Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zvláštna stolica a Kegelove cviky počas šestonedelia

    , Autor:

    Dobrý deň,

    som 10 dní po spontánnom pôrode a mám na Vás otázku ohľadne stolice. Viem, že u novorodenca je riedka stolica zafarbením do kaki či horčicovej farby prirodzená, ale ja som po príchode domov spozorovala, že u mňa je rovnaká ako u nášho dieťaťa, nepozorujem žiadne bolesti brucha, ani preháňanie, ale znepokojuje ma to. Najprv som si myslela, že sa moje telo takto asi čistí , ale teraz si niesom istá. Mám dôvod sa niečoho obávať, alebo je to prirodzená reakcia organizmu?
    Druhá otázka sa týka Kegelových cvikov počas šestonedelia. Odporúčate ich, sú pre vás bezpečné resp. kedy najskôr začať cvičiť ???
    Ďakujem za odpovede a prajem pekný deň
    Mery

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, druh ako aj charakter stolice závisí od druhu skonzumovanej potravy, od množstva prijatých tekutín ako aj od prípadných užívaných liekov. Podľa mňa sa nemusíte obávať, treba si to odsledovať, ale ak sa Vám niečo nezdá, navštívte Vášho lekára. Čo sa týka cvikov na posilnenie panvového dna alebo aj Kegelových cvikov, cvičiť ich je vhodné už počas šestonedelia.