Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,838 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Macmiror

    , Autor: Siminka

    Dobrý deň Dr. Mi predpísal macmiror čipky kvôli zápalu som 23tyzden a von. bránka pre špic chcem sa spitat ci tie čipky nevivolavaju otváranie sa alebo skracovanie krčka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, Macmiror nespôsobuje skracovanie krčka ani otváranie. To spôsobujú baktérie a kvasinky, na ktorých liečbu je Macmiror predpísaný.

Podobné otázky

  • Rosalgin a serkláž

    , Autor: Martina1709

    Dobrý deň,

    Som v 27.tt, serkláž vykonaná v 22.tt. V pošve prítomný Staf.aureus a kvasinky. Bol mi predpísaný macmiror vklady, avšak nastala mi veľmi zlá reakcia, pálenie, bolesti, začervenanie v pošve, takmer zápal. Aby neboli “ohrozené”, resp. narušené stehy, na gynekologickej pohotovosti mi povedali, že ho mám okamžite vysadiť. Taktiež mám používať krem imazol, avšak neviem, či aj ten môže oblasť nejak dráždiť, či ohrozovať. Každopádne na skľudnenie pošvy mi lekári odporučili rosalgin výplach (na imazol nepovedali nič), otázkou znie, nakoľko rosalgin výplach obsahuje množstvo alkoholu, je tento prípravok v mojom prípade bezpečne používať? Nemôže nejak narušiť, podráždiť stehy??? A taktiež by som rada vedela, či je bezpečné používanie imazolu. Prípadne, ak by ste mi vedeli v mojom prípade odporučiť nejakú inú alternatívu liečenia Staf.aureus a kvasiniek. (Probiotiká užívam- biopron).

    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte alergiu na Macmiror, ktorý je v tomto asi najvhodnejším preparátom, vhodné je aplikovať si vaginálny výplach Rosalgin, ktorý obsahuje účinnú látku, ktorá má protizápalový, lokálne anestetický a antiseptický účinok s účinkom proti baktériám a kvasinkám. Aj napriek tomu, že jednou s vedľajších látok je aj etanol, je ho však zanedbateľné množstvo. Imazol je antimykotický a antiseptický krém, ktorý si môžete zvonku potierať, či to bude mať priaznivý efekt, Vám povedať neviem. Vhodný by bol aj dezinfekčný roztok Betadine. Na podporu vaginálnej mikroflóry je vhodné realizovať si kúru vaginálnymi probiotikami. Najvhodnejšie je sa pýtať ošetrujúcich lekárov, ktorý poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy a najobjektívnejšie sa V8m vedia vyjadriť.

  • Macmiror complex a dojčenie

    , Autor: Barbi4

    Dobrý deň.
    Môžem použìvať Macmiror complex vaginálne tablety počas dojčenia 19 mesačnèho syna?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, počas dojčenia sa preparát môže používať.

  • Používanie čipok

    , Autor: Šuličaňa

    Dobrý deň, moj lekár mi predpísal čipky Polygynax. Som v 30 týždni a v pribalovom letáku sa píše ze sa neodporúčajú počas tehotenstva.
    Prosím vás o radu ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Polygynax sa v tehotenstve neodporúča. Ak máte ťažkosti, vhodnejší je napríklad Macmiror Complex. Ak máte mykózu, vhodný je Canesten vaginálny krém.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Mima100296

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať som v 27tt a na poslednej kontrole mi bol nameraný krčok 2,7cm z toho dôvodu mi bol nasadený macmiror (kvoli infekcii) a utrogestan, ale od začiaku užívania macmiroru sa bábätko začalo menej pohybovať (cítim pohyby, ale nie tak ako predtým), je potrebné navštíviť gynekológa alebo je to tým, že bábätko rastie a uz nemal toľko miesta na pohybovanie, nakoľko mám aj malé bruško? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, subjektívne pociťovanie menšej aktivity plodu by som nedávam do súvislosti s užívaním Macmiroru. Samozrejme, maternica sa každým dňom zväčšuje, ale aj plod, ktorý už v maternici nemá toľko miesta, ako v II. trimestri. Pohyby však cítiť musíte. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cvičenie s aniballom

    , Autor: Lydkaaa

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som Vás poprosiť o radu, som v 35+3, kvôli skratenemu krcku v kľudovom režime, krcok palpacne má 1,5, tuhý , pre špic prsta. Momentlane som po liečbe baktérie enterococcus faecalis (5 tabliet macmiror), avšak čakám ešte na výsledok kontrolného vyteru. V 20 tom týždni mi bol vyberaný z krčka polyp - decidualny polyp nezhubny, avšak v piatok mi lekárka povedala že sa mi vytvoril na krcku nový polyp a riešiť sa to bude až po pôrode. Chcem vás poprosiť o názor/ radu či v mojom prípade je cvičenie od 36 týždňa s pomôckou aniball vhodne?? Plod cítim dosť nízko a po vysadení resp znížení magnerotu cítim častejšie tvrdnutie brucha.
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po preliečení infekcie a dosiahnutí ukončeného 36. týždňa tehotenstva je možné cvičiť s aniballom. Keďže však nepoznám nález, ani okolnosti, či charakter polypu, nie je možné sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa pýtať vyšetrujúcich lekárov, či Vášho obvodného lekára, alebo lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť a kde budete mať realizované predpôrodné tehotenské poradne.