Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,934 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Beta HCG

    , Autor: Bella1303

    Dobry den, chcem sa spytat ci je hodnota beta HCG 145 v poriadku a jedna sa o tehotenstvo. Som po umelom oplodneni. 19.2 bola punkcia a 24.2 bol vklad. Velmi pekne dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak je beta HCG pozitívne, ste tehotná. Či sa jedná o úspešné tehotenstvo a normálne vyvíjajúci sa zárodok Vám však takto nepoviem. Záleží aj od dynamiky beta HCG. Postupujte podľa odporúčaní lekárov centra asistovanej reprodukcie.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Nata2905

    Dobrý deň môžem sa opýtať som 6+6 týždeň a mám hcg 4350 myslíte že je to dosť alebo malo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tomto týždni tehotenstva by už malo byť vidieť tehotenstvo na USG a mala by byť potvrdená aj vitalita, teda akcia srdca. Ak je však datácia tehotenstva iba prepočítaná a nemusí sa jednať o 7. týždeň tehotenstva, je potrebné sledovať dynamiku beta HCG. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Nízke Hcg

    , Autor: Simad

    Dobrý deň pán doktor,

    som 13. deň po IVF a hladina Hcg je iba 96, má to ešte šancu takéto tehotenstvo? V utorok ma čaká kontrolný odber. A môže aj choroba (zápal priedušiek)mať za následok nízku hladinu Hcg?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe jednej hodnoty beta HCG sa nedá jednoznačne vyjadriť a stanoviť prognóza. Určite je potrebné stav odsledovať a beta HCG skontrolovať. Podľa výsledku kontrolného vyšetrenia sa následne určí ďalší postup. Ak ste mali teplotu alebo je prítomný zápal v organizme, je možné, že to mohlo mať vplyv na uhniezdenie. Na samotný výsledok beta HCG to však nemá vplyv.

  • Cytologické vyšetrenie

    , Autor: Yasmin

    Dobrý deň prosím vás mám otázku mali som nechránený pohlavný styk 22.10. a 4.11 mi robili cytologické vyšetrenie prišla mi sms že všetko v poriadku . Mešká mi však menstruacia je prosím mozne že by videli tehotenstvo na tom vyšetrení? Som po šestonedelí takze neviem či mám rozhádzaný cyklus alebo som znova tehotná

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, cytologickým vyšetrením, teda realizáciou sterov z krčka maternice, sa tehotenstvo nedá vidieť a diagnostikovať. Onkocytologické stery z krčka maternice slúžia na zistenie prípadných bunkových zmien krčka maternice. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Pre potvrdenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Vzhľadom k okolnostiam však môže menštruácia meškať aj z iných dôvodov, nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • problémy s plodom?

    , Autor: miniMi

    Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať, poslednú MS som mala 11.8.2022, 24.9.2022 som si urobila tehotenský test, ktorý vyšiel pozitívny, rovnako ako ďalšie dva 26.9. a ďalší 27.9. . Cyklus som mala už od základnej školy veľmi nepravidelný, ak vôbec nejaký, do toho bojujem s polycystickými vaječníkmi. 11.10. som bola prvý raz u gynekologa, urobil mi sono, mimi malo veľkosť 0,31mm a gestačný vak 1,51 cm. netváril sa však nadšene, keďže podľa tabuliek už by som mala byť úplne inde a malo byť počuť srdiečko, čo nebolo. Skonštatoval teda, že som max 6tt ak vôbec už toľko. ďalšiu kontrolu som absolvovala teraz 21.10., vzali mi odbery a znova sono, mimi narastlo na 0,48 mm a gest. vak ak som dobre videla mal okolo 7 cm. Srdiečko opäť nič. Dnes som volala za výsledky, hCG mám na hodnote cez 28.000. Mám jemné bolesti vpravo dole ako som mávala pred MS a 2x zo mňa vyšiel taký hnedastý hlien. Viete mi z tohto aspoň trocha poradiť, ako to teda so mnou vlastne je?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nepravidelného menstruačného cyklu a posunutej ovulácie tehotenstvo nemusí vôbec zodpovedať očakávanej datácii podľa poslednej menštruácie. Dôležitá je dynamika beta HCG, ako aj progresia USG nálezu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Hnedé špinenie je do 16. týždňa tehotenstva pomerne časté, najčastejšie sa jedná o tzv. implantačné špinenie. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Nevylučujem však, že sa môže jednať aj o zamlčaný potrat.

  • Mimomaternicove tehotenstvo

    , Autor: ja_1111

    Dobry den doktor mi robil USG je vidno len GS (7.5mm) plod nie (asi anembryomola) cakame este tyzden. Naznačil mi vsak ze moze ist aj o mimomaternicove? Strasne sa bojim aby ma to neohrozilo. Zatial nekrvacam, nemam bolesti len mi je klasicke trosku zle a toci sa mi obcas mierne hlava. Mala by som byt 6ty tyzden.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pravdepodobne ste otehotneli neskôr, prípadne bola ovulácia posunutá. Dôležité je aj sledovanie dynamiky beta HCG. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Áno, je potrebné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo. Záleží od progresie USG nálezu. Určite Vám bol daný termín kontrolného USG vyšetrenia. Na základe toho, ako aj dynamiky beta HCG, sa určí ďalší postup.