Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mykoza

    , Autor: simicka

    DObrý den pni doktorka mam mykozu som 6 tt a od piatku am taký výtok žltkastý hnedý oranžvý sem tam ako keby červene ci aký te jo krvacanie nemam žiadne dr mi predpisal gynezol teraz neviem či sa čistím od toto alebo može byt niečo vážne výtoky mam hlavne ráno a cez den už je to ok pripada mi to ako čistenie alebo netusí fakt co a velmi sa bojím dakujem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    už ste predsa v tejto súvislosti písala
    Nedokážem z vášho popisu povedať či pretrváva infekcia alebo je to len výtok
    Gynazol užívajte ako máte a ak máte také veľké obavy . v pondelok navštívte svojho lekára nech vás vyšetrí , aby ste si bola istá, ten výtok môže zhodnotiť len lekár, ktorý to vidí!
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Mykóza

    , Autor: annaanna

    Dobrý deň. Z poslednej kultivacie mi vyšli pozitívne kvasinky. Som v 29 týždni (28+6) a nemám žiadne problémy. Mykóza páli a svrbí a mňa nič nepáli. Raz za týždeň mám taký slabý výtok to je všetko. Ževraj sa to môže dostať do plodovej vody a treba Clotrimazol. Už som bola 2 krát hospitalizovaná kvôli anémii a že som skolabovala od únavy. Bojím sa aj užiť aj jednoduché antibiotikum aby som zase neodpadla. Neviem, brať ten Clotrimazol alebo nebrať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti a v kultivačnom náleze boli prítomné iba kvasinky, môžete si aplikovať Canesten alebo Candibene vaginálne tabletky a následne si realizovať 7 až 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Mykóza

    , Autor: Liliana222

    Dobrý deň prajem,som v 9tt a navštívila som gynekológa pre žltý výtok, pálenie v pošve a bolesť v podbrušku.Lekár povedal že je to typická mykóza ale že do 12tt nerád dáva lieky,zvažoval macmiror ale nakoniec sa rozhodol pre polygynax(clotrimazol nemôžem pretože po ňom krvácam aj pár dní)Čitala som ale že polygynax sa pre tehotné vôbec neodporúča,tak teraz som na vážkach,čo mám robiť.Pri mykóze sa mi osvedčil aj Idelyn beliema tak neviem či radšej skúsiť toto? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si jednorázovo realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a aplikovať si môžete tiež jednorázovo Canesten GYN, ktorý sa môže používať aj počas tehotenstva. Následne si realizujte aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi pribiotikami, ktoré je najlepšie aplikovať, ako všetkú vaginálnu liečbu, večer pred spaním. Odsledujte si to.

  • Potvrdená Candida

    , Autor: MatkaK

    Dobrý deň,
    som v 18tt tehotenstva pri poslednom stere na poradni mi bola zistena Candida(mykóza) doktorka mi predpisala Jenamazol krém, ale nepovedala ako si to mám aplikovať v pribalovom letaku je napisane, že vaginalny krém sa má počas tehotenstva zavádzať bez použitia aplikátora, ktoré je v baleni. Tak sa chcem spýtať ako to mám použivať a aplikovať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný vaginálny krém si aplikujte do pošvy bez aplikátora, iba stlačením tuby do pošvy, prípadne si môžete kúpiť vaginálne antimykotiká ako napr. Canesten, či Candibene vaginálne tabletky, ktoré je najlepšie vkladať do pošvy večer pred spaním.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: Zuzka2502

    Dobrý deň prajem. Chcem sa opýtať, mám taký problém. Som v 16tom týždni tehotenstva, a na bradavkách mám také akoby biele chrastičky, alebo biely povlak, a občasne ma to aj svrbi. Ale trvá to už dlhšiu dobu, kde to začalo už oveľa skôr pred tehotenstvom. Aplikovala som si na to zatiaľ len mastičku Bepanthen Sensiderm krém, ale nevidím žiadne zlepšenie. Môže to byť aj mykóza ? Pripadne ak áno, aký prípravok je na to vhodný?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, od mykózy až po Pagetovu chorobu. Určite odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne pri nejasnostiach odošle na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: 20Lucia20

    Dobrý deň, ďakujem za rady, skúsim Clotrimazol niečím nahradiť. Len by som sa chcela opýtať, či môže alergická reakcia na vaginálne tablety nejako ublížiť bábätku? Som v 33 tt tehotenstva.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prakticky to na plod nemá vplyv. Teoreticky by to mohlo mať na tehotenstvo vplyv v prípade, ak by došlo k prudkej alergickej reakcii, ktorá by spôsobila generalizovanú odpoveď organizmu. To však nie je Váš prípad, takže sa nemusíte obávať.