Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,286 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Výtok

    , Autor: mika

    Dobrý deň. Som v 8tt a dnes som si našla na nohavičkách mierne krvavý (hnedý) výtok. Nemám nejaké ťažkosti. Občas ma pobolieva v podbrušku ak sa príliš namáham. Mám hneď utekať k lekárovi?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, občasné špinenie v tomto týždni súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice odsledujte si to. Nemusíte hneď utekať k lekárovi. Pri krvácaní jasnočervenou krvou, či bolestiach v podbrušku navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Macmiror v tehotenstve

    , Autor: bubulina

    Dobry den , prosim Vas o nazor.Som hospitalizovana pre skrateny krcok a "otvaranie" , som v 26.tt. Pri prijme mi bol realizovany ster z posvy, a vysli mi pozitivne E.coli a E. faecalis , mam si vkladat Macmiror. Ale ja nemam problemy, ziadne rezanie,stipanie, vytok -nic.Bojim sa, kvoli dietatku, je to tazke atb , a ked som "otvorena" vsetko prechadza k nemu.Su rozne nazory, aj , ze je to bezny vyskyt posvovej flory. Je naozaj potrebne aj ked nemam najmensi problem uzivat tento liek? Nemozem si kupit nieco ucinne volnopredajne ?
    Dakujem !

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy je lepšie, aby mala pacientka ťažkosti, ktoré ju privedú k lekárovi, ako keď infekcia prebieha bezpríznakovo, no o to horšie následky to môže mať. Keďže Vám reálne hrozí predčasný pôrod, je to problém, ktorý môže spôsobovať práve infekcia v pošve vplyvom na krčok maternice. K plodu sa antibiotiká nedostanú, plod je chránený plodovými obalmi. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani výsledky vyšetrení, USG nálezov a cervikometrie, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam postupovať podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná. Pri nejasnostiach sa ich nebojte pýtať.

  • možné tehotenstvo

    , Autor: Ada123

    Dobrý deň, prosím vás mám otázku. Môj cyklus je v rozmedzí od 27 - 30 dňový, včera na 25DC som si našla na nohaviciach kus ružového vytoku, ozaj len máličko, v ten deň som sa cítila byt unavená a mala som pocit zvýšenej horúčky len som nemala doma teplomer tak som si nemohla zmerať teplotu, tak isto mám zvýšené akné . Dnes mám už len silný mliečny výtok a cítim take jemne pobolievanie v podbrušku a mám citlivé prsia. Je možné, že sa jednalo o uhniezdenie vajíčka? A kedy si mozem spraviť najskôr test aby mi mohol ukázať pripadne pozitívny výsledok ? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jednalo o uhniezďovanie vajíčka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Výtok v 22tt

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň, prosím vás je normálny výtok v 22tt, ktorý je bezfarebný, skôr vodnatý a po zaschnutí sa sfarbi mierne do hnedá? Poslednú dobu mam tohto výtoku viac. Na kontrole pred 2 týždňami u lekára bolo všetko v poriadku. Mam len obavu ci je potrebne to riešiť alebo to patrí k tehotenstvu a nemusím mať žiadnu obavu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pošva počas tehotenstva produkuje sekrét, niekedy ho môže byť viac, je to pomerne časté. Odsledujte si to. Samozrejme, v prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Gynazol

    , Autor: Dak22

    Dobrý večer,
    Poprosím vás o radu.
    Som v 27tt počas celého tehostenstva mám výtok (prisvitný, žltý, občas hustejší). Posledné týždne je ešte intenzívnejší ako v začiatkoch. Môj lekár mi urobil ster a predpísal gynazol. Výsledky steru boli v poriadku, tak som si gynazol nedala. On trvá však na tom, aby som si Gynazol dala, vraj mi to môže pomôcť. Ja som len chcela vedieť či sa niečo bábätku nemôže stať, nešlo o môj komfort.
    Má nejaký zmysel dať si Gynazol, ak bol ster v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skúsiť si môžete aplikovať vaginálne probiotiká večer pred spaním. Gynazolom však plodu neublížite. Ak nemáte žiadne ťažkosti, Gynazol si aplikovať nemusíte, rozhodnutie je na Vás. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hematóm

    , Autor: Anna_Kasagrandová_0701091841

    Dobrý deň,chcela by som sa opýtať.Som v 14+5tt a začala som špiniť. Najprv to bol hnedý výtok potom uz s jasnou krvou.Na sone na pohotovosti mi lekar zistil hematóm 3x14mm predpísal mi Dicynone 3x1 a Duphaston,ktory neviem kolko mam uzivat lebo som to nemala uvedene.viete mi prosim poradit ako ho uzivat? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Duphaston sa štandardne užíva 2 - 3 krát denne jedna tabletka. Kúpiť a užívať môžete aj Ascorutin v dávke 3 krát jedna tabletka. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.