Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problém

    , Autor: Kikuska56

    Dobrý deň pán doktor som už po jednom potrate a som opäť tehotná som akurát v 15 týždni tehotenstva a mám taký hustý biely až do zlta výtok a nehorázne tlaky v podbrušku trošku ma páli odspodu mám sa báť? Ďakujem pred prvým porrodom som to nemala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o vaginálnu infekciu. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení, výteru z pošvy určí diagnózu a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Celaskon po záruke

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň dnes som si dávala celaskon a užila som jednu tabletku žiaľ sa mi tablety vysypali a boli niektoré také čierne z vrchu ako keby napadnuté plesňou. Potom som pozrela záruku a záruka končila 7 mesiac 23 mala som len jednu tabletku a tá bola v pohode ani chuť nebola daka iná chcem sa spýtať či mi niečo hrozí napr listerioza alebo niečo iné. Hneď som to vyhodila ale chcem sa radšej spýtať či niečo hrozí ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nehľadajte za každým možným potencionálnym problémom listeriózu. Ak bola tabletka vzhľadovo bez porušenia, či bez zmeny farby a chuťovo tiež nebola zmenená, nič Vám nebude. Maximálne Vás preženie. Balenie po záruke však určite vyhoďte.

  • Úzska panva

    , Autor: kikus

    Dobrý deň, dnes som mala poraďňu v nemocnici kde budem rodiť. Lekar mi povedal ze mam úzsku panvu a mala by som skusit anibal balónik aby som nemala vela šitia . Anibal som odmietala lebo s tim niesom stotožnená . Teraz na to velmi zneistilo , bola som na porod nastavena ved zvladneme to aj bez anibala a podobnych pomocok.Je to velky problem ak mam úzsku panvu? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úzka panva a úzky pošvový vstup sú dve rozdielne veci. Aniball je pomôcka pre tehotné po ukončenom 36. týždni tehotenstva na cvičenie hrádze a celkovo pošvového vstupu pred spontánnym pôrodom na zníženie pravdepodobnosti potreby realizácie nástrihu hrádze pri pôrode. Nie je to však povinnosť cvičiť s Aniballom. U niektorých žien je dokonca cvičenie s Aniballom neodporúčané. Určite to zvládnete aj bez Aniballu. Ja ho pacientkam tiež odporúčam, ale ak nie ste na to psychicky nastavená, na silu s ním necvičte.

  • NIPT test

    , Autor: AlexS

    Dobrý večer, v pondelok ma čaká odber krvy na NIPT test a chcela by som sa len opýtať, že ak užívam ASCORUTIN 2x1 tabletku, ci ju môžem uzit aj v ten deň odberu. Myslím si, že by to nemal byt problém, keďže sa tam zisťuje genetika, ale pre istotu sa informujem, lebo lekár, ku ktorému idem, až do pondelka neordinuje. NIPT test mam doporučený kvôli umelému oplodnenie.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, žiadna užívaná liečba nemá na vysledok Trisomy testu vplyv. Môžete pokračovať v užívaní Ascorutinu, aj v deň odberu krvi.

  • Brutálne bolesti

    , Autor: Abc

    Dobry den, Som v 6+6tt. Včera som bola na sono, všetko je v poriadku, aj keď malinke ešte nie je vidno. Nekrvacam, nešpinim. Ale už sa mi stalo druhý krát v noci, že sa mi snívalo o sexe a zrazu som sa zobudila na brutálne bolesti podbrušku, tam kde je maternica. Ale keď hovorím brutálne tak brutálne. Nedá sa mi vtedy ani postaviť, ani vystriet, proste nič len čakám co to prejde. Prvýkrát to do minutky odznelo a spala som ďalej. Túto noc, teda po hodine spánku som sa na to zobudila, strašne to bolelo, krútila som sa po celej posteli. Totálne som sa spotila, vyzvracala som sa, potom vykakala a bolesti prešli a teraz ani neviem že by sa niečo také udialo. Na noc si vkladám progesteron, ale z toho si myslím ze to nemôžem mať. Nikdy som z neho nemala dáky problem. Môj doktor tvrdí , že bolesti sú normalne, že sa roztahuje maternica, ale až takéto bolesti???
    Zároveň doktor vylucil mimomaternicove

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k príčinám, ani k intenzite bolestí sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je pravda, že maternica sa každým dňom zväčšuje a dochádza tým k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo žena môže pociťovať ako pichavé bolesti po stranách podbruška, či v pošve, nemali by to ale byť až tak intenzívne bolesti, ako opisujete. Ak máte vylúčené mimomaternicové tehotenstvo a t.č. nemáte ťažkosti, odsledujte si to. Ak by sa stav opakoval alebo zhoršil, navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne gynekologickú pohotovost.

  • Bolesť na ľavej strane v tehotenstve

    , Autor: NikaBrut

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať a poradiť... Už pár dní ma pobolievalo v ľavom boku brucha.... Je to medzi rebrami a bokom... Ale už 2 deň ma to začína bolieť aj na dotyk, pri pohybe, v kľude, no proste boli to stále.... Som na začiatku 35 tt a tak neviem, či sa mám začínať obávať a utekat do nemocnice.... Alebo to len tlači babo... Včera som bola na poradni no nebolelo to tak ako začalo už ooobede a hlavne večer a dnes... doktorka pozerala babo a všetko bolo v poriadku... Vaha bábätka cca 2170g....neviem co robiť prosím vaas.. Ci si to nevšímat a čakať už len na pôrod alebo môže to byť problém..... Aby som nezabudla beriem lieky na tak, keďže v tehotenstve mam problém so zvýšeným tlakom ale zatiaľ sa mi ho darí držať.... Ďakujem za každú radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí pod ľavým rebrovým oblúkom môže byť viacero. Môže sa jednať iba o tlak plodu, ak nie sú bolesti stále. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.