Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,299 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Názor

    , Autor:

    Dobrý deň, som v 6tt+5 . Chcela by som vedieť,či neexistuje nejaký tip alebo niečo čo by mi pomohlo zastaviť krvácanie. Nekrvácam stále,ale keď už tak vždy ide o krv,nie iba o špinenie. Vložku mi však nikdy netreba. Vždy mám trochu na nohavičkách krv a potom už nie. Nemám to ani každý deň. Kontaktovala som aj svojho gynekológa ten povedal,že je to bežné v tomto štádiu tehotenstva. Ja sa však predsa len obávam. Existuje niečo čo môžem spraviť/ si kúpi,aby som toto občasné krvácanie nemala? Nie je to každý deň,skôr tak každý druhý až tretí.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva je špinenie/krvácanie spôsobené tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je lepšie, ak žena zašpiní, pretože krv vychádza von z maternice a nehromadí sa v priestore medzi stenou maternice a už spomínaným choriónom, nevzniká tým hematóm a tým pádom je minimálne riziko odlučovania sa choriónu a potratu. Kúpiť si môžete Ascorutin a užívať 3x1 tabletku denne.

Podobné otázky

  • Očkovanie v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor,
    chcem sa s Vami poradiť, opýtať sa na očkovanie proti Covidu v tehotenstve. Som v 30.tt bezproblémového tehotenstva a uvažujem o očkovaní.... Čo som sa pýtala svojho gynekológa, tak nemá nič proti. Tak sa chcem opýtať na Váš názor na to? Môžem tým ublížiť plodu? Mám sa dať očkovať vzhľadom na to, že teraz ľudia budú chodiť po dovolenkách a je na SVK delta mutácia....? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môžete sa dať zaočkovať. Vhodné je to načasovať tak, aby boli podané obe dávky ešte počas tehotenstva, aby sa vytvorili a preniesli protilátky do organizmu plodu. Tak bude mať očkovanie vplyv aj na plod, teda zaočkovaný budete obaja.

  • Vaginálna mykóza

    , Autor:

    Dobrý deň, pán doktor,



    Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Plodova voda a krcok

    , Autor:

    Dobry den, pred pár dnami som Vam pisala kvôli krcku maternice. Krcku maternice je 3,3 cm v 28tt. V 24tt bol 3,6 cm. Myslíte, ze je to v poriadku, taketo skracovanie ? Doktor ma upozornil na hraničné množstvo plodovej vody. (Vacsie mnozstvo ) Mam 7,5, co je ze vraj hranicne. Norma je do 8. Myslite si, ze to moze byt iba nahodny nalez ? Predsa voda sa obmiena. Dal mi kvôli vode kontrolu o 2 tyzdne. Bolo to pre mna prekvapenie, lebo mam male brusko. Dakujem za vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, 33mm aktívna časť krčka je úplne v poriadku. Ak sa bavíme o hodnote 7,5, predpokladám že mal doktor na mysli AFI, teda index množstva plodovej vody. Hodnota AFI 7,5 na hranici normy, ale spodnej, teda, že je hraničné množstvo plodovej vody, nie v zmysle, že je jej veľa, ale naopak, že je jej menej. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná všetky výsledky a okolnosti.

  • Helicid v tehotenstve

    , Autor: tinka_017

    Dobry den,momentalne som v 7 tt,rada by som sa spytala,ci je mozne uzivat helicid v tehotenstve bez obav ohrozenia plodu.Ide o to,ze uz pred tehotenstvom som mavala casto reflux,s tym spojeny zapal zaludka a pod..brala som nolpazu.Teraz v tehotenstve sa mi problemy zacali opat,nepomahaju volnopredajne lieky ako gaviscon ci gastrotuss.bol mi odporuceny helicid..(nie od lekara)v pribalovom letaku sa pise,ze sa v tehu moze,avsak ja sa obavam,nakolko by sa v prvom trimestri nemali ziadne lieky..chceli by som poznat nazor odbornika,dakujem za kazdu radu

  • Jedlo

    , Autor:

    Aky mate nazor na instantne polievky viforky ? Mam na nich stake velku chut a neviem si pomoct mozu ublizit babetku? Som v 21tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, instantné polievky nepatria medzi zdravé jedlá. Obsahujú veľké množstvo konzervantov. Priamy vplyv na plod podľa mňa nemajú. Ak to nebudete preháňať, občasné skonzumovanie Vám neublíži.