Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • užívanie lieku Ascorutin

    , Autor: anit

    Dobrý deň,

    som podľa lekára asi v 3 tt a minuly tyzden som bola u neho kvoli neustalemu spineniu, predpisal mi Ascorutin 2x1 za den. A kedze som sa docitala,ze sa nesmie brat v tehotenstve,tak neviem ako dlho to mozem brat. Spinenie mam stale,vravel ze to je normalne. Uzivam aj liek duphaston.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak vám ho lekýr doporučil , môžte ho užívať, je to samozrejme na vašom zvážení
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Liek Ascorutin

    , Autor: athene123

    Dobrý deň pani doktorka.
    Rada by som sa opýtala na užívanie lieku Ascorutin. Som v 10 t. tehotenstva, v 9 t. som začala náhle krvácať. Po vyšetrení a ultrazvuku bolo zistené, že ide o hroziaci potrat a hematóm v dolnom segmente plodového vajca. Lekárka mi nasadila Ascorutin 3x2 tbl., Duphaston 3x1 tbl. a kľudový režim. V príbalovom letáčiku som sa dočítala, že Ascorutín sa nesmie užívať v tehotenstve a pri dojčení. Prosím nemôže užívanie tohto lieku v skorom štádiu tehotenstva poškodiť plod a akú dlhú dobu je ho možné užívať? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    liek Ascorutin sa veľmi často predpisuje a mnoho gynekólogov ho svojim tehotným pacientkám doporučuje, pričom sa to odôvodňuje tým, že krátkodobé užívanie tohoto lieku (7-10 dní) neuškodí. U nás na klinike sa jeho predpisovaniu vyhýbame. Zdôraznila by som vo vašom prípade Duphaston, kľudový režim, sexuálnu abstinenciu a naozaj je potrebné čo najviac oddychovať a nič ťažké dvíhať.