Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,355 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň prajem. Chcela by som sa spytat otázočku že cca 29.8-30.8 sme mali s partnerom pohl. styk. Prvý menzes som mala bol silný. Druhý menzes mi meskal 7 dni ale to pripisujem k stresu lebo som mala neskutočne stresové obdobie. Pretože dieťatko mi situácia neumožňuje mat. 5.10 som bola na sone a doktorka tam nič nevidela. Robila som si testy negatívne robila som si ich asi 5. 28.10 som bola znova na sone a taktiež tam nič nebolo. Dala mi injekciu a menzes prišiel do 4-5 dni. Prvý deň som mala strašne bolesti a bol to normálny menzes pretože aj tie “malé kúsky mäsa (alebo ako to nazvat)” boli. Ale Dočítala som sa že injekcia nejako môže podporiť tehotenstvo vedeli by ste mi to vysvetlit že ako? Bojím sa zas žeby som mohla byt tehotná alebo žeby sa mohlo jednať o mimomaternicove tehotenstvo. Alebo môžem byt teda v klude a nenamyslat si zbytočne hovadiny? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, injekcia spôsobujúca vyvolanie menštruácie má na druhej strane pozitívny vplyv na tehotenstvo, to znamená, že nevyvolá potrat ale práve naopak podporí uhniezdenie a vývoj tehotenstva. Ak ste mali opakovane negatívne tehotenské testy a aj USG bol negatívny, vzhľadom k udanému termínu nechránenému pohlavnému styku, je tehotenstvo viac menej vylúčené. Nemusíte sa znepokojovať.

Podobné otázky

  • Cytologia

    , Autor:

    Dobrý deň prajem snažíme sa o bábo a čaká ma preventívna prehliadka , chcem sa spýtať nemôže cytologia uškodiť v čase keď ešte nemám potvrdené tehotenstvo ale je tu možnosť že už tehotná som? Prípadne je to bezpečné v prvých týždňoch tehotenstva? Alebo radšej počkať na prehliadku a až potom sa zase snažiť? Naposledy som bola pred rokom vyšla mi síce pozitívna uraplazma ale neliecim ju keďže nespôsobuje žiadne problémy a mala som ju aj pred prvým tehotenstvom vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, preventívna prehliadka ani odber onkocytológie nemá na prípadné včasné tehotenstvo vplyv.

  • Amniova

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Estrofem

    , Autor: Ivusik25

    Dobrý deň pán doktor
    Prosím Vás som tehotná 7+5 bola som na sono zatiaľ je všetko v poriadku doktorka povedala že ešte dnes večer 2tabletky estrofemu a každé 2dni znižovať o jednu tabletku veľmi sa bojím že začnem krvácať je niečo na krvácanie bez predpisu
    Ďakujem za skorú odpoved
    Prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, liek nie je indikovaný počas tehotenstva. Ak sa tehotenstvo zistí počas liečby, liečba musí byť okamžite prerušená. Väčšina liekov na zastavenie krvácania je na predpis. Voľnopredajný je Ascorutin, ktorý slúži na poslinenie a podporu ciev.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Placenta praveia

    , Autor:

    Dobrý deň.

    Znova som skončila na pohotovosti, kvôli tvrdnutiu bruška. Pani dr. nič nevidala okrem nizko uloženej placenty. Dostala som prísny klud na lôžku. Ja by som sa len chcela opýtať či ozaj je to také zlé ako mi to doktorka opýsala a či je nutné od rána do večera ležať? Dosť ma vystrašila. V správe mám nasledovne:
    placenta na prednej a zadnej stene gr ll-bez známok odlúčenia-placenta biloba, placenta presahuje vnútornú bránku-placenta praevia, cervikometria 51mm bez vezikalizacie.
    Ďakujem za odpoveď.
    Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najvhodnejšie je sa informovať priamo u vyšetrujúceho lekára, ktorý pozná všetky výsledky, aj USG vyšetrení. Tatko sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa jedná naozaj o vcestnú placentu, tehotenstvo bude nutní ukončiť cisárskym rezom. Pokračujte v odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.