Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Placenta biloba

    , Autor: Simiq

    Dobry den, na poslednej poradni mi doktor ukazal ze mam placentu rozdelenu na dve casti okolo krcka maternice. Konkretne pi zs zasahuje hlboko do ds uz neprekryva vb, biloba spojka v ds, euhydramnion. Poslal ma k specialistke ale kedze hrozi nakaza virusom vysetrenie sa odlozilo. Len by som rada vedela co ma cca caka kedze vela toho neviem, nechcem stresovat ale skor sa psychicky pripravit. Mam nakazany kludovy rezim. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa u Vás jedná o placentu bolobu, ktorá je zároveň placenta praevia, tehotenstvo bude nutné ukončiť cisárskym rezom. Dodržujte odporúčané postupy.

Podobné otázky

  • Placenta praveia

    , Autor: Zuzana838

    Dobrý deň.

    Znova som skončila na pohotovosti, kvôli tvrdnutiu bruška. Pani dr. nič nevidala okrem nizko uloženej placenty. Dostala som prísny klud na lôžku. Ja by som sa len chcela opýtať či ozaj je to také zlé ako mi to doktorka opýsala a či je nutné od rána do večera ležať? Dosť ma vystrašila. V správe mám nasledovne:
    placenta na prednej a zadnej stene gr ll-bez známok odlúčenia-placenta biloba, placenta presahuje vnútornú bránku-placenta praevia, cervikometria 51mm bez vezikalizacie.
    Ďakujem za odpoveď.
    Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je sa informovať priamo u vyšetrujúceho lekára, ktorý pozná všetky výsledky, aj USG vyšetrení. Tatko sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa jedná naozaj o vcestnú placentu, tehotenstvo bude nutní ukončiť cisárskym rezom. Pokračujte v odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.