Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,844 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Vak

    , Autor:

    Pan doktor mala by som otazku. Posledna menzes 3.7.2020 tehotenske testy pozitivne, isla som na somo k dr a tam videl iba gestacny vak nic viac. Objednal ma buduci piatok na sono a vraj uz by tam malo vidno nieco, aj ozvy srdiecka. Myslite ze je to ok ak som mala iba prazdny gestacny vak? Menzes mam nepravidelny ovulaciu predpokladam asi na 18. 7.2020.. dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je štandardným postupom kontrolné USG o týždeň, či 10 dní. Ak nemáte žiadne ťažkosti, stačí to odsledovať. V úplných začiatkoch tehotenstva môže byť prítomný iba naznačený gestačný váčok a embryonálne štruktúry nemusí byť vidieť. Ak však bude USG nález bez zmeny, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude jednať o anembryomollu, teda patologické tehotenstvo. Nemusíte sa však stresovať ani obávať. Navštívte gynekológa podľa odporúčania a objednania.

Podobné otázky

  • Očkovanie proti Covid-19 a planovanie tehotenstva

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci odporúčate dat sa zaockovat proti ochoreniu Covid-19 ženám, ktoré plánujú otehotnieť. Nemôže mať vakcina nejaky vplyv na dieťatko? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie sú ešte dokončené štúdie prípadného vplyvu COVID-19 na plod, rovnako tak aj očkovania. Ak neplánujete otehotnieť do dvoch troch mesiacov, očkovať sa môžete dať. Tehotným ženám sa očkovanie neodporúča pre nedostatok informácií.

  • Vakcína proti ovčím kiahňam

    , Autor:

    Dobrý deň, pred mesiacom som bola zaočkovana druhou (poslednou) dávkou (Varivax)proti ovčím kiahňam , keďže diagnostika zistila, že som ich ešte nemala. Nakoľko pracujem v školstve , tak som mala odporúčanie sa zaočkovať , pre istotu . S manželom si chceme založiť rodinku a preto sa chcem opýtať, kedy by sme sa už mohli pokúšať o bábätko . Kedy je to už bezpečné. Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po očkovaní musíte počkať aspoň 3 mesiace a tak sa môžete začať snažiť otehotnieť.

  • Nízke hcg

    , Autor:

    Dobrý deň, moja posledná menštruácia bola 4.novembra...urobila som si tehu test,ktorý vyšiel pozitívne. 22.12. som si bola tehotenstvo potvrdiť u svojho gynekológa, no vidieť bol len prázdny gestačný vak. Bola som oboznámená,že buď plod odumrel, alebo som mala ovuláciu posunutú a je ešte skoro...bola mi odobratá krv, ďalší termín kontroly 30.12.,kedy som sa teda dozvedela že hodnota hcg z dňa 22.12. bola len 38,22. No na ultrazvuku už bolo 30.12. vidno 9mm plod a vraj som v 7 týždni. Lekár mi k tomu nič viac nepovedal, neviem či je to teda v poriadku, keď je hodnota hcg taká nízka. Samozrejme mi bola odobratá krv znovu a mám prísť o dva týždne...ale rada by som vedela aj Váš názor. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď to nie je časté, spomínaná hodnota betaHCG môže byť v 5.- 6. týždni tehotenstva normálna, ak bol navyše USG nález v poriadku. Spomínaný postup je štandardný. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotna

    , Autor:

    Dobry den p.doktor som v 5 tyzdni. Z nicoho nic som dostala trocha krvacanie vypadla so mna az taka zrazezina krvi. Utekala som k gynek.ktory mi hned urobil ultrazvuk kde stale este videl gestacny vak tak ma upokojil. Vsetko z nicoho nic prestalo behom hodinky...moze to znacit bliziaci koniec? Dalsiu kontrolu ak sa nic nestane mam 11.1. Dakujem Iveta

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je často spôsobené tvoriacimi sa cievnym prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak boli vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať.

  • Plánované tehotenstvo

    , Autor: Mika

    Dobrý deň, chcem sa opýtať. Plánujeme druhé bábätko ale čáka ma aj preočkovanie v 30.rokoch na tetanus. Je lepšie počkať s preočkovaním alebo takéto očkovanie nemá vplyv na plod ak by sa nám podarilo otehotnieť? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, otehotnieť môžete hocikedy bez súvislosti s týmto očkovaním, dokonca je odporučené očkovanie tehotných s vakcínou záškrt-tetanus-čierny kašeľ, čo sa aj vo vyspelých krajinách, napr. USA, Veľká Británia, ... aj realizuje.