Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,753 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Zufala

    , Autor:

    Dobrý deň, pred tehotenstvom som užívala antidepresiva miraklide a mirzaten. Tie som na prvý trimester vysadila ale mam hrozne stavy. Nespavost,nervozita a pod. Následne som bola koli tomu hospitalizovana, pretože mi hrozil potrat a mam užívať antidepresiva znova. Riešila som to s psychiatrom ale zrejme nemal náladu, pretože bol ku mne dosť hnusný. Lieky mi síce dal ale v podstate som sa nedozvedela nič. Dal mi tie isté lieky a ja teda vôbec neviem ci ich môžem užívať. Som v 4.tom mesiaci. A tiež by som chcela vedieť ci miesto nich nemôžem užívať ltryptofan a melatonin, keďže sú to vlastne pre telo prirodzene látky a zbavila by som sa tých liekov a neublížilo by to bábätku. Pomôžte mi prosím ja fakt neviem co je lepšie. Keďže s psychiatrom nie je reč co nechápem, a môj gynekológ v otázke antidepresiv nevie asi nič, pretože predtým mi povedal, že to mám riešiť s psychiatrom. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, postup gynekológa je správny. Keďže nepoznám Váš stav, bolo by veľmi šarlatánske sa vyjadrovať ohľadom pokračovania užívania antidepresív. Je to jednoznačne záležitosť psychiatra. Áno, je pravda, že ak to nie je potrebné, antidepresíva by sa v tehotenstve mali obmedziť, ale na druhej strane, ak je to potrebné a nutné ich užívať, musí sa dodržiavať predpísaná psychiatrická liečba. Svojvoľne si lieky určite nemeňte.

Podobné otázky

  • Prosím odpiste

    , Autor:

    Dobrý deň vážne som strašne zúfalá to trenie povrchovo bolo presne v deň mojej ovulácie keď som sa pri tomto spravila nemohla som to nejako stiahnuť dnu tie kvapôčky lásky prosím odpovedzte prosím ....už je to asi týždeň a mám o dve čísla väčšie prsia A hrckave a bolestivé ide so mňa taký biely krémový výtok prosím poraďte mi prosím za týždeň mám dosť teraz neviem čo to je či pms alebo tp

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete, skôr sa podľa príznakov jedná o predmenštruačný syndróm, prípadne o vaginálnu infekciu, ale takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to, aj keby ste boli tehotná, nenarobíte s tým nič. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Kvapôčky /prosím odpovedzte

    , Autor:

    Dobrý deň prosím vás som zúfalá dnes mám ovu a môj priateľ sa suchal penisom o moju vagínu naosto a asi mu ušli kvapôčky lásky na moju vagínu ....nebol vo vnútri myslite že takto môžem otehotnieť prosím odpovedzte teraz dieťa neprichádza do úvahy ....ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez pohlavného styku sa otehotnieť štandardne nedá. Uvedeným spôsobom neotehotniete, nemusíte sa obávať.

  • Re:

    , Autor:

    Dobrý prepáčte že sa zase pytam ale zabudla som napisat že to bol petting na ostro tak prosím vás myslíte si že tam bude to riziko otehotnenia z tých kvapôčok ....prosím vás odpiste mi lebo som vážne zúfalá bojím vo pred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k pohlavnému styku, tehotná nebudete.

  • 4+6

    , Autor: Sára

    Dobrý deň pán doktor.Prosím Vás o radu..poslednú menštruáciu som mala 8.12.,folikulometria mi bola robená 19.12.,kde mal folikul 14mm.Predpokladám,že ovulácia prebehla okolo 26.12.,ale nemám to potvrdené.Cyklus mám približne 34 dňový.Včera (39DC,čiže by to mal byť 4+5tt - 15.1.som bola na krv - HCG 150,ale na usg nebolo nič vidieť..je skoro alebo je nejaká šanca,že to bude v poriadku?Tehotenské testy tmavnú,aj keď mám pocit,že by asi mali tmavnúť výraznejšie.3x nám už tehotenstvo nevyšlo..som zúfalá. Pichám si fragmin 2500,beriem duphaston aj Femibion.Ďakujem za radu a Váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte pozitívne beta HCG, treba dynamiku beta HCG odsledovať. Na USG nemusí byť v 4 týždni tehotenstva este nič vidieť Hodnota 150 je však veľmi nízka, je nutné to odsledovať. Dôležité je vylúčiť aj mimomaternicové tehotenstvo. Na základe jednej hodnoty sa k prognóze tehotenstva nie je možné vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach, zmene stavu alebo v pripadne nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa. Postupujte podľa jeho odporúčaní.

  • Trasenie plodu

    , Autor:

    Dobrý den som v 33tt. Do teraz bolo všetko v poriadku ale posledné 2 týždne ma trápi taká vec. Maličké v brušku sa nejak divne trasie. Trvá to max 2sekundy ako keby sa otriasal psík. Alebo ako to opisat. Napr. Ked Vas strasie zima (snad ma pochopite). Pociťujem to hlavne keď ležím na boku. Bola som na sone a spomínala to svojmu doktorovi a na sone nevidel nic zle. Prietoky boli v poriadku aj placenta aj dieťa. Neviete čo by to mohlo byť? Nie je to stikutka to trvá aj 10minut a pravidelne toto je iné. Už som z toho zúfalá. Neviem čo to môže spôsobovať. Inak sa hýbe dieťatko normálne. Napreduje tak ako ma sedi na tyzden presne ma 1975g na 31+6t. Magnezium mam brat 3x1 ale vysadila som ho tento tyzden nakolko zvládam tvrdnutie bruska aj bez neho. Netvrdne mi často..
    Ďakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, neviem akú dávku magnézia ste užívali pred teraz odporúčanou dávkou 3x1 tbl. Ak ste užívali väčšiu dávku a teraz ste magnézium vysadili, plod môže mať tzv. abstinenčný príznak. Skúste užívať 2x1 tbl magnézia a uvidíte. Môže to byť aj niečo ako Morov reflex, keď sa plod náhle prebudí. Tento reflex je plne prítomný po narodení, ale vzniká už v maternici. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.