Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ?

    , Autor: pinki23

    Dobry den pani doktorka chcela som sa spytat 1 otazocku, 12.12 som dostala menstruaciu ktora trvala 5 dni to je do 16.12 a 24.12 som sa milovala s priatelom a spravil sa do mna aka je moznost otehotnenia ? Radi by sme mali male babo. Je velka pravdepodobnost ze by sa to podarilo dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie je možné vám na túto otázku odpovedať, uvidíte, až v období kedy by mala prísť menses
    ak nepríde urobte si teh.test
    s pozdravom a veľa šťastia

Podobné otázky

  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    A ešte posledná otázka pán doktor môžu hemeroidy nejako ohroziť bábätko? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, hemoroidy nemajú vplyv na tehotenstvo, ako také. Sú skôr nepríjemné pre Vás.

  • Preparation H

    , Autor: Florencia 5

    Práve konkrétne na tento liek sa chcem spýtať pán doktor. Je to preparation H čapíky či si môžem dať ? Prosím vás poraďte

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete si aplikovať aj Preparation H. Môžu ho užívať tehotné ženy aj dojčiace matky.

  • Ascorutin

    , Autor: AlexS

    Dobrý deň,
    Mam otázku ohľadom dlhodobého užívania lieku Ascorutin. Od 7tt som mávala sem tam hnedý výtok, najčastejšie len doobeda. Po kontrolnom sone mi bolo povedane že tam bol maličký hematóm, ktorý sa ale postupne do ďalšej kontroly vytratil/vyplavil. Chvíľku bol kľud, ale hnedé špinenie sa vrátilo, začala som brat Ascorutin najprv 3x1 tabletu, spinenie pekne ustúpilo, tak som sa snažila ho postupne vysadiť, a však pri postupnom vysádzaní sa to vrátilo, tak som sa vrátila na dávku 2x1 tabletu a už skoro dva týždne je kľud. Myslíte si, že môžem v jeho užívaní aj naďalej pokračovať? Dnes končím akurát 11tt. Som po KET a okrem toho si ráno aplikujem Prolutex a večer si dávam 1x Progestenalle, plus mi v 5 týždni nasadili aj fraxiparin 0,3.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ascorutin môžete užívať v dávke 3x1 tabletka denne až do 16. týždňa tehotenstva. Odsledujte si to.

  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor mám hemeroidy od začiatku tehotenstva mám zápchu začala som dosť intenzívne krvácať z konečníka mám zrejme vnútorné hemeroidy? Som 10+5tt čo si na to môžem dať mám doma preparation dva čapíky ale neviem či môžem. Prosím sú hemeroidy nebezpečné pre bábätko?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si aplikovať aj rektálne čapíky, aj lokálne masť, rovnako tak môžete užívať Detralex 2 tabletky denne.

  • Ascorutin

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor som 10+4tt dnes som zjedla polku citrónu a dva pomaranče ako som tehotná mám veľkú chuť na kyslé akoby si to telo pýtalo no a dnes sa mi spustila krv z nosa tak som dala jednu tabletu ascorutin viac nie len chcem vedieť či je to bezpečné? A či toľko vitamínu C nemôže ublížiť dám si na to pozor no keďže som mala krv v nose tak som si dala pre istotu jednu tabletu.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ascorutin môžete pokojne užívať v dávke 3x1 tabletka denne. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.