Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,759 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • nedostatocne priberanie dietata v 32 tyzdni

    , Autor:

    Dobry den,

    Potrebovala by som nazor tretieho gynekologa nakolko moja gynekologicka si robi starosti ale v rizikovej ambulancii kde som bola na vysetreni ci je s mojim synom vsetko v poriadku mi povedali ze je sice mensi ale je to este vramci noriem. Moja situacia je nasledovna: som v 32 tyzdni tehotenstva, krcok sa mi stale skracuje a teraz je 2,68 cm, syn ma vahu 1476g a od minuleho tyzdna pribral iba 15g co nie je normalne podla tabuliek. Mal by priberat do 200g za tyzden a vazit by mal okolo 1700g. Moja gynekologicka mi odporucila aby ma hospitalizovali na tyzden kde by som dostavala infuzie aby na nakopol vyvoj mojho syna ale v rizikovej ambulancii mi nic nenavrhli tak neviem co mam robit? Nechcem aby sa mi spustil predcasne porod a moj syn nebude dostatocne vyvinuty a bude musiet ist do inkubatora. taktiez mam nisku hladinu zeleza 105, uzivam zelezo uz tyzden.
    Je podla vas moj stav v poriadku a nemam si robit starosti alebo mam tlacit na lekara v rizikovej ambulancii a trvat na hospitalizacii alebo je tu este ina moznost ?
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na začiatok je dôležité povedať, že ak USG vyšetrenie realizujú viacerí lekari za sebou, odchýlka bude stále. USG vyšetrenie zahŕňa viacero vyšetrovaných oblastí. Samozrejme je dôležitá aj hmotnosť plodu, ale aj iné veci. Ak sú všetky ostatné vyšetrenia v priadku, zhodnotí sa, že plod je konštitučne menší a hospitalizácia nie je potrebná. Bez poznania všetkých bližších okolností a informácií je veľmi tažké sa takto objektívne vyjadriť. Platí zvyk, že riadime sa odporúčaniami vyššieho prscoviska.