Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,759 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý deň

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať či sa podľa vás v prejekuacnej tekutine nachádzajú spermie pokiaľ sa v ten deň osprchoval a nemal sex

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je otázka, na ktorú sa nedá jednoznačne odpovedať, je to 50:50.

Podobné otázky

  • Slaba bolest

    , Autor: Eliska

    Dobry den som v 27 tt a zacala som mat bolesti ale slabucke dole v oblasti podbruska pride mi to ako okolie vajecnikov a stred hlavne ked sedim alebo lezim je to uplne slaba bolest nie taka ze pride a odyde po par sekundach ale drzi sa dlhsiu dobu vkuse. Co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tehotenstve sa maternica každý deň zväčšuje, čo už v tomto týždni môžete pociťovať ako mierne bolesti alebo tlaky, občasné pichnutie. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pozitívny screening

    , Autor:

    Dobry den pan doktor. Som v 17 tt. Screening v 12 tt bol negativny,vsetky vysledky v ppriadku..v 16 tt mi vsak vysla zvysena hodnota AFP (2.77 MOM), riziko NTD 1:25. Chcem sa opytat, nakolko su tieto screeningy presne, ci sa mam obavat a aky postup dalej by ste odporucali. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka interpretácie výsledkov, záleží od viacerých okolností. NTD je aj geneticky podmienené a vyskytuje sa na 95% u prvého dieťaťa. Nekrytý rázštep sa dá poznať ultrazvukom a takmer na 100% vylúčiť, ale vyššie AFP v krvi ešte nemusí znamenať rázštepovú vadu, ale aj inú komplikáciu. Je vhodné tehotenstvo sledovať, v 20. týždni tehotenstva realizovať 3D morfologické USG. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, pripadne lekárov realizujúcich špeciálne USG vyšetrenia.

  • Koniec antikoncepcie a tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň 28.6.som skočila branie antikoncepcie po 2 mesiacoch. 3 dní potom sme mali nechránený sex a dnes čiže 9.7. Sa cítim zvláštne. Nechuť na mäso, nafúknuté brucho, pichanie vo vajecnikoch pri kychani. Keď som hladná začnem jest a prestane mi chutiť a po chvíli som opäť hladná. Môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste po dobratí antikoncepcie mali ešte 7 dňovú pauzu, boli ste chránená aj počas nej. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test, pripadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor , chcela by som vedieť aké sú šance že čakám dieťa s priateľom .. v čase keď som snim nebola dňa 23.04.2020 som sa vyspala s kamaratom poslednú menštruáciu som mala 15.04.2020 teda som v 12 týždni doktor mi napisal na knizku 11+3 a približný dátum pôrodu 22.01.2021..zo svojim priateľom som sa vyspala 25.04.2020 a 30.04.2020 .. menštruáciu som mavam cca 5 dní a cyklus skoro pravidelný asi 28 dni. Ani jeden to neurobil priamo..som v nepriaznivej situácii prosím aké sú šance ? Veľmi pekne vopred ďakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste v priebehu niekoľkých dní mali nechránený pohlavný styk s viacerými mužmi, je takto prakticky nemožné povedať, kto je otcom dieťaťa, je to 50:50. Jednoznačne sa to dá povedať až na základe genetických testov po pôrode.

  • biometria

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať na poslednom sone som bola 29+6tt na sone mi namerali hodnoty BPD 73mm(29+3), AC 232 mm(27+4), FL 50mm (26+6) a EFW 1080g (27+2). Chcem sa spytať či tie hodnoty sú v poriadku aj keď su tam take týzdnove rozdiely najmá pri tej stehennej kosti az o 3 tt rozdiel. Bojím sa či to neznamená niečo zle. Posledna MS bola 9.12.2019..termin mam 14.9.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, patologický by bol rozdiel 4 týždne a viac. Nemusíte sa obávať. Hlavička zvykne byť v tomto týždni o niečo vyššia oproti ostatným častiam tela. Postupujte podľa odporúčaní lekárov a Vášho obvodného gynekológa.