Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,714 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry vecer ja by som chcela spytat nedostala som ms ktora mala byt 21.12 a nic stale a tehotensky test negat tak neviem mozem byt tehotna alebo je tam nejaka ina pricina

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin a možností meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Môže to byť spôsobené napríklad predvianočnými stresmi. Samozrejme ak nie je u Vás vylúčené tehotenstvo, pripadá to do úvahy amozrejme tiež. Tehotenský test si však realizujte až pri najmenej 14 dní meškajúcej menštruácii.

Podobné otázky

  • Test

    , Autor: Katches

    Dobry den, v piatok sme mali s priatelom nechraneny pohl. styk, uvolnil sa do mna. Chcem sa spytat kedy je spravny cas na urobenie teh. testu? Menstruaciu som uz mala. Do dalsej menstruacie sa mi cakat nechce. Dakujem za odpoved. :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo je pravdepodobné. Najvhodnejšie je si tehotenský test urobiť pri meškaní menštruácie 14 dní. Test si môžete urobiť aj skôr, ale bude s väčšou pravdepodobnosťou falošne negatívny.

  • Ukončenie tehotenstva

    , Autor:

    Dobrý deň, potrebovala by som radu. Som 4 tt tehotenstva. Neplánované. Spriatelom chodíme spolu 6 mesiacov. Dá sa ukončiť tehotenstvo zo zdravotných dôvodov? Od malička trpím zápalmi močových ciest a ladvin každý mesiac sa mi to vracia a beriem antibiotiká, plus často bývam chorá angína atď a moja umunita je slabá plus k tomu sa liečim u psychiatričky pre silné depresie užívam lieky ktoré mi teraz musela vysadiť pre tehotenstvo. Zo zdravotného hľadiska sa necítim na tehotenstvo chcela som aspoň rok počkáť kým sa dám do poriadku. Plus sa starám sama o brata ktorý má DMO . Aké sú rizika ? Môžem po prerušení otehotnieť ? Prvé tehotenstvo z bývalim priateľom skončil samovolným potratom 7tt pre chybu plodu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, sú isté okolnosti a dôvody pre ukončenie tehotenstva zo zdravotných dôvodov. Z vážnych psychiatrických dôvodov je možné ukončenie tehotenstva zo zdravotných dôvodov, je nutné psychiatrické vyšetrenie a záver psychiatra. Ak nespĺňate kritéria pre umelé prerušenie tehotenstva zo zdravotných dôvodov, môžete požiadať o umelé prerušenie tehotenstva na vlastnú žiadosť do 12. týždňa tehotenstva. Po umelom prerušení tehotenstva otehotnieť môžete. Jedná sa o obdobný zákrok, ako pri zamlčanom potrate, vyčistí sa dutina maternice. Každý zákrok so sebou nesie isté riziká. Pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenství

    , Autor:

    Dobrý večer chcem sa opytat s priateľkou som mal chraneny pohlavy styk ale rozthol sa mi kondom nespravil som sa do nej ale hned som ud vytiahol jak kondom pukol o 4 dni na to dostala menzez a prešli od vtedy 2 tyzdne nepocutuje zmeny ale ma problemy s obličkami a teraz jej prišli zle vysledky moze to byt tym ze je mozno tehotna alebo je tam mala šanca ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, problémy s obličkami s prípadným možným tehotenstvom nesúvisia. Podľa Vášho opisu si myslím, že tehotná nie je. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva je potrebné navštíviť obvodného gynekológa.

  • Mmt

    , Autor:

    Dobry den . Posledna ms bola 19.5 mavam nepravidelny cyklus takze neviem kedy presne mohla byt ovulacia ale cca je 32 dnovi. Robila som si 25.6 digitalny test clear blue ktory ukazal + 1-2 . Vraj tento test ukazuje tyzdne.od ovulacie takze to by znamenalo ze teraz mozem byt 3 az 4 max 5tt?? ... bola som u dr na usg nejasny nalez nevieme nacom sme. Dalsia kontrola 8.7
    Hcg z krvi 626 vraj je to velmi nizka hodnota. Krv mi brali 29.6.
    V ten isty den ako ako som bola na vysetrenie mi zacali vecer bolesti ako na ms a spinenie. Dnes je to uz 4 den a stale spinim aleno slabsie krvacam je to take na striedacku inak sa citim fajn.
    Chcem sa opytat ci je vysoka pravdepodovnost na mimomaternicove t. a ci mam cakat na dalsiu kontrolu alebo mam ist radsej sa dat skontrolovat na pohotovost? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ťažkosti pretrvávajú, je vhodné zopakovať vyšetrenie na beta-HCG pre zistenie dynamiky beta-HCG. Rovnako tak treba skontrolovať USG, či nie je prítomná voľná tekutina v brušnej dutine. Mimomaternicové tehotenstvo sa vylúčiť tiež nedá. Takto sa Vám ale neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí navštívte obvodného gynekológa skôr.

  • skreslene hodnoty na tehotenskom teste

    , Autor:

    Dobry den, moze uzivanie liekov Norprolac a Euthyrox skreslit vysledky tehotenskeho testu? Test mi vysiel dvakrat pozitivne, menstruacia meska 10 dni. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, liečba hyperprolaktinémie nemá vplyv na výsledok tehotenského testu. Test si zopakujte pri meškaní menštruácie 14 dní, prípadne pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.