Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,505 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý deň

    , Autor: Kukuricka

    Dobrý deň chcem sa spýtať či sa podľa vás v prejekuacnej tekutine nachádzajú spermie pokiaľ sa v ten deň osprchoval a nemal sex

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je otázka, na ktorú sa nedá jednoznačne odpovedať, je to 50:50.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň , mám zarastený necht na nohe ktorý boli a je začervenany , možno tam bude zápal. Práve som zistila tehotenstvo , môže to uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, neliečený zápal, ktorý by u Vás spôsobil komplikácie, v zmysle horúčky, či počínajúcej sepsy, môže mať vplyv na tehotenstvo. Ak sa však jedná iba o lokálne začervenanie a počínajúci lokálny zápal, vplyv na tehotenstvo to nemá. Odporúčam realizovať chirurgické vyšetrenie, na základe ktorého sa určí ďalší postup. V prípade nutnosti realizácie zákroku na palci dolnej končatiny upozornite lekárov na možné tehotenstvo.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň chcem sa opýtať 5.12 mi mal prísť menzes.test som si urobila 6.12,7.12 pozitív. Áno urobila som si ho skôr keďže aj pri dcére som si robila deň pred MS Trošku ma boli podbrušku je to v poriadku? Podoba sa to na menštruačné pobolievanie, sem tam akoby pichnutie k tomu jemný priesvitny výtok . Mám ešte 14 mesačnú dcérku , obmedzijem ju na nosení na rukách ale niekedy sa nedá môže vážiť okolo 10kg môžem tým nejako baberku uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď ste tehotná, zárodok má niekoľko milimetrov. Opisované pocity sú pomerne časté a bežné. Odsledujte si to. Nosenie dcéry na rukách nemá žiadny vplyv.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň kramy som mala dostať 5.12 ktoré neprišli , snažili sme sa o dieta tak SIM si urobila test včera (6.12)vysiel pozitívny a dnes (7.12)keď SIM sa zobudila tiež vysiel pozit. Objednala ma až na 2.1 na vstupné testy , idem na vyšetrenie na štítnu žľazu a hematologiu , takto som chodila aj pri dcérke . Pri Dcere mi bola zistená toxoplazmoza chodila som na infekčné , brala antb , bola na veľkom ultrazvuku a dcéra je zdravá vraj a iba protilátky,. Pondelok som ochutnala surové maso či je dobre dochutené a utorok mi vysiel pozit test. Myslite že mám niekde ísť? Alebo keď by SIM mala toxoplazmozu zas tak to nevadí az tak lebo mám v tele protilátky kvôli tomu že som už raz mala ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, prípadne sa ešte môže všeličo udiať. Prekonaná toxoplazmóza znamená doživotné protilátky, takže si myslím, že sa nemusíte obávať, aj keby v spomínanom minimálnom množstve ochutnávaného mäsa bola prítomná toxoplazma.

  • Placenta praevia

    , Autor: micka10

    Dobry den som v 18 tt hospitalizovana so slabym krvacanim a ruzovym vytokom na zaklade nizsie ulozenej placenty 2 stupen. Bola mi podana len jedna injekcia na zastavenie krvacania odvtedy len pri dlhsom stati a pohybe mam ruzovy vytok. Chcem sa opytat aka je sanca na normalne donosenie dietatka a ked ma prepustia domov co robit a co nie nakolko sa uz chcem vyhnut hospitalizacii, jedno dietatko doma mam ktore je male este. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najvhodnejšie je pýtať sa priamo ošetrujúcich lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť k nálezu, ako aj k ďalšiemu postupu. Vo všeobecnosti je pravdepodobnosť pôrodu v termíne pomerne vysoká, samozrejme plánovaným cisárskym rezom v 38. - 39. týždni tehotenstva. Je potrebné sa šetriť, nemusíte však iba ležať. Mali by ste sa však vyhýbať zdvíhaniu ťažkých predmetov, ako aj dieťaťa doma. Zatiaľ ste však podľa opisu iba v 18. týždni tehotenstva. Ak je placenta na prednej stene maternice, je možné, že sa ešte rastom maternice vysunie vyššie. Spôsob vedenia pôrodu záleží aj od typu vcestnej placenty. Nepoznám však bližšie informácie, USG nálezy, ani okolnosti, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Uzivanie Otrivin Menthol 0,1%

    , Autor: dusana1512

    Dobry den chcela by som sa opytat . Od zaciatku tehotenstva vlastne uz pred tym nez som otehotnela som uzivala aj uzivam sprej do nosa Otrivin Menthol 0,1% . Kedze nic ine mi na nadchu nezabera . Ale je to max 2 krat za den . Rano a potom vecer pred spanim . Az dnes mi pani v lekarni povedala ze sa o uzivani treba poradit s lekarom pocas tehu . Zatial vsetky vysledky krvy som mala v poriadku a momentalne som v 18tt. Mohlo to nejak poskodit plod alebo pri dalsom uzivani moze poskodit ? Dakujem bojim sa nevedela som ze aj lokalne lieky by mohli uskodit .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, spomínaný sprej do nosa by sa počas tehotenstva aplikovať nemal, je to uvádzané výrobcom. Existuje viacero vhodných preparátov, ktoré si môžete aplikovať aj počas tehotenstva. V lekárni Vám určite poradia. Sprej ste neužívali v nadmernej dávke. Ak sú všetky výsledky vyšetrení v poriadku a tehotenstvo prebieha normálne, nemusíte sa obávať.