Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,999 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenské príznaky

    , Autor:

    Dobrý deň môžem cítit tehotenské príznaky dva týždne od styku ? Alebo to môžu byť pms? Citlivé prosia ale nie moc a jemne bolesti v podbrušku ďakuje. Za odpoveď...mz mám dostať nejako za dva tri dni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, teoreticky je to možné, nie však jednoznačné. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test.

Podobné otázky

  • Môže to byť tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer,
    mám taký problém alebo skôr už chaos že neviem na čom som a ku gynekológovi mi je ešte trápne ísť.
    S manželom sa snažíme o ďalšie bábo a teraz ako mi mala prísť perióda tak nastali tehotenské príznaky ako bolesť pŕs bolesť krížov a pod bruškom biely hustý výtok ktorý pred očakávanou periódou bol vodnaty a naťahovaci tak isto bolesť hlavy a sem tam výkyvy točenie hlavy no menštruácia zatiaľ neprišla hoci mešká len druhý deň a tehotenský test mi ukazuje ducha ako sa tomu hovorí alebo skôr negatívny neviem to presne určiť no mne sa zdá že tam je // ale úplne slabá. Čo to môže byť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odporúčam si to odsledovať a test realizovať o dva týždne. Nevylučujem, že ste tehotná, tehotenský test, ktorý je realizovaný priskoro môže byť falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý realizuje odber krvi na beta HCG.

  • Tehotenstvo?

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Spýtam sa, beriem antikoncepciu,pohlavný styk som mala 10.07. A krvácanie z vysadenia 16.07. Tehotenský test negatívny. To ma mätie, mám tehotenské príznaky ako bolesť krížov , rozšírené žily, stmavnuté prsné dvorce a tiež aj genitalie... dnes som bola na vyšetrenie z krvi Hcg moja hodnota bola 0.1 . Nerozumiem tomu.
    Môže to byť spôsobené antikoncepciu alebo tehotenstvom?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná nie ste. Spomínané prejavy sú typické počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Mozne tehotenstvo

    , Autor: Lucia

    Dobry den,chcela by som sa spytat,ci je moznost ze som tehotna,s manzelom sme mali po viac ako polroku pohlavny styk,kedze som 5 mesiacov po porode,nekojim uz skoro 3 mesiace.Pohlavny styk sme mali v sobotu 19.1.,menstruaciu som mala dostat 21.1.dostala som ju 22.1,ale s tym,ze je taka slaba,co ja som zvykla mat silne krvacanie.Mam aj citlive a naliate prsniky 2 den.Je mozne citit priznaky v podstate 5 dni od pohlavneho styku,alebo si tie priznaky sama spustam,tym ze nato stale myslim? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy sa po pôrode zmení intenzita aj charakter menštruácie, nie je to ničím výnimočným. Citlivé a naliate prsníky sú v období menštruácie pomerne bežnou vecou. Na piaty deň je ešte predčasne cítiť tehotenské príznaky, ale ak Vám bude meškať nasledujúca menštruácia 10 dní, spravte si tehotenský test a potom navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Strach z potratu

    , Autor: Kora

    Dobry den. Vo februari som prekonala MA a naslednu kyretaz cca v 9tt. Dnes som opat tehotna podla ms 6+3tt. Dnes som absolvovala sonograficke vysetrenie kde gynekolog videl len gestacny vak 12mm a pritomnost zltkoveho vaku ale embryo nevidno. Nemam ziadne tehotenske priznaky ani napatie v prsiach len obcas pichanie na lavej strane. Je mozne ze sa o tyzden embryo objavi alebo sa mam opat obavat potratu? Uzivam dva tyzdne utrogestan. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v danom týždni tehotenstva uz musí byť jednoznačne vidieť embryonálne štruktúry ako aj akciu srdca, závisí však od kvality USG prístroja ako aj od zručnosti vyšetrenie vykonávajúceho lekára. Ak sa potvrdí diagnoza Anembryomoly, jedná sa o patologické tehotenstvo a opäť bude nutné absolvovať revíziu dutiny maternice. Do budúcnosti by som navštívil hematológa a endokrinológa, pri negatívnom náleze ešte zvážiť genetické vyšetrenie. Pri opakovaných potratoch môže byť príčina tohto stavu práve tam.

  • Ziadne tehotenské príznaky.

    , Autor: Bronula

    Dobrý deň prajem pani doktorka.

    Som 9tt a od včera ma nebolia prsia, mám ich síce väčšie ale nie sú napäté a citlivé. Ani do teraz som však nemala nejaké výrazné tehotenské príznaky, často som sa necítili ani tehotná.

    Nemohla som spontánne potratiť? Mala by som nejaké iné príznaky ak by hej? Mám strach pretože k doktorovi idem az budúci týždeň. Bola som u neho už 7tt, kde bola zistená akcia srdca.

    Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    príznaky by ste mať nemuseli, mohla by ste krvácať a pod, ale tiež nič
    musíte vyčkať na UZV vyšetrenie
    s pozdravom