Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,009 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ...

    , Autor: daem

    Dobry vecer.Mozeem si dat tabletku canesten ked mi len test potvrdil tehu?(slaba ciarka)Neviem ci mam cakat do pondelka az a ist k dr.alebo si dat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste tehotná
    a máte výtok, určite si sama nekladajte žiadnu tabletu a nyvštívte vášho gynekológa ň
    nedokážete sama správne určiť o aký typ výtoku a zápalu sa jedná
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Vytok

    , Autor: 28Katuška89

    Dobry den...chcem sa opytat...som v 38+4tt a uz od soboty mam vytok...je priesvitny alebo biely a sem tam aj taky zlkasty...ma taku gelovytu konzistenciu a je ho dost vela...najprv som si myslela ze by to mohla byt hlienova zatka ale neviem moze jej byt tak vela?ak je to vytok nemoze ublizit babatku?vyter som mala robeny v 36tt a bol v poriadku...Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ale môže sa jednať aj o hlienovú zátku. Pošva však tiež produkuje sekrét, pripravuje sa na pôrod. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Zmiznutie tehotenských príznakov

    , Autor: Dajana1

    Dobrý deň, momentálne som v 8tt +4, pred týždňom som bola na ultrazvuku na potvrdení tehotenstva, kde bolo pekne vidieť bábo aj akciu srdiečka už bolo počuť. Úplne od začiatku tehotenstva som mala neskutočne boľavé prsia, a posledne dva týždne ma napinalo do vracania skoro pri akomkoľvek pachu...Avšak už druhý deň som stratila i bolesť prsníkov i citlivosť na pachy. Je normálne že, tak skoro vymiznú tehotenské príznaky doslova zo dňa na deň? Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy sa to môže stať. Nemusí to znamenať vôbec nič zlé. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cholesterol

    , Autor: zuz

    Dobrý deň, som v 33tt, na preventívnej prehliadke mi bol zistený zvýšený cholesterol, prvý odber 9,32, kontrolný odber 10,02, TAG 2,20. Viem, že v tehotenstve môžu byť hodnoty zvýšené, nie je to ale až moc? Predtým som s vysokým chol problémy nemala, som celý život chudá, stravujem sa normálne, hýbem sa dosť. Teraz si ma doktori pinkajú, myslela som si že by bolo fajn keby mi niekto zobral krv na pečeňové testy, avšak obvodná ma s tým poslala za gynekológom, gynekológ ma poslal za internistom a už sa bojím zajtrajška kam ma pošle internista....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vôbec nechápem, prečo Vám bola realizovaná preventívna prehliadka v 33. týždni tehotenstva, ani prečo Vám bolo realizované vyšetrenie cholesterolu. Ste predsa tehotná, v pomerne pokročilom štádiu tehotenstva. Vysoký cholesterol je v tehotenstve normálny. Jeho hladiny ovplyvňujú tehotenské hormóny, a navyše, čo je podstatné, je zdrojom tukov aj pre plod. Hladiny cholesterolu môžu byť vyššie aj v období laktácie. Nemusíte sa znepokojovať. Nie je potrebné to vôbec riešiť. Súvis s pečeňovými enzýmami to nemá. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nie je dôvod vyšetrovať ani pečeňové enzýmy, ani bilirubín.

  • Krvácanie dasien

    , Autor: Muca

    Dobrý deň.
    Počas célého tehotenstva mi mierne krvácajú dasná, ale v poslednom dobe už celkom silno a hlavne v noci. Teraz som v 35. týždni. Vždy, keď sa zobudím aj v noci aj ráno mám plné ústa krvy. Potom celý deň nič... už aj kvôli tomu vstávam viackrát v noci, aby som chodila vyplúvať krv, aby som toľko krvi neprehltávala.
    Zaujímalo by ma, či to môže nejako poškodiť či ohroziť bábätko, keď prehltávam krv, lebo pravdepodobne v toľkom množstve určite prehltnem každom prípade aj keď na to dávam pozor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť stomatológa. Prehĺtanie krvi nemá vplyv na tehotenstvo, ale prípadný rozvoj infekcie zubov môže mať negatívny vplyv na Váš organizmus, čo môže mať vplyv aj na plod.

  • vysoké dávky progesterónu

    , Autor: Danielitka966

    Dobrý deň.
    Som v tt 35+2. Skrátil sa mi krčok na 15mm, v dôsledku čoho mi bol predpísaný Progestanelle 200 mg -vaginálne 2-0-2. Po prečítaní príbalového letáčika sa mi táto dávka zdá strašne vysoká. Je tam tiež viackrát napísané, že 200mg sa nesmie prekročiť, kdežto ja ju mám 4x vyššiu, než je odporúčaná. Okrajová info - počas tehu som veľa nepribrala, pôvodne som mávala 50 kg, teraz mám 62; nemá sa mi to veľmi kde stratiť. Je takéto predávkovanie bezpečné? Nemôže sa niečo stať mne alebo bábätku?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po ukončenom 35. týždni tehotenstva sa už progesterón neužíva, nemá to zmysel. Ste už v 36. týždni tehotenstva. Dĺžka krčka 1,5 cm je prakticky v norme, záleží tiež od konzistencie, otvorenia, naliehanie na klenby, ... Po ukončenom 36. týždni tehotenstva sa hláste v zdravotníckom zariadení, kde plánujete rodiť.