Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • toxo

    , Autor: odbornik6

    Dobry den... ja mam taky problem, ze pred casom som jefla tatarak (surove maso ) potom som zistila ze v tom case som bola uz tehotna...velmi sa bojim toxoplazmozy...predstavuje to velke riziko? Dakujem pekne za rychlu odpoved lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak máte nejaké podozrenie, navštívte lekára, kvôli odberom . oxoplazmóza v tehotenstve je veľmi vážna, /zo surového mäsa vám však hrozia iné ochorenia/
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor. Chcela by som sa opytat: boli mi robene testy na toxoplazmozu ( negativne)
    Som tehotna a stalo sa mi ze som nahodou zjedla neumyte hrozno 3 bobulky a potom ma napadlo ze starkemu tam behaju po hrozne dedinske macky. Mam si spravit na novo testy alebo netreba panikarit? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte panikáriť, ani robiť testy na novo. Pravdepodobnosť infekcie je minimálna.

  • toxoplazmóza

    , Autor:

    Dobrý deň, prosím Vás takéto výsledky mám dnes od lekára..bojím sa čo to znamená pre dieťa
    IgE negat.
    IgA pozit.
    IgM pozit., IgG 2400
    avidita IgG 40
    som v 3 mesiaci, nasadili mi ATB
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe Vášho opisu netuším, o výsledky akých vyšetrení sa jedná. Ig sú protilátky, ktoré hovoria v závislosti od toho, či sa jedná o IgG, IgM, či IgA, o tom, či ste dané ochorenie prekonali v minulosti, alebo či je ochorenie aktívne. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte alebo kontaktujte Vášho lekára.

  • Toxoplazmoza

    , Autor: lulu

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na riziká, nakolko som v 11tt a v krvy mi našli toxoplazmozu s hodnotami IGG 85.5 a IGM 3.23
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, z uvedených výsledkov je zrejmé, že ste infekciu toxoplazmózy prekonala v minulosti. Protilátky IgM sa objavujú 2-4 týždne po infekcii a vymiznú do 9 mesiacov. Niekedy môžu pretrvávať v nízkych hladinách oveľa dlhšiu dobu. Vo vašom organizme sú už ale prítomné pamäťové protilátky IgG. S veľmi veľkou pravdepodobnosťou sa plodu nič nestane. Odporúčam absolvovať morfologický USG v 20 TG.

  • listeria, toxoplazmoza

    , Autor: Lucka

    Dobry den,
    chcem sa spytat ake je riziko ochorenia na listeriozu alebo toxoplazmozu ... pripravovala som hovazdie maso ( kupovane balene z kauflandu) a omylom som vidlickou, ktorou som ho zamiesala ked bolo surove okostovala salat. Je velke riziko? mam utekat do nemocnice na nejake testy?... som v 19tt a nikdy sa mi to nestalo, ale bola u nas navsteva a v zhone sa mi pomiesali vidlicky... mam hrozny strach... dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môžete byť kľudná, ak nie je mäso kupované z pofidérneho zdroja, nič Vám nehrozí. Mäso by muselo byť infikované a museli by ste skonzumovať väčšie množstvo. Riziko je pomerne dosť nízke.

  • Toxoplazmoza

    , Autor: zuzanab3

    dobry den, som v 17tt a bola som na infekcnej amb. kvoli vysledkom na toxoplazmozu. u mojho gynekologa mi v 14tt robili odber a hodnoty vysli IgM: negativne, IgG: 650, avidita 0,339 hranicna.
    nasledne mi aj na infekcnom robili odber (vysledky su v inych hodnotach),a vysledky vysli su: IgM: negativne, IgG: 65,8 avidita: 23,6%.
    doktorka mi preto predpisala Rovamycin, ktory mam uzivat az 3 tyzdne a potom prist na odber. Nie je to nebezpecne? Chcem sa spytat, ako moze tato diagnoza ohrozit babatko a ci mam mat naozaj nejake obavy. dakujem velmi pekne za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    postup je správny,
    prekonala ste niekedy v minulosti toxoplazmózu , tč nemáte aktívne ochorenie
    preliečenie je tč. doležité
    s pozdravom