Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotná?

    , Autor: mrkwa

    dobrý den, mám 32 rokov a mám 2 deti/13, 11/. mávam pravidelný menzes interval 30dni a trvá 4-5 dni. terza som mala menzes po 25 dni a trval 3 dni. aj to 1 den normál a 2 dni také slbšie,ovela slabsie jako inokedy. to som mala menzes 30.01.2014... kdeže to bolo slabe 1.2.2014 sme mali s manželom sex.nedávali sme si pozor,v domnení že predsa nemozem otehotniet kde nemám plodné dni. lenže asi týžden ma pobolieva v podbrušku,nieje mi zle,ale cítim sa DIVNE .pobolievaju ma trocha prsníky.,ale čo ma najviac znepokojilo dnes som si nahodou stisla prsníky..a vyšla mi z oboch upne malinka kvapka tekutiny. to ma fakt znepokojilo. možem byt tehotná...ale tak výtok z bradavky tak skoro? nezdá sa mi to . test som si ešte nerobila kdeže menzes mám mat až 26.02.2014... dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po tom ako si urobíte tehotenský test, podľa výsledku ďaľší postup. Veľmi zriedkovo sa takáto sekrécia môže objaviť už na začiatku, malo by to byť však rovnomerné z oboch bradaviek a nemalo by to byť vo veľkom množstve.

Podobné otázky

  • Môžem byt tehotná?

    , Autor: Ale02

    Minuly týžden 10.2. Som mala pohlavny styk s priatelom. Použili sme pharmatex aj kondóm. Prvý krat ho vytiahol a ejakuloval do kondomu. Išiel sa vymočiť, utreli sme si ruky, o cca 15 minut sme natiahli ďalsi kondom. Znova neejakuloval do mňa ale na brucho. Môžem byť tehotná? Mešká mi menštruácia ( mám nepravidelmy cyklus) a aktuálne mám špinenie 2hý deň ( včera ma prstoval silnejšie priateľ) mám sa obávať tehotenstva ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a teda predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Počínajúce špinenie môže byť aj začiatok menštruácie. Príčin však môže byť viacero. Odsledujte si to.

  • Sex

    , Autor: Veronika2801

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás kvôli názoru... Dňa 31.12 som večer mala nechránený sex a ejakulat bol vystrieknuty mimo mňa... Muž si penis neumyl išli sme spať... Na ďalší deň ráno bez vymočenia či umytia penisu sme mali nechránený sex.. Moja otázka znie... Môžem byť tehotná? Dňa 3.1 večer som užila "tabletku po".. Aká je šanca že budem tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ak ste stihli užiť tabletku núdzovej antikoncepcie, ktorá má účinnosť do 72 hodín od styku, pravdepodobnosť tehotenstva je malá, ale nie nulová. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • tehotenstvo

    , Autor: sandra172

    dobry den, prosim vas strasne sa bojim. mali sme s priatelom pred 2 tyzdnami pohlavny styk, bez kondomu. nespravil sa do mna a bol vo mne asi minutu lebo sam sa tiez bal, no je mozne aby ze by som bola tehotna? menstruacia mi meska 3 dni, stresujem uz od vtedy co sme mali pohlavny styk, priznaky ako nevolnost a podobne nemam ale aj tak sa bojim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Za daných okolností je pravdepodobnosť pomerne malá, no nie nulová. Odsledujte si to. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Som tehotna?

    , Autor: _kodiak12A

    Dobry den, mam hrozny strach z otehotnenia, nakolko mi meska menstruacia uz 20 dni. Posledny pohlavny styk som mala v juni, s barierovou antikoncepciou. Menstruaciu som cez jul a august dostala. Som objednana ku gynekologicke, no bohuzial az o 6 dni. Zatial som pouzila testy a vysli mi 3x negativne, no pocula som, ze v neskorsich stadiach tehotenstva je mnozstvo hormonu take velke, ze to uz test nemusi zachytit.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Lucinka1411

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, v pondelok mi skončil menzes a dnes sme mali s manželom chránený styk s kondómom, ale ten praskol. Podľa aplikácie mi začína plodné obdobie zajtra. Je možné že budem tehotná? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za týchto okolností sa tehotenstvo vylúčiť jednoznačne nedá. Vhodné je v prípade nechceného tehotenstva zvážiť užitie tabletky núdzovej antikoncepcie oddiaľujúcej ovuláciu.