Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,449 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Surne

    , Autor: Veronikka

    Dobrý večer,mohli by ste mi povedať váš názor??Mala som menštruáciu počas menštruácii aj po nej som mala nechránený pphlavný styk
    Tretí deň po styku som užila tabletku PO.Večer som mala migrènu bolesti v podbrušku neskôr aj nutkanie častejšie močiť žiadne krvácanie nemám
    Dnes je štvrtý deň častejšie močím mám aj bolesti v krížoch v podbrušku
    Myslíte že tabletka mi zaúčinkovala???Mám navštíviť lekára??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    spoľahlivosť tabletky je relatívne vysoká, preto myslím, že sa nemusíte obávať. Spomínané príznaky nemusia hneď znamenať tehotenstvo, navyše tak skoro po prípadnom oplodnení by sa ešte príznaky gravidity neobjavili.

Podobné otázky

  • Súrne

    , Autor:

    Dobrý deň, s partnerom sme mali 1.12.2020 prvý pohl. styk vôbec k ničomu nedoslo pretože ma to strašne bolelo tak sme to nechali tak. Potom 3.12.2020 sme mali opäť už došlo k zasunutiu ale iba trocha pretože to veľmi bolelo tak sme prestali (nemal zasunuty celý iba trocha). A potom 4.12.2020 sme mali zase ale už bolo to viac ako toho 3. 12. No len stále bola bolesť tak sme prestali. Potom sa urobil mimo mňa chvíľku sme mali prestávku. Samozrejme mal na rukách to čo z neho vyšlo o niekoľko minút palce zasunul do mňa ale nebolo to až tak hlboko. Potom o 4 dní som mala mat menštruáciu a dostala som ju. O týždeň som bola chorá trvalo to asi tiež cca 1 týždeň. Od vtedy sa cítim divne bolia ma prsia a mala som aj nafúknuté brucho nemala som pocit hladu sem tam ma bolelo brucho. Dnes mam mat menštruáciu a ešte som ju nedostala tak som sa chdela opýtať ci môžem byť tehotná. A ešte k tomu sexu som panna, a neurobil sa do mňa pohlavný styk bol bez ochrany.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže ste už mali pohlavný styk, panna už nie ste. Mali ste nechránený pohlavný styk, takže tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • nehoda

    , Autor:

    dobrý deň chcem sa spýtať mozem otehotnieť ak sa mi partner vystriekal má posvu ? prosím odposbedze je to súrne som ešte panna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste ešte nemali pohlavný styk a k ejakulácii nedošlo v pošve, ale na vonkajších rodiskách, či ohambí, tehotná nebudete.

  • veľmi súrne

    , Autor: daonda

    Dobrý deň, pani doktorka, v prvom rade Vám ďakujem za predchádzajúcu odpoveď. Dnes som zistila, že som tehotná a v pondelok 26.5. mám podstúpiť u zubára(kopírujem presný názov) Výplň koreňa/Thermafil, RTG/ -3 koreňové kanáliky. V januári, mi bol zo sedmičky zuba vybratý nerv, a teraz to treba vyplniť. Neviem, či môžem podstúpiť toto ošetrenie u zubára. Bojím sa, pretože v januári v 7tt som podstúpila vybratie nerva zo zuba a v 10tt som potratila (zamĺknutý). Viem, že to nemalo so zubárom nič spoločné, ale aj tak sa veľmi bojím. Prosím môžete mi odporučiť, čo mám robiť?
    A druhý problém je, že 6-ročnému synovi natieram 2x denne intímne partie krémom Triamcinolon Léčiva UNG , 10g, od urologičky. Krém si nanášam vo veľkosti "šošovice", a na prste ho mám 30sek. -1minútu, teda po dobu, kým ho nenatriem. Potom prsty dôkladne umyjem.V príbalovom letáčiku je písané, že ak plánujete otehotnieť, alebo ste tehotné, alebo si myslíte že ste tehotné, poraďte sa s lekárom. A nemôže mi tak malé množstvo krému v tehotenstve ublížiť,mám radšej používať jednorázové rukavice? Vopred srdečne ďakujem za obe odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    vzhľadom na tehotenstvo určite nemôžte podstúpiť RTG-máte to tam napísané, čiže ošetrenie ako také si myslím, že môže byť realoizované,avšak ak by zubár potreboval i rontgen, ten sa obávam nebudete môcť absolvovať.
    triamcinolon je dost silný kortikoid, pre istotu a pokoj by som radšej používala rukavice, alebo prípadne si to môže syn natrieť sám pod vaším dohľadom, určite sa neabsorbuje veĺké množstvo počas rýchlej aplikácie(vy ho samozrejme za žiadnzch okolnosťtí na seba napoužívajte teraz), ale v rámci bezpečnosti by som zbytočne nehazardovala
    veľa šťastia
    S pozdravom

  • toxoplazmoza v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, potrebovala by som surne poradit momentalne som od dnes 23tt a prvy krat mi prisli v 10tt na pozitivnu toxoplazmu brala som antibiotika Rovamicin ,ktory som brala az do 16tt lebo vysledky boli nie pozitivne ale hranicne ,potom som dostala lieky este dve balenia coz je na dva tyzdne a mala som byt dva tyzdne bez liekov a opät kontrola , vysledky na ktore som bola v 22tt boli opät pozitivne a tak mi na infekcnom odobrali znova krv na protilatky vysledky boli : toxoplazma gondii KFR ....negativn
    Toxoplazma gondii IgM v sére .... negat.
    Toxoplazma gondii IgG v sére 4.20pozitivne -1.59 IU/ ml , S -Toxo IgG Avidita 88.34 vysoká avidita -49.9% .Takze opät bolo pozitivne ale pri com mi uz nedali lieky ziadne a povedali ,ze ziadne pozorovanie a liecenie dalej nieje potrebné a ani nutne .Myslite si ze naozaj to nieje nutne ked je to opät pozitivne? Som v 23tt a bojim sa aby sa dietatku nic nestalo. Za skoru odpoved Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    napriek tomu, že je test pozitívny ide o protilátky z prekonanej infekcie. Tie budete mať pozitívne už stále a znamená to, že ste infekciu prekonali.

  • ctg-prosim surne

    , Autor: zuziku

    Dobry den,vcera (4.9.)som bola na ctg,dnes mi ho dr vyhodnotila a napisala do spravy,hranicna tachykardia-158/min. Som v 39.tt , mala som pokrocily nalez-krcok 0.5-az spotrebovany a otvorena na 3prsty. Chcem sa spytat na tu tachykardiu-mam dost strach o babatko,lebo doteraz mi pisala 144 a v norme. Je to pre babo nieco zle,hrozi mu nieco? Na kontrolu mam ist 8.9.
    Dakujem vam velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    158/ min nie je žiadna hraničná tachykardia!!! Vôbec sa nemusíte o dieťatko z tohto pohľadu strachovať.