Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,509 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ?

    , Autor: pinki23

    Dobry den pani doktorka chcela som sa spytat 1 otazocku, 12.12 som dostala menstruaciu ktora trvala 5 dni to je do 16.12 a 24.12 som sa milovala s priatelom a spravil sa do mna aka je moznost otehotnenia ? Radi by sme mali male babo. Je velka pravdepodobnost ze by sa to podarilo dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nie je možné vám na túto otázku odpovedať, uvidíte, až v období kedy by mala prísť menses
    ak nepríde urobte si teh.test
    s pozdravom a veľa šťastia

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň , mám zarastený necht na nohe ktorý boli a je začervenany , možno tam bude zápal. Práve som zistila tehotenstvo , môže to uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, neliečený zápal, ktorý by u Vás spôsobil komplikácie, v zmysle horúčky, či počínajúcej sepsy, môže mať vplyv na tehotenstvo. Ak sa však jedná iba o lokálne začervenanie a počínajúci lokálny zápal, vplyv na tehotenstvo to nemá. Odporúčam realizovať chirurgické vyšetrenie, na základe ktorého sa určí ďalší postup. V prípade nutnosti realizácie zákroku na palci dolnej končatiny upozornite lekárov na možné tehotenstvo.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň chcem sa opýtať 5.12 mi mal prísť menzes.test som si urobila 6.12,7.12 pozitív. Áno urobila som si ho skôr keďže aj pri dcére som si robila deň pred MS Trošku ma boli podbrušku je to v poriadku? Podoba sa to na menštruačné pobolievanie, sem tam akoby pichnutie k tomu jemný priesvitny výtok . Mám ešte 14 mesačnú dcérku , obmedzijem ju na nosení na rukách ale niekedy sa nedá môže vážiť okolo 10kg môžem tým nejako baberku uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď ste tehotná, zárodok má niekoľko milimetrov. Opisované pocity sú pomerne časté a bežné. Odsledujte si to. Nosenie dcéry na rukách nemá žiadny vplyv.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň kramy som mala dostať 5.12 ktoré neprišli , snažili sme sa o dieta tak SIM si urobila test včera (6.12)vysiel pozitívny a dnes (7.12)keď SIM sa zobudila tiež vysiel pozit. Objednala ma až na 2.1 na vstupné testy , idem na vyšetrenie na štítnu žľazu a hematologiu , takto som chodila aj pri dcérke . Pri Dcere mi bola zistená toxoplazmoza chodila som na infekčné , brala antb , bola na veľkom ultrazvuku a dcéra je zdravá vraj a iba protilátky,. Pondelok som ochutnala surové maso či je dobre dochutené a utorok mi vysiel pozit test. Myslite že mám niekde ísť? Alebo keď by SIM mala toxoplazmozu zas tak to nevadí az tak lebo mám v tele protilátky kvôli tomu že som už raz mala ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, prípadne sa ešte môže všeličo udiať. Prekonaná toxoplazmóza znamená doživotné protilátky, takže si myslím, že sa nemusíte obávať, aj keby v spomínanom minimálnom množstve ochutnávaného mäsa bola prítomná toxoplazma.

  • Váha

    , Autor: NBi

    Dobrý deň, som v 31tt a dieťa má 1918g. Je to veľa?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, priemerná váha plodu v 31. týždni tehotenstva je 1400 - 1700g. Ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nemáte tehotenskú cukrovku, prípadne cukrovku I. typu, nemusíte sa obávať. Plod už má prejavy zdedených genetických vlastností, takže ak ste sa vy alebo manžel sami narodili s vyššou pôrodnou hmotnosťou, plod mohol zdediť tieto vlastnosti a môže byť väčší. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Hematóm na začiatku tehotenstva a pohlavný styk

    , Autor: JePaTa

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa informovať, nakoľko a mojím lekárom je to náročnejšie a na každú otázku mi odpovie, že ako uznám za vhodné.
    Som v 23tt, na začiatku tehotenstva od 10tt do cca 17tt som mala krvácanie, najskôr intenzívnejšie a potom už len tzv. špinenie.
    Tento problém bol kvôli hematómu na začiatku tehotenstva, plus som mala nízko položenú placentu, lekár mi dokonca spomínal, že krvácanie môže byť aj kvôli popraskaniu cievok na placente.
    Teraz už od 17tt absolútne nekrvácam, aj na kontrole mi lekár vždy povedal, že už je to v poriadku, už je placenta položená vyššie.
    Doteraz sme mali zakázaný aj pohlavný styk, čo som striktne dodržala, no na poslednej prehliadke mi na otázku ohľadne pohlavného styku povedal, že to nechá na mňa, ako to uznám za vhodné, ale že len veľmi opatrne.
    Chcem sa teda opýtať, podľa Vás mi môže pohlavný styk ublížiť, poprip. znova vyvolať krvácanie? Ako to je s orgazmom?
    Nemôže pohlavný styk a orgazmus nejako uškodiť? Sú to určite blbé otázky, ale na zaciatku som si prešla peklom, tak sa veľmi bojím a nechcem nič podceniť.
    Ďakujem pekne, pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú výsledky vyšetrení, nález na krčku, ako aj USG nález v poriadku a vy, ani partner nebudete mať s pohlavným stykom problém a nebudete sa obávať, môžete mať pohlavný styk, ak Vám to nebolo vyslovene zakázané. Špinenie sa po pohlavnom styku môže vyskytnúť, nie je to však automaticke nevyhnutné. Orgazmus plodu neuškodí.