Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Lezia

    , Autor: michaela-11

    No on mi povedal niečo v tom zmysle ze ako mi bude maternica rast tak by sa to malo upraviť. Lebo mam aj dosť bolesti hlavne pychanie v oblasti pod bruška až krížov a mame zakázaný sex a nemôžem sa namáhať lebo ze môžem začať potom krvácať. Takže neviete čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som spomínal, najlepšie je sa pýtať priamo na mieste Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • 2. trimester - špinenie

    , Autor: Jack L.J.

    Dobrý deň :)

    som v 16t. tehotenstva. Už týždeň špiním. Nie je to nič strašné, ale doteraz som to nemala. Zhoršuje sa to po prechádzke, po nákupe. Keď ležím je to ok. (Akurát ja nie som ležiaci typ) :D

    Hneď ako sa mi to stalo som išla ku gynekologičke, urobila mi kontrolu, popočúvala srdiečko bábätka, poslala na ultrazvuk, na ekg, a keďže mám Crohnovu chorobu na rektoskopiu. Všetko je tip top. Krv, moč tiež. Ja sa cítim celkom fajn. Mávam dosť nízky tlak a vyšší pulz (cca 80/50, 90), trošku, paradoxne v ľahu a dlhom sede ma bolí v podbrušku. Ale je to len taká akoby predmenštruačná bolesť.

    Ja som vám už inak písala, komunikovali sme mailom kvôli pôrodu v Šaci :) Som v BA. A v stredu cestujem na východ. Ak by mi ten výtok neprešiel, myslíte, že je vhodné prísť na kontrolu do Šace? (trošku váham, či ma lekárka správne vyšetrila).

    Ako by ste postupovali vy a čo mi odporúčate, aby ten výrok prestal?

    Ďakujem Vám,
    Katka LJ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, po 16. týždňi už placentou. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, neobával by som sa. Maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako tlaky alebo ťahavé pobolievanie, či občasné pichnutie v pošve. Čo sa týka výtoku, skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, užívajte vaginálne probiotiká. Odsledujte si to.

  • Rada

    , Autor: MiHu

    Dobrý večer.som v 17tt.od 12tt mavam bolestivé brucho aj podbrusko k tomu aj kríže,keď sa idem postaviť z ležiacej polohy.je to dosť silná bolesť.brucho a podbrusko má pobolieva na striedačku.casto aj v noci.moja lekárka mi k tomu nepovedala nič.krcok bol v 15tt ok,ale sono nebolo spravene.je to moje druhé tehotenstvo.v prvom tehu v 32tt som mala jednu noc bolesti a vtedy sa mi aj skrátil krcok.ale potom to už bolo ok.preto sa obávam čo tieto bolesti znacia v tomto prípade, keďže ich pociťujem každý deň.magnezium sa snažím užívať každý deň. Od začiatku mávam aj Výtoky.v 12tt bol ster vraj ok.nejaka črevná baktéria ojedinele.mam pochybnosti,že to moja lekárka všetko zlahcuje.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez vyšetrenia sa Vám bližšie objektívne nevyjadrí nikto. Pobolievanie podbruška a krížov môže byť príznakom zápalu močových ciest, alebo naťahovania väzov závesného aparátu maternice. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Doplnenie otázky

    , Autor: Sisi2212

    Pan doktor, pred chvíľkou som pisala, ze mi lekar do spravy napísal, ze na c. 12 drobna lezia, ze co to môže znamenať, keďže som v minulosti prekonala zhubny nalez krcka.... Ale napadlo ma, mam taku výrazku, ako keby vriedok zvonka na pysku jeden, asi po holeni, moze byt aj toto nazvane lézia? Napadlo ma, ci nemyslel aj toto? Alebo sa leziami nazyvaju len veci na krcku, pripadne v posve, dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, lézia môže byť prakticky všade, osobne si myslím, že doktor mal na mysli léziu na krčku maternice. Preto, ako som už písal, je najvhodnejšie informovať sa priamo u vyšetrujúceho lekára.

  • Vysvetlenie popisu

    , Autor: Sisi2212

    Dobry den pan doktor, dnes som bola na poradni, som 38+2, som vraj otvorená na dva prsty, ze uz sa moze stat hocikedy, ze to pride, ale aj to koze este vydrzat, inak vsetko v poriadku, ale videla som v popise spravy: na č. 12 drobna lezia, co to prosim vas znamena? Som po dvoch konizaciach, kvoli zhubnemu nalezu spred 3 rokov, tak ma to trosku vystrasilo.... Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pod pojmom lézia môže byť viacero vysvetlení. Ak máte krčok maternice zmenený po opakovaných konizáciách, nebolo by to nič zvláštne. Keďže som však nevidel nález, nemôžem sa bližšie objektívne vyjadriť. Pri najbližšej návšteve poradne sa nebojte pýtať lekára na nález. Určite Vám to bude vysvetlené.

  • Lezia

    , Autor: michaela-11

    A viete mi aspoň povedať ze co slovo Lezia znamená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti lézia znamená poškodenie, poranenie alebo poruchu. Neviem však, ako to myslel Váš obvodný gynekológ podľa nálezu, preto je najlepšie sa informovať priamo u neho a pokračovať jeho odporúčaní.