Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,164 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • re

    , Autor: Kukuricka

    A keby mal náhodou na prstoch prejakuat a tým má dráždil ale nešiel do vnútra a ja som sa pri tomto urobila mohlo sa to dostať nejako bez blanu dnu ? Ta prejakuacna tekutina ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, takýmto spôsobom sa otehotnieť nedá.

Podobné otázky

  • Krv v moči po supraxe

    , Autor: Nunka17

    Dobrý deň pán Doktor, som týždeň po doužívaní atb suprax, ktoré som brala 10 dní, kúpila som si hepta phanove papieriky na moč a stále mám stopy krvi v moči, som v 15tt, čím to môže byť, vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, krv v moči zistená lakmusovým papierikom nemusí súvisieť s užívaním antibiotík. Príčin môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Bolesti žalúdka

    , Autor: Vikit

    Dobrý deň pán doktor, aktuálne som 27+2tt a uz druhu noc ma trápila bolesť žalúdka, s tym, ze ta bolesť teraz pretrváva a vystreľuje aj do chrbta, pokým sa nejdem vyvracať. Žiadne iné problémy nemám, viete mi odporučiť nejaké lieky, ktore mozem, lebo ta bolesť sa neda vydržať, alebo mam nasadiť nejaku dietu? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu sa nejedná o gynekologický problém. Takto sa Vám objektívne neviem bližšie vyjadriť k príčine ťažkostí. Odporúčam navštíviť obvodného lekára, ktorý Vás eventuálne odošle ku gastroenterológovi. Ak prevažujú bolesti chrbta, je vhodné realizovať aj neurologické vyšetrenie. Pri tráviacich ťažkostiach si samozrejme viete nasadiť aspoň na pár dní diétu, uvidíte, či sa stav zlepší.

  • Ruzovy vytok

    , Autor: Nikol1122

    Dobry vecer. Som v 14tt. a posledne dni som mala problem s mykozou. Gynekolog mi odporucil canesten cipky. Uzila som uz tretiu cipku, no dnes vecer som mala na toaletnom papieri ruzovy vytok. Slaby. Mam pocit, ze to ma nieco spolocne s tou mykozou a cipkami. Co si myslite vy? Mam ist radsej urychlene na pohotovost? Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva môže súvisieť aj s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Nevylučujem však aj súvis s podráždením vaginálnych slizníc vplyvom mykózy. Takto sa V8m však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otehotnenie

    , Autor: Ľubo2

    Dobrý deň,
    Moja partnerka má obavy z toho že je tehotná aj keď úplný pohlavný styk nebol(4krát sa prešlo po povrchu) deň po tom dostala menzes,
    každopádne teraz(týždeň pred menzesom) sa jej zväčšili prsníky a zviditeľnili sa žily, je tehotná? Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná nebude. Zväčšenie prsníkov je pred menštruáciou normálne, je to súčasť predmenštruačného syndrómu. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môže partnerka realizovať tehotenský test. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach odporúčam navštíviť obvodného gynekológa.

  • Germicidny ziaric, vplyv na plod

    , Autor: jajja

    Dakujem,
    moja obava vsak suvisi prave s tym, ze sa jedna o stary typ 'otvoreneho' germicidneho ziarica, ktory sa ma pouzivat bez pritomnosti ludi v miestnosti.
    Nevsimla som si vsak, ze lampa svieti, pretoze bola umiestnena na druhej strane stenoveho vyklenku (bez priameho ziarenia na mna).
    Jaja

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj tak si myslím, že ak aj došlo ku krátkodobému vystaveniu pôsobenia germicídneho žiarenia, navyše bez jeho priameho žiarenia, vplyv na tehotenstvo to mať nebude.