Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,625 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otazka

    , Autor:

    Dobry den pan doktor prosim vas o vas nazor som v 34 tt a pobolieva ma v oblasti akoby vajecniky uzivam magnerot 3x2 ale ide o to ze dnes rano som isla na wc vymocit sa spozorovala som slabo hnedy vytok a trochu ma to vylakalo bolesti niesu neake neznesitelne kludovy rezim mam volala som do dr sestricka povedala ze ma osetria az zajtra ze pokial nekrvacam ale tak ja mam trochu strach a som znepokojena ci to neni nic vazne brucho mi netvrdne dakujem pekne za vasu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hnedastý výtok prítomný byť môže. Ak nemáte akútne ťažkosti v zmysle krvácania, odtoku plodovej vody, pravidelných bolestí v zmysle kontrakcií, odsledujte si to. Aj čo sa týka pobolievania v podbrušku. Spomínané bolesti môžu byť prítomné vzhľadom k zväčšovaniu sa maternice. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať priateľa som uspokojovala rukou a dosiahol vrchol. Ejakulát odstránil vreckovkou a ruky si poutieral. Asi o 15 minút ma on uspokojoval rukou avšak som panna a prstami nedošlo k pretrhnutiu blany. Mohol mi niečo do pošvy zaniesť a môžem byť tehotná? K pohlavnému styku u mňa ešte nikdy nedošlo.

  • Menštruácia

    , Autor:

    Dobrý, sedliacky rozum mi hovorí že to je blbá otázka ale aj tak sa chcem spýtať odborníka. Môžem byť tehotná ak sa manžel chytal svojho penisu a potom ma uspokojoval prstami? O 5 dní som dostala silnú menštruáciu s primerane silným výtokom a bez zmeny sfarbenia. Ubehlo od toho 16 dní a nepociťujem nejaké príznaky. Je možné že aj napriek tomu by som mohla byť tehotná ak sme odvtedy nemali pohlavný styk ani nič podobné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • otazka info

    , Autor:

    dobry den chcem sa spitat menzes mam 26 dnovy cyklus menzes od 29.3 do 2.4 pohlavni styk 4.4.a 10.4. test. robeni 18.4 negativny Pohlavni styk vcera 23.4 mohlo dojist k otehotneniu zo vcera 23.4 Dnes sa dostavil menzes cyklus 26 dnovy Kedy sa mozme snazit o tehu ktore dni.po.menzes dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri snažení sa otehotnieť sa odporúča praktizovať nechránený pohlavný styk 2-3 krát týždenne, okrem obdobia menštruácie. Teoreticky mohlo dôjsť k oplodneniu. Naďalej pokračujte v snažení sa. Pri meškaní menštruácie 14. dní si realizujte tehotenský test.

  • Strava

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, neviem ci je to vhodna otazka, chcela by som sa opytat som v 12.tt a ci mozem ( primerane mnostvo) zeleroveho salatu? Niekde som citala ze zeler by sa nemal v tehotenstve konzumovat.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zeler by sa počas tehotenstva nemal konzumovať vo väčšom množstve pre jeho priaznivý vplyv na prekrvenie malej panvy a vplyv na hladké svalstvo. V zdravej miere by vplyv na tehotenstvo nemal mať.

  • Kolagén v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň. Ešte predtým ako som zistila, že som tehotná som si objednala certifikovaný kolagén v prášku - na účel zdravej a pružnej pokožy a vlasov... Jedná sa o zn. OSLO Skin Lab:
    Kolagén je živočíšneho pôvodu, jedná sa o bovinný kolagén, takže kolagén hovädzieho pôvodu.
    Jedna denná dávka (vrecúško) obsahuje 2,5 g hydrolyzovaného kolagénu Verisol®.
    OTÁZKA:
    Na svojej stránke uvádzajú že užívanie počas tehotenstva je v poriadku, po porade s lekárom.
    Chcela som sa spýtať aj na Váš názor.
    Som čerstvo tehotná, ešte neviem ktorý týždeň, zatiaľ sa tehotenstvo potvrdilo iba z krvnej vzorky.
    Ďakujem Vám pekne.
    Soňa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak to nie je nevyhnutné, spomínaný preparát nemusíte užívať. Vplyv na zárodok by to však nemalo mať.