Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,382 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Vytok

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať som cca v 3 týždni tehotenstva bola som na IVF kvôli endometrioze a dnes som začala mať výtok taký vodavy. Včera mi gynekologicka povedala že mám po stimulácii zväčšené vajcovody a neviem či ten výtok s tým súvisí. Bojím sa aby sa to malé nevyplatilo. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak výtok nie je krvavý, nie je z maternice, ale môže byť produkovaný pošvou. Odsledujte si to. Takto sa Vám objektívne neviem vyjadriť ale podľa mňa sa nemusíte znepokojovať. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň.
    Som v 11tt a dnes ráno som mala hnedý výtok.
    Po odprchovani už len zltohnedy.
    Trpela som kvasinkymi tak som si nasadila Frolagyn čipky ktoré majú jemnu hnedú farbu-7 dni aplikácie čipkov.
    Neviem teda či je výtok spôsobený čipkami , alebo navrhujete navštíviť Dr?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínané čapíky slúžia na úpravu vaginalnej mikroflóry. Ak máte vaginálnu infekciu, je potrebné navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe výteru z pošvy a vyšetrenia nasadí potrebnú liečbu.

  • Vytok po macmiror

    , Autor:

    Dobry den :)... chcela by som Vas poprosit o radu... pred tyzdnom som bola u lekara na prehliadku v 20tt ..vsetko bolo v poriadku ..na obcasny vytok pri moj Dr. Predpisal vaginalne tablety Macmiror , ze nemusim vybrat cele len ked sa objavi vytok ...po prvej tablete som okrem jasno zlteho vytoku z lieciva mala obcas aj par slabo hnedych a ruzovych hrudiek..dnes je to treti den...predtym som nic take nemala je potrebne ist opat na prehliadku alebo to moze byt z Macmiroru..vdaka za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže to byť zbytok nerozpustenej vaginálnej globulky, ktorá sa po zmiešaní z pošvovým fluórom môže takto prejaviť. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívite Vášho obvodného gynekológa.

  • Zvýšené CRP

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať som v 17+6tt dnes som voala za vysledky z kultivacie a crp co mi brali v pondelok. Z kultivacie mi vyslo enterococcus ktoreho som uz preliecovala antibitikmi pred dvomi mesiacmi a podarilo sa ho znicit beriem ze sa to moze lahko dostat do posvy. Ale co ma zaujima mam CRP 8 moj doktor vraví ze to je v podstate negatívne a nejde to riešiť ale nakolko som v novembri v 18+1tt prisla o babo kvoli zapalu kde bolo CRP 51 tak mam strach ci sa zas nezopakuje to iste. Aky mate na to nazor vy je podla vas v pohode CRP 8 v tehotenstve alebo to mam riešiť ze ci sa nahodou nieco nedeje. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota zápalového parametra je prakticky negatívna. Pri CRP 8 mg/l sa môže jednať o akúsi slabšiu infekciu, ktorá si ešte nevyžaduje liečbu antibiotikami. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Rosalginom, užívajte vaginálne probiotiká, zvýšte príjem vitamínov, dodržujte pitný režim, aspoň 1,5 l/deň. Čo sa týka predchádzajúceho tehotenstva, je dôležité rozlíšiť, o aký zápal sa jednalo vtedy, aká bola príčina a pôvod zápalu. CRP 51 mg/l už predstavuje infekciu, ktorú treba liečiť. Odsledujte si prípadné klinické prejavy, ťažkosti, výtok, pálenie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok

    , Autor:

    Dobrý deň pohlavný styk sme mali 3.5 a je možné že 3 tyzdne od vtedy by som mala tehoteske spinenie? Alebo to môže byť náznak ms lebo dnes mám dostať

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skôr si myslím, že sa jedná o menštruačné špinenie.

  • Kojim a negatívny test

    , Autor:

    Dobry den. Od pôrodu mi prešlo 15 týždňov. Menštruáciu som ešte nedostala a kojím, ale už len občas. Beriem antikoncepciu dessiret. Občas mám pichanie v podbrušku a občasné bolenie krížov a trocha bieleho výtoku na nohavičkách. Robila som si tehu test ale vyšiel negatívny. Robila som si tri dni po sebe a 6 týždňov po sexe, ktorý bol chránený kondómom a nie tabletkami. Je možné, že mám testovať ešte neskôr alebo tehotenstvo je vylúčené?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak boli rôzne tehotenské testy negatívne, aj 6. týždňov po pohlavnom styku, aj na základe Vášho opisu, nemyslím si, že ste tehotná. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva však musíte navštíviť Vášho obvodného gynekológa.