Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pulz

    , Autor: Iva2

    Dobrý deň, pán doktor som v 20tt krvný tlak mam normálny ale pulz mam vysoký aj v kľude. Od 92 niekedy 104. Riešila som to tento problém pred tehotenstvom. Endokrinologia, kardiológia, horm profil aj u gynekológa všetko boli výborné výsledky.
    Nemavam nevoľnosti, niekedy trocha boli hlava alebo sa viac zadycham.. Môže byť s tým nejaký problém? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to. Pri pretrvávaní tachykardie bude vhodné navštíviť internistu, ktorý Vám po vyšetrení vie predpísať lieky na pulz.

Podobné otázky

  • Kofein v tehotenstve

    , Autor: Lucia7933

    Dobry den pan Dr.
    Chcem sa opytat aky mate nazor na pitie kavy (kofeinovej) v tehotenstve?
    Od 6tt do cca 16tt som ju nemohla ani citit,nepila som vobec.Ale od toho 16tt som zacala ale vzdy max 1 denne ale len cappuccino alebo latte zo zrnkovej kavy..nie silne esspreso. Je to takto v poriadku? Obcas mam aj vycitky ci ten kofein nezrychluje pulz aj babatku. Alebo mu inak neskodi. Zacala som ju pit hlavne z dovodu velkej unavy a celkovo mavam nizsi tlak okolo 105.
    Dakujem za odpoved ,pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kávu denne si môžete dať. Treba však myslieť na to, že káva odvodňuje, takže na jednu kávu treba prijať aj 500ml tekutín denne viac. Celkovo je dobre denne vypiť 1,5 - 2 litre tekutín.

  • Vaha v 9tom meaiaci

    , Autor: Asti

    Dobry den pan doktor. Uz mam len par dni do terminu porodu. Zatial bolo vsetko v poriadku, babatko bolo vzdy vacsie na svoj tyzden, prietoky a pulz mal ukazkove, pohyby citim. Co ma ale zaraza, za posledne 2 mesiace som pribrala 2,5kg,
    A to nemozem povedat, ze by som sa nejak velmi setrila s jedlom. Teraz mi ta vaha praveze uz takmer vobec nestupa, na poradni si s tym nikto hlavu nerobil, tak som predpokladala, ze je to ok. teraz som sa vazila a zistila som ze od poslednej poradne (stvrtok) som nic nepribrala. Je pravda, ze mi uz nejak velmi jest nechuti, ale dam si, co mi chuti, aj sladke. Akurat sa dost potim, je mi stale teplo. Je takyto hmotnostny "prirastok" v poriadku, ma babatko co potrebuje? Vdaka :-(

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pomerne časté, že žena môže počas tehotenstva priberať v istých obdobiach viac, inokedy menej, prípadne nemusí meniť váhu. Ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, plod rastie, nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Pulz

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň. Dnes pri úplne bežnej aktivite v domácnosti mi vyskočil pulz na 100 úderov za minútu. Som zadýchaná, ináč všetko v poriadku. Je to zlé? Cítim sa ako po behu. Ďakujem za odpoveď.

    24tt.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 100 pulzov za minútu je hranica normy. V tehotenstve sa žena rýchlejšie zadýcha, či rýchlejšie sa zvýši pulz. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pri opakovaní ťažkostí bude vhodné vyšetrenie internistom.

  • Vysoky pulz srdca v tehotenstve

    , Autor: Barborkajonašova

    Dobry deň chcem sa opytať je to v poriadku že mam tlak 97/64 ale pulz až 120 aj keď nič nerobim komu povedať alebo kam isť s tym?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je vhodné realizovať internistické vyšetrenie, kde internista skontroluje tlak aj pulz a v prípade, že sa niečo nebude pozdávať, sa určí ďalší postup.

  • Tlak

    , Autor: Kapia

    Zdravím vás, ako je to s tlakom v pokroc.stadou tehotenstva. Mávala som nižší tlak, tak okolo 100/60. Teraz mávam v rozmedzí 115-130/80-90. A mám pocit miernych zavrati. Iba obcas. Je to v norme? A niekedy aj tep mávam zvýšený aj do 120, ale nie vždy. Nohy mi nepuchnu. Dom dosť v strese, príliš sa pozorujem. Ďakujem za odoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na nízky tlak sa nezomiera, môže to byť však nepríjemné. Tlak krvi do 140/90 Torr je v norme. Vami uvedené rozmedzia tlakov sú úplne v poriadku. Pulz máte zvýšený, norma je do cca 100. Ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nevidím dôvod, aby ste boli v strese. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.