Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svrbenie tela

    , Autor: 7lucia77

    Dobrý večer, som v 13 tt a už 2 deň ma svrbi telo, na poradňu mám ísť 5.2. Mám počkať dovtedy alebo treba ísť skôr? Čím to môže byť spôsobené?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa skôr. Svrbenie rela môže byť spôsobené zvýšením hladiny pečeňových enzýmov.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor: Riana2015

    Dobry den, vcera som Vam pisala ohladne pecenovych testov. Dakujem za odpoved. Mam vsak dalsiu otazku.
    Cize napisem este raz hodnoty mojich testov
    AST 0,59 ALT 0,75 GGT 0,22 ALP 2,24 .
    Albuminy 27, Fibrinogen 5
    Trombocyty,bilirubin,hemoglobin a ostatne vsetko v poriadku.
    V pondelok som sa zobudila s tym ze mi bolo nevolno. Mala som riedku stolicu 1krat. V utorok mi brali pecenove testy nakolko ma pichalo a bolelo v strede hned pod rebrami. Vo stvrtok ma taktiez rano prehnalo ale tiez len 1krat. Tieto pecenove testy ktore som Vam pisala mam robene v stredu. V stredu mi internista predpisal omeprazol hned na druhy den ma bolest pod rebrami presla. Este dodam ze v pondelok som jedla makove sulance. Zhodnotili ze asi to bol podrazdenx pankreas a zlcnik. Chut do jedla mam. Jem skor dietnejsie veci tento tyzden. Vcera som si dala hylak kvapky a smectu a detsky cierny caj. V podstate ma brucho teraz neboli, nemam ziadne svrbenie tela ani zltu pokozku, bielkoviny v moci podla papierikov nemam. Na tlak uzivam dopegyt nakolko som mala hranicny. A uzivam 3x2 magnerot. No dnes rano po prebudeni som isla na wc a stolica sice nebola uplne riedka no bola zelenej farby. Viete mi povedat vas nazor?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nejedná sa u Vás o gynekologický problém, s najväčšou pravdepodobnosťou máte podráždený žlčník alebo pankreas.

  • Svrbenie po pôrode

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň som týždeň po vaginálnom pôrode a mám strašne svrbenie pred pôrodom som mala aj streptococca boky mi podané antibiotiká nemala som nástrih len vnútorné šitie a jeden vonkajší steh chcem sa opýtať je to svrbenie normálne alebo mám navštíviť gynekológia alebo po prípade mi viete niečo odporúčať

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie je jasné, o aké svrbenie sa jedná, či o svrbenie v pošve, či o svrbenie tela, či podbruška. Takto sa Vám vyjadriť bližšie objektívne neviem. Samozrejme, ste pomerne čerstvá sestonedielka, pri pretrvávaní ťažkostí navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.

  • Svrbenie tela

    , Autor: wewe27

    Dobrý večer. Som v 17 TT. Svrby ma celé telo, ruky nohy bruško najhoršie to je večer a v noci. Čítala som ze to môže byt pečeňou, robia bežne na tehotenskej poradni krvné testy ktoré by to odhalili? Minuly týžden som bola na odbere ale moja lekárka teraz neordinuje dva týždne a mne je nepríjemne ist mužovi ktorý ju zastupuje. Kedy je nutne ist lekárovi a kedy je mozne počkať dva týždne? Bojím sa o bábätko a nechcem ho ohroziť. Dnes ma navyše mierne pobolieva podbrusko. Len slabulinko ale mam strach. Prosím o radu. Vopred Dskujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenskú cholestázu (zvýšené pečeňové enzýmy v tehotenstve) prejavujúcu sa hlavne svrbením dlaní, chodidiel a podbruška netreba podceňovať. Áno, vyšetrenie pečeňových testov je štandardným odberom krvi u obvodného gynekológa. Určite by som sa informoval o výsledkoch odberu krvi, ktoré Vám robili. Ak je určený zastupujúci obvodný gynekológ, nie je dôvod ho nenavštíviť pri ťažkostiach. Podľa laboratórnych a klinických výsledkov sa dá určiť ďalší postup event. nasadiť liečba.