Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: Andrea4578

    Pisledny menzes som mala 1.5 ale moze byt ze meska ked aj ine okolnosti mozu ovplivnit tehotensky test

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno je pravda, že pomerne veľa okolností môže ovplyvniť menštruáciu ako aj tehotenský test. Avšak pri akýchkoľvek pochybnostiach navštívte svojho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia krvi potvrdí tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Lymfodrenáž

    , Autor:

    Dobrý deň, som v 22 tyzdni tehotenstva.Napriek tomu že mi môj zdravotný stav dovoľuje v tomto týždni športovať začínajú mi mierne opúchať nohy a pravdepodobne vplyvom hormónov sa mi objavuje celulitída.Čítala som že je možné si pomôcť lymfodrenážom.Preto by som Vás chcela požiadať či danú procedúru môžem absolvovať a ako často je to v priebehu týždňa vhodné.Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo so sebou prináša zmeny, ktoré niekedy žena ovplyvniť nevie. Lymfodrenáž je bezpečná, hlavne na opuchnuté nohy.
    Na strie a celulitídu Vám nepomôže, ide o hormonálnu záležitosť, ak máte citlivú kožu na hormóny, ani žiadna mastička Vám nepomože.

  • Cysta a tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň prajem
    Som 12dpo a dr mi zistila cystu na vajecniku s tekutinou teda povedala ze je vodova... Ale povedala že to ešte nechce hrotit lebo je možné aj tehotenstvo len ešte nieje vidno. Cysta ma 7 cm
    Len sa pýtam ze pokiaľ je cysta na vaječníku tzn
    Že neprebehla ovulácia nie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o zakrvácané žlté teliesko, alebo o cystu žltého telieska. Ovulácia mohla prebehnúť. Ak nemáte žiadne ťažkosti a plánujete tehotenstvo, stav treba odsledovať. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri prudších bolestiach alebo zmene zdravotného stavu navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • CMV

    , Autor:

    Dobrý deň, p. doktor. Chcem sa opýtať. Prvé tehotenstvo som mala v januári 2020, skončilo vo februári, plod sa nevyvíjal, príčinou bol CMV. V máji som znova otehotnela, momentálne som v 5 mesiaci. Chcem sa opýtať, môže mať CMV ešte vplyv na plod? Moja gynekologička mi nič nevysvetlila. Výsledky IgG a IgM v tehotenskom preukaze mám zle napísané. Obe ako IgM. Čiže vôbec neviem aké sú výsledky. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez poznania výsledkov je veľmi tažké sa vyjadriť. IgG hovorí o prekonanej infekcii, IgM o aktívnej prebiehajúcej infekcii. Ak ste prekonali infekciu v minulosti, vplyv na plod to nemá. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň opäť ja. Len ma zaujíma že ako je možné keď videla už malú dutinku v maternici môže z toho byť ešte mimomaternicove tehotenstvo keďže som už mala jedno v apríli. Ako sa to môže stať? Nie je to tak ze keď to vidno na usg v maternici že je tam už vajíčko uhniezdene keďže to vychádza už na 2.tyzden gravidity?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa v skutočnosti jedná o 2 týžden tehotenstva, na lepšom USG prístroji môže byť vidieť naznačený gestačný vak. Je to však ešte veľmi skorý týžden, môže sa jednať aj o pseudogestačný vak a tehotenstvo sa môže nachádzať vo vajíčkovode. Možností je viacero, je ale zbytočné takto predčasne sa vyjadrovať. Môže sa jednať aj o normálne vnútromaternicové tehotenstvo, čo tiež nie je vylúčené. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nerobte si starosti.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý  deň prajem v apríli som mala mimomaternicove tehotenstvo a teraz som zistila ze som opäť tehotná zrejme ešte len 2.tyzden aspoň tak to doktorke vychádzalo. Povedala mi ze vidí malú dutinku v maternici ale poslala ma na odber krvi keďže hovorila ze môže tu byt riziko mimomaternicoveho tehotenstva. Hcg mi vyšlo 528 co povedala ze je to zatiaľ dobre ale moja otázka znie je tu ešte možnosť ze to môže byť mimomaternicove tehotenstvao keďže to videla už v maternici??? Na ďalší odber idem vo štvrtok.. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak sa jednoznačne nepotvrdí vnutromaternicové tehotenstvo, musí sa myslieť aj na mimomaternicové. V 2. týždni na USG nemusí byť vidieť nič. Ak nemáte žiadne ťažkosti, stav stačí odsledovať v zmysle kontroly dynamiky beta HCG, ale aj USG kontroly. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.