Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,919 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • re

    , Autor: Kukuricka

    A keby mal náhodou na prstoch prejakuat a tým má dráždil ale nešiel do vnútra a ja som sa pri tomto urobila mohlo sa to dostať nejako bez blanu dnu ? Ta prejakuacna tekutina ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, takýmto spôsobom sa otehotnieť nedá.

Podobné otázky

  • Som tehotna?

    , Autor: 19Dona11

    Dobry den, s manzelom sa pokusame o babatko uz 9 mesiacov. Ja mam 30 on 28.
    Pred 4 mesiacmi som zazila biochemicke tehotenstvo.
    Vzdy som mala menstruaciu pravidelnu 24-26 dni. Kazdy mesiac som citila a vedela kedy mam ovulaciu. A tento mesiac po styku s manzelom som cely mesiac citila take povolievanie v podbrusku ako keby som mala dostat menstruaciu. Bolo to este skor ako som mala plodne dni no od plodnych dni to neprestalo az prisiel 24 den a na 25 den som dostala menstruaciu no bola ina ako inokedy bola omnoho slabsia a bolo to proste cele ine trvala len 3 dni prvy a posledny den to bolo najslabsie ten posledny skor take do hneda . Ked som dostala menstruaciu tak ma velmi bolela hlava a potom ma bolela cely tyzden, bolesti v podbrusku neprestali niekedy citim nejaku miernu bolest alebo tlak aj vzadu na chrbte a v podbrusku je to stroedave bud je to cele podbrusko alebo v pravo niekedy aj v lavo. Robila som si tehotensky test no je stopercentne negativny zoaden duch ani nic .
    Neviem co sa s mojim telom deje . Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nevylučujem, že sa aj teraz jednalo o biochemické tehotenstvo. Skúste si dať na pár mesiacov od snaženia pauzu, začnite užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne a následne sa opäť snažte otehotnieť. Ak sa Vám nepodarí otehotnieť do 12. mesiacov pravidelného snaženia (2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem menštruácie), navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nativny KET

    , Autor: Nika31

    Dobrý deň som v nativnom cykle KET po pichnuti ovitrelle beriem 1x1 večer progestanelle 200mg a clexane 0,4 1x1 večer.Je táto hodnota progesterónu dostatočná všade čítam že ženy berú ráno aj večer progesterón.Este sa chcem opýtať beriem vitamíny Pinkfertil plus pred stimuláciiou aj po odbere môžem ich brať aj po vklade? ( Mali by obsahovať vitamíny ale aj alchemilku,vitex atď.)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, management asistovanej reprodukcie je v plnej réžii lekárov centier asistovanej reprodukcie. Ak Vám boli predpísané a odporúčané spomínané preparáty v danej schéme, postupujte podľa odporúčaní. Osobne si myslím, že spomínané vitamíny nie je potrebné užívať, aj tak Vám budú po vklade predpísané preparáty, ktoré budete užívať. Najvhodnejšie je sa informovať u lekárov centra asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná a riešená.

  • Antibiotiká a plodenie

    , Autor: Petra47

    Dobrý večer, prosím o radu. Nedávno sme prišli o miminko a chceli by sme sa znova začať snažiť. Mám však predpísané antibiotíka na baktérie v moči - Ciprofloxacín sandoz 2 balenia na 10 dní. Po dobratí týchto antibiotík sa mi začínajú plodné dni. Je to problém pre plodenie? Treba ho ešte odložiť o mesiac? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vhodnejšie je počkať so snažením sa a odložiť to na ďalší mesiac. Čo sa týka snaženia sa, pri plánovaní otehotnenia sa odporúča praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie len počas plodných dní.

  • Hnedý výtok

    , Autor: betka_17

    Dobrý deň, chcem sa spýtať,písala som vám už o radu ohľadom krčka, kde mi pred týždňom na morfo ultrazvuku povedal lekár že krcok má 25mm,dal mi tabletky progestenalle vkladacie 2-0-3, brala som ich 2 dni a vysadila pre silné pálenie na radu môjho gynekológa a nasadila naspäť duphaston, ktorý beriem od začiatku tehotenstva 3x1. Včera večer som bola na pohotovosti pre slabší hnedý výtok, po 15 minútach to prešlo všetko bolo ok a krcok je nakoniec dlhý 43mm, uzavretý , bez funnelingu, dnes večer mám zase slabši tmavo hnedý výtok, dokonca po utreti aj jedna menšia hnedá zrazeninka, lekár na pohotovosti mi spomínal ešte placentu praeviu o ktorej som doteraz nevedela. Môže byť spinenie spôsobené z nej, alebo z tej náhlej zmeny hormonálnych tabletiek ? Doteraz som žiadne ťažkosti so spinenim nemala. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak je navyše chorión uložený nízko, pravdepodobnosť zašpinenia je o to väčšia. Dĺžka krčka 43 mm je úplne v norme. Ak Vám tabletky nevyhovovali a spôsobovali nežiadúce účinky, bolo správne rozhodnutie ich vysadiť. Odsledujte si to. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Nata2905

    Dobrý deň môžem sa opýtať som 6+6 týždeň a mám hcg 4350 myslíte že je to dosť alebo malo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tomto týždni tehotenstva by už malo byť vidieť tehotenstvo na USG a mala by byť potvrdená aj vitalita, teda akcia srdca. Ak je však datácia tehotenstva iba prepočítaná a nemusí sa jednať o 7. týždeň tehotenstva, je potrebné sledovať dynamiku beta HCG. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.