Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Znížená funkcia štítnej žľazy

    , Autor: Adrianka4

    Dobrý deň,

    chcela by som sa prosím Vás spýtať. Dňa 6.11.2020 som bola u svojej gynekologičky, kde mi potvrdila graviditu 6 týždeň. Nakoľko som bola v minulosti liečená na štítnu žľazu a užívala euthyrox25( posledné tri roky som lieky už neužívala), odporučila mi sa objednať na endokrinológiu, kde som bola včera a dnes som volala o výsledky: hodnota TSH bola niečo cez 4, pričom mi doktorka povedala, že hodnoty nie sú dobré na tehotenstvo, norma je okolo 2,5 a že je to na tabletky a objednala ma až za dva týždne. Nie je to prosím Vás neskoro v 10 týždni tehotenstva začať užívať tabletky na zníženu funkciu štítnej žľazy? Nemali by sa začať užívať skôr, kvôli vývoju plodu? Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na endokrinológa. Ak pani doktorke stačí kontrola o 2 týždne, asi vie, čo robí. Postupujte podľa odporúčaní endokrinológa.

Podobné otázky

  • Umelé oplodnenie

    , Autor: Anett16

    Dobrý večer. Chcem sa opýtať som po umelom oplodnení dali mi tam 2 embrya lenže jedno sa vstrebalo alebo neviem čo sa stalo teraz som v 6 mesiaci tehotenstva mám problém zo štítnou žľazou a mám Vrodená trombofíliu môj lekár mi robil ultrazvuk na začiatku a potom 4 mesiaci v 5 a teraz v 6 má len pozeral zo spodu a vravel že krcok je poriadku. Neviem či bábätko je v poriadku keďže mi ultrazvuk nerobil,môže sa stať že sa niečo stane s bábätkom keď mám tie choroby a picham si injekcie na riedenie krvi brucho mi rastie tak do bokoch, mám strach ale prosím o pravdivú odpoveď nech je aká kolvek. Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, trombofílny stav, rovnako aj znížená funkcia štítnej žľazy sú pomerne častými stavmi v tehotenstve. Ak nemáte žiadne ťažkosti, USG sa nemusí realizovať pri každom vyšetrení. Ak máte nasadenú potrebnú liečbu a užívate ju podstivo a správne, na plod to vplyv nebude mať. Nemusíte sa znepokojovať. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa a nebojte sa ho pýtať v prípade nejasností.