Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,717 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: Andrea4578

    Pisledny menzes som mala 1.5 ale moze byt ze meska ked aj ine okolnosti mozu ovplivnit tehotensky test

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno je pravda, že pomerne veľa okolností môže ovplyvniť menštruáciu ako aj tehotenský test. Avšak pri akýchkoľvek pochybnostiach navštívte svojho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia krvi potvrdí tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Otehotnenie po menštruacií

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať či je možné otehotnieť jeden deň po menštruácií či že, v neplodné dni keď sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk s tým ze sa urobil do mňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hoci je pravdepodobnosť otehotnenia nižšia, nie je nulová a tehotenstvo sa tak s určitosťou vylúčiť nedá.

  • informacia o teh

    , Autor:

    dobry den prosim vas vidite v tom nejaku moznost na tehotenstvo??Cyklus 26.dnovy menzes od 24.4 do 28.4. pohl.styk 2.5. 4.5. 7.5. 13.5. menzes by som mala dostat 20.5. Ak sa nahodou dostavi menzes kedy bi sme sa mali snazit ?Kedy mi vychadzaju plodne dni a ovulacia ???Dakujem velmi pekne a prijemny zvišok dna x

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri snahe otehotnieť sa odporúča mať pravidelný nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne počas celého cyklu (okrem menštruácie). Za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. K ovulácii štandardne dochádza na 14. deň cyklu, môže byť však posunutá, preto sa treba snažiť nie len počas "plodných dní" ale počas celého cyklu.

  • Spermie a dezinfekcia

    , Autor:

    Dobrý deň prajem, môžem ešte jednu otázočku. S priateľom sme sa rozhodli, že nebudeme mať pohlavný styk (ešte sme ani nemali) a že budeme skúšať tzv. peeting. Priateľ si pred ním vždy minimálne dvakrát dezinfikuje ruky 70% dezinfekciou. Je možné aby i tak nejaká spermia prešla do pošvy a mohla som otehotnieť? Mám teraz pred menštruáciou a bolia ma vaječníky, mám akné po celej tvári a neskutočnú chuť na sladké a mala som aj menší krvavý výtok asi necelý jeden deň no ten prešiel a bojím sa pretože som čítala že aj keď sa vajíčko uhniezďuje tak je možné menšie krvácanie. Mohlo sa stať že by aj cez dezinfekciu a umytie rúk nejaká spermia prežila a mohla oplodnit vajíčko? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný upršaný utorok :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, uvedeným spôsobom je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné.

  • Tehotenstvo 4mesiace od pôrodu

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor . Som tehotná a som 4mesiace od pôrodu . Je to riziko ? Mohli by ste mi poradiť ako ďalej ? Môžem potratiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skoré otehotnenie po pôrode prináša so sebou isté riziká, medzi ktorými je samozrejme aj potrat. Je veľmi dôležité, či sa jednalo o spontánny pôrod alebo o pôrod cisárskym rezom. Pri pôrode cisárskym rezom ešte nemusí byť maternica dostatočne zhojená, hojenie trvá do pol roka. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Rizikové tehotenstvo od 16 tt

    , Autor:

    Dobrý deň,
    dnes začínam 33 týždeň tehotenstva 32/0. Od 16 tt som na rizikovom tehotenstve kôli skracujucemu sa krčku. V 16 tt som mala krčok 33 mm. Potom každé 2 týždne kontrola a merania krčka cervikometriou boli : 37mm, 39 mm, 35mm, 28mm ( pri tejto hodnote mi bol nasadený macmiror complex kôli výtoku) , druhý raz 28 mm, a minulý piatok som mala nález 24 mm. Bránky sú uzavreté kŕčom nezrelý. Plod nalieha hlavičkou. Samozrejme doma podctivo ležim mám vyvýšenú posteľ plus mam vankúše pod zadkom. Bolesti nemám žiadne ani tlaky. Pri poslednej kontrole mi tvrdlo 3 dní dosť bruško a sem tam cítim sa mrvit malú dosť nizko. CS mám 2. Lekár mi zvýšil magnézium galvanex 4x2 tablety plus mi nasadil nospu 2x1 tabletu a povedal že pri zhoršení pôjdem do nemocnice. Malička mala 31/1 tt váhu 1650g. Moje otázky sú načo je nospa ? A či je možné že to zvládneme do 36 týždňa či je možné rapídne zhoršenie stavu za 3 týždne?? Čo si myslíte o mojom krčku ??? A ešte jedna otázka. Tam kde bábätko čká cítim pravidelný pohyb je hlavička alebo bruško ? Ďakujem krásne a pekný deň želám.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dôležitá nie je len samotná dĺžka krčka, ale aktívna časť a prípadný funneling, teda otváranie krčka zvnútra. No-Spa je liek na uvoľnenie kŕčov, v gynekológii sa zvykne používať, hoci sa nepoužíva všade na liečbu hroziaceho predčasného pôrodu. Áno, je možné, že to potiahnete až do termínu. Ak je aktívna časť krčka 24 mm, bez prítomnosti funnelingu, nález je na 32. týždeň pomerne v norme. Samozrejme, je možné, že sa vplyvom, či už infekcie alebo predčasne spustením reakcií na dozrievanie krčka maternice zmení nález na pôrodných cestách. Iba na základe opisu sa Vám však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach kontaktujte alebo navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná všetky výsledky vyšetrení aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.