Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,999 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý  deň prajem v apríli som mala mimomaternicove tehotenstvo a teraz som zistila ze som opäť tehotná zrejme ešte len 2.tyzden aspoň tak to doktorke vychádzalo. Povedala mi ze vidí malú dutinku v maternici ale poslala ma na odber krvi keďže hovorila ze môže tu byt riziko mimomaternicoveho tehotenstva. Hcg mi vyšlo 528 co povedala ze je to zatiaľ dobre ale moja otázka znie je tu ešte možnosť ze to môže byť mimomaternicove tehotenstvao keďže to videla už v maternici??? Na ďalší odber idem vo štvrtok.. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak sa jednoznačne nepotvrdí vnutromaternicové tehotenstvo, musí sa myslieť aj na mimomaternicové. V 2. týždni na USG nemusí byť vidieť nič. Ak nemáte žiadne ťažkosti, stav stačí odsledovať v zmysle kontroly dynamiky beta HCG, ale aj USG kontroly. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor:

    Dobry vecer.v marci som mala zamlcany potrat a nasledne aj zakrok. Ako dlho po tom by bolo rozumne otehotniet?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vhodné je počkať od zákroku aspoň 3 mesiace a následne sa môžete začať snažiť otehotnieť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den som v 23tt a chcem sa opytat ze dnes pocas chodze na prechadzke ma akoby pichalo v brucho ale nebolo to nic nezmesitelne a ak som sa prestala hybat tak to prestalo a ak som sa pohla tak zas potom som si daavala pauzy a uz to preslo .. co to moze znamenat? Bolo to asi akoby dole v podbrusku napravo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternica je fixovaná závesným aparátom, čo predstavujú väzy, ktoré držia maternicu. V tehotenstve sa maternica každým dňom zväčšuje a vo vyššom štádiu tehotenstva sú tieto väzy viac namáhané. Pri väčšej záťaži môžu reagovať občasným pichnutím, aj v podbrušku po stranách, tak aj v pošve. Je to niečo obdobné, ako pri svalovke. Odsledujte si to.

  • 20 dpo môžem byť tehotná

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať . Podľa výpočtu by som mala byť 20 dpo . Beriem náplaste ale zabudla som si vymeniť náplasť vyše dva dni a asi 7 dní od kedy som mala mať ovulaciu som začala špiniť 2-3 dní len také slabunke ružové . Robila som si už viacero testov tie posledné ukázali slabunku ciarku veľmi bledú ale je tam. Mám aj viditeľné modre žily na prsiach v ten čas čo som mala dostať menzes má zacali stipat bradavky a mám aj viditeľnú čiaru na bruchu .Môžem byt tehotná keď som 20 dpo a mám slabú druhu čiarku . Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú tehotenské testy pozitívne, pravdepodobne sa jedná o tehotenstvo. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva a následného stanovenia ďalšieho postupu odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Helicid v tehotenstve

    , Autor: tinka_017

    Dobry den,momentalne som v 7 tt,rada by som sa spytala,ci je mozne uzivat helicid v tehotenstve bez obav ohrozenia plodu.Ide o to,ze uz pred tehotenstvom som mavala casto reflux,s tym spojeny zapal zaludka a pod..brala som nolpazu.Teraz v tehotenstve sa mi problemy zacali opat,nepomahaju volnopredajne lieky ako gaviscon ci gastrotuss.bol mi odporuceny helicid..(nie od lekara)v pribalovom letaku sa pise,ze sa v tehu moze,avsak ja sa obavam,nakolko by sa v prvom trimestri nemali ziadne lieky..chceli by som poznat nazor odbornika,dakujem za kazdu radu

  • MTHFR C677T - tehotenstvo

    , Autor: LuciaV

    Dobrý deň,






    Ďakujem za posúdenie a odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
