivny? Je to v poriadku takto skoro ovulovat po samovolnom potrate?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Práve kvôli tomu, že skôr realizované testy môžu byť falošne negatívne, pripadne aj pri pozitivite môže nastať včasný potrat alebo sa dostaví menštruácia po biochemickom tehotenstve. Nie je to menštruácia v pravom slova zmysle, ale krvácanie pri potrate. Ovulačný test musel byť falošne pozitívny. Ak u Vás došlo k biochemickému tehotenstvu, boli ste prakticky chvíľu tehotná, preto bol aj ovulačný test pozitívny. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré ale na seba nadväzujú. Odsledujte si to.