Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichanie

    , Autor: Iva688960

    Dobrý deň
    Som v 12tt a napriek magnerot ktorý užívam tri krát denne po dve tabletky mávam pichanie v oblasti pošvy a konečníka ktoré neustupuju.
    Nie je to veľmi silné ale nepríjemné. Ú lekára som bola včera a jediné čo mi povedal je že je všetko v poriadku a mám viac oddychovať. Čím by to mohlo byť spôsobené? Môže byť že lekár čaká na výsledky krvných testov ktoré mi teraz robili? Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo každá žena vníma individuálne, aj napríklad pichaním v podbrušku, či v pošve. Keďže však nepoznám všetky okolnosti, ani anamnézu, či výsledky vyšetrení, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Pichnutie

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý pán doktor dnes som bola na malej prechádzke začalo ma silno ostro akoby ihlou pichať v podbrušku na pravej strane kde je bábätko po chvíli pár sekundách som si ľahla a prestalo to. Neviem či sa mám obávať alebo to súvisí s rastom maternice som 8 týždeň? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, občasné pichanie po stranách podbruška, ako aj v pošve súvisí s naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšujúcej sa maternici, ktorá sa Vám zväčšuje každým dňom. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pichanie pri kychnuti

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor viem že som sa už na to asi pýtala ale dnes sa mi stalo som 7+4 tt že pri kichani ma veľmi zapichalo v podbrušku snažím sa kychat na boku keď ležím alebo zohnuta ale niekedy to nestihnem a hlavne keď som vystretá to veľmi pichá v podbrusku tak isto som dnes spravila prudký pohyb a veľmi ma zapichalo silno v podbrušku. Chcem sa len spýtať či to nemôže bábätku ublížiť a či to občasné raz za deň pichanie je normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, občasné pichanie, najmä po stranách podbruška súvisí pravdepodobne s naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšujúcej sa maternici a je pomerne časté. Občasné kýchnutie tiež neublíži tehotenstvu. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.

  • Ultrazvuk

    , Autor: Florencia 5

    A ešte prepáčte ja som sa pýtala na ten ultrazvuk či môže ublížiť a ďakujem za odpoveď no ale mám podotazku ako som písala robil sa ultrazvuk v pondelok minulý tento a potom dnes som 6+5. Trošku ma pichá teraz na tej strane kde bolo pozerane bábätko môže to byť z toho že to trošku podrazdilo? Doteraz to nebolelo ale teraz tam mám také pichanie akoby úplne dole tam ani nie je plod o čosi nižšie. ja len či sa mám obávať infekcie alebo to môže byť ozaj len podráždené z ultrazvuku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané pobolievanie je pravdepodovne spôsobené naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšovaní sa maternice. Je to pomerne časté. Určite to nesúvisí s USG vyšetrením. Odsledujte si to.

  • Pichanie a bolest

    , Autor: Florencia 5

    No pán doktor tak dala som si magnezium a bolesti aj pichanie ustalo. Ale aj myslím že príčina bola že som prechladla boli sme na terase a sedeli sme vonku nie dlho a aj keď bola kozusina na sedadlách a mala som dlhšiu bundu tak mohla som prechladnúť okrem toho som mala keď som prišla domov permanentne studené nohy a uvažujem že vlastne keď som sa zahriala nohy až tak tie silné bodave a pichave bolesti ustúpili no kríže boleli nesmierne dnes pichanie bolo miernejšie. Ale bolesti ako pri menzese a v krížoch ani nehovorím aj včera neskutočne silné bolesti. No ale chcela som sa spýtať či sa mám pri takomto prechladnutí obávať potratu? Samozrejme že si už budem dávať väčší pozor ale len pre istotu sa opýtam či môžem byť v klude. A moc ďakujem že ste taký ochotný a skvelý doktor ďakujem som 6 tt dnes ráno som bola na kontrolnom hcg a bolo 9842.91 veľmi vám ďakujem za odpoveď za všetko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, nemusí dôjsť vôbec k potratu. Na prechladnutie je však potrebné dávať si pozor. Pri častom a neliečenom prechladnutí logicky pozitívny efekt na tehotenstvo neočakávajte. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Pichanie

    , Autor: Florencia 5

    Prepáčte pán doktor ja sa ale radšej opýtam ešte raz mňa to pichalo na ľavej strane dole tam kde je vajecnik a cítila som tú bodavu intenzívnu bolesť na ľavom vajecniku. Mala som aj studené nohy a keď som sa zohriala bodavá bolesť postupne ustúpila trvalo to hodinu a pol až dve a potom to odznelo kríže ma boleli tiež ale potom keď už som sa zohriala tiež aj to ustúpilo. Chcela som len vediet či pichanie teda bodavá bolesť v pravidelných intervaloch Niekoľkých sekúnd akoby v ľavom vajecniku je normálna alebo to môže znamenať komplikácie. Ďakujem som 6 tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa to neznamená žiadne komplikácie. Ako som Vám už aj napísal možné príčiny, podľa mňa to súvisí s normálnymi tehotenskými zmenami v počiatočných týždňoch tehotenstva. Takto sa Vám však naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania, či zhoršenia ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.