Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,264 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichanie v pravom boku

    , Autor: Ivetka 1

    Dobrý deň pán doktor,
    Som v 25tt a včera som začalo veľmi pichať v pravom boku od podbruška až do krížov. Bola som na vyšetrení u môjho gynekológa a ten mi vravel, že je vsetko v poriadku, krcok uzavretý 38cm. Následne má poslal na chirurgiu aby mi vylúčili zápal žlčníka, slepaka. Na chirurgii mi spravili vyšetrenie a zistili, že zápal to nebude a pichli mi injekciu Analgin proti bolesti, že vraj v tehotenstve sa môže, ťa bolesť ustúpila, ale na internete som čítala, že Analgin počas tehotenstva sa nemôže. Teraz sa obávam či sa touto injekciou nemohlo ublížiť bábätku.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Analgin je obdoba Novalginu. Analgin sa nemá podávať do 12. týždňa tehotenstva a v III. trimestri. II. trimester, v ktorom ste aj vy, je optimálnejší na užívanie liekov. Jednorazové podanie lieku vplyv na plod nemá. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Spálenie pokožky

    , Autor: VL95

    Dobrý deň pán doktor,

    v pondelok sme boli na kúpalisku, kde som sa spálila. Som bledej pokožky, tak tomu asi netrebalo veľa a aj napriek aplikácii ochranného faktoru to nedopadlo dobre a bruško ostalo veľmi červené.
    Pociťujem mierne bolesti v podbrušku a semtam pichanie v pravom boku. Myslíte, že to mohlo mať zlý dopad na bábätko? Veľmi sa bojím a viem, že som to neustriehla. Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na plod môže mať vplyv prehriatie organizmu, ako aj dehydratácia. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Na kožu si skúste aplikovať Panthenol s aloe vera. Pri tehotenských ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Vyšetrenie, či konzultácia u kožného lekára by tiež nebola na škodu.