Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,804 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Súrne

    , Autor:

    Dobrý deň, s partnerom sme mali 1.12.2020 prvý pohl. styk vôbec k ničomu nedoslo pretože ma to strašne bolelo tak sme to nechali tak. Potom 3.12.2020 sme mali opäť už došlo k zasunutiu ale iba trocha pretože to veľmi bolelo tak sme prestali (nemal zasunuty celý iba trocha). A potom 4.12.2020 sme mali zase ale už bolo to viac ako toho 3. 12. No len stále bola bolesť tak sme prestali. Potom sa urobil mimo mňa chvíľku sme mali prestávku. Samozrejme mal na rukách to čo z neho vyšlo o niekoľko minút palce zasunul do mňa ale nebolo to až tak hlboko. Potom o 4 dní som mala mat menštruáciu a dostala som ju. O týždeň som bola chorá trvalo to asi tiež cca 1 týždeň. Od vtedy sa cítim divne bolia ma prsia a mala som aj nafúknuté brucho nemala som pocit hladu sem tam ma bolelo brucho. Dnes mam mat menštruáciu a ešte som ju nedostala tak som sa chdela opýtať ci môžem byť tehotná. A ešte k tomu sexu som panna, a neurobil sa do mňa pohlavný styk bol bez ochrany.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže ste už mali pohlavný styk, panna už nie ste. Mali ste nechránený pohlavný styk, takže tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • nehoda

    , Autor:

    dobrý deň chcem sa spýtať mozem otehotnieť ak sa mi partner vystriekal má posvu ? prosím odposbedze je to súrne som ešte panna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste ešte nemali pohlavný styk a k ejakulácii nedošlo v pošve, ale na vonkajších rodiskách, či ohambí, tehotná nebudete.

  • toxoplazmoza v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, potrebovala by som surne poradit momentalne som od dnes 23tt a prvy krat mi prisli v 10tt na pozitivnu toxoplazmu brala som antibiotika Rovamicin ,ktory som brala az do 16tt lebo vysledky boli nie pozitivne ale hranicne ,potom som dostala lieky este dve balenia coz je na dva tyzdne a mala som byt dva tyzdne bez liekov a opät kontrola , vysledky na ktore som bola v 22tt boli opät pozitivne a tak mi na infekcnom odobrali znova krv na protilatky vysledky boli : toxoplazma gondii KFR ....negativn
    Toxoplazma gondii IgM v sére .... negat.
    Toxoplazma gondii IgG v sére 4.20pozitivne -1.59 IU/ ml , S -Toxo IgG Avidita 88.34 vysoká avidita -49.9% .Takze opät bolo pozitivne ale pri com mi uz nedali lieky ziadne a povedali ,ze ziadne pozorovanie a liecenie dalej nieje potrebné a ani nutne .Myslite si ze naozaj to nieje nutne ked je to opät pozitivne? Som v 23tt a bojim sa aby sa dietatku nic nestalo. Za skoru odpoved Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    napriek tomu, že je test pozitívny ide o protilátky z prekonanej infekcie. Tie budete mať pozitívne už stále a znamená to, že ste infekciu prekonali.

  • uživanie liekou v tehotenstve

    , Autor: fantagiro

    dobry den potrebujem surne poradiť prosim!som tehu 9tt dozvedela som sa to až v patom tyž.ale uživala som lieky od bolesti ibalgi ,novalgin ,darsiflex,parlen,a tiež ATB duomox 1000 bola som chora,hrozne sa bojim čo bude z mojim vytuženym babom,teraz som 2 tyžden zas chora silna angina ,chripka,kedže my to neustupovalo gyn.my predpisal penicilin 500,užila som asi 14 tabliet mam hrozny strach nemožem ani spať ubližilo to miminku????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    vo včasných fázach gravidity je ideálne ak sa neužívajú žiadne lieky, no na druhej strane užívanie nie je bezpodmienečne spojené s poškodením plodu. Antibiotiká Duomox ani Penicilín dieťatku neublížia. Analgetiká vo včasných fázach tehotenstva sa nedoporučujú, ale sú maminky, ktoré užívajú tabletky proti bolesti celú graviditu a rodia krásne zdravé detičky. Držím palce a dopredu sa neobávajte.

  • surne prosim

    , Autor: odbornik6

    dobry den ja chcela by som sa opýtat som v stvrtom mesiaci tehotenstva a uzivala som coldrex horuci napoj v prasku a chcela som vediet ci to nejako uskodilo babatku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň.
    žiadne lieky počas prvého trimestra nie sú vhodné a preto sa vo všeobecnosti neodporúča užívanie liekov, no paracetamol, čo je účinná látka Coldrexu, dieťatku neuškodí.