Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vagilact

    , Autor: hirjakova-monika

    Dobry den som v 6tt a chcela by som sa opytat ci sa v tehotenstve mozu pouzivat pripravky vagilact cipky lactofeel alebo candistop pri pocitoch palenia a svrbenia.Svojmu lekarovi som obtiaze spomenula ale povedal len tolko ze vzhladom na uzivanie atb zinnat 500 sa uzivanim prelieci aj to svrbenie a palenie.Ale od navstevy lekara je to este horsie.na dalsiu kotrolu idem az o tyzden.pred tehotenstvom som uzivala candistop aj vagilact a bolo to ucinne.ohrozim tym dietatko?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Vagilact a candistop môžete užívať aj počas gravidity bez ohrozenia vášho plodu.

Podobné otázky

  • Probiotiká vagilact a výter na streptokoka v tehotenstve

    , Autor: Adusl

    Dobrý deň,
    v nedeľu večer som dobrala poslednú Tobolou macmiror complex na kvasinky a stafilokoka. V pondelok som bohužiaľ musela začat jesť antibiotiká Zinnat 500 dvakrát denne kôli akútnemu zápalu stredného ucha. Nasadila som si aj probiotiká na vkladanie Vagilact dvakrát jednu tabletu denne aby sa neobjavili kvasinky. Budúci utorok mám poradnu 36/5 týždeň a bude mi doktor brať výter na streptokoka. Chcem sa opýtať či mám vysadiť vagilact probiotiká skorej kôli výteru alebo ich môžem aplikovať stále. Či neovplyvnia výsledok ?
    Ďakujem s pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pokračujte v aplikácii vaginálnych probiotík, nevysadzujte ich kvôli výteru. Stačí, ak neužijete vaginálnu tabletku večer predtým, ako pôjdete ku gynekológovi.

  • Vagilact probiotiká

    , Autor: Adusl

    Dobrý deň,
    končím 35 TT tehotenstva, z kultivácie z pošvy mi boli zistené kvasinky a zlatý stafylokok. Vkladám si Macmiror Complex mám ešte na 5 dní. Keď že som na rizikovom iba ležím a mám pocit že kvasinky sa objavujú kôli tomu že sa od spodu potím. Chcem sa opýtať či môžem užívať probiotiká na vkladanie Vagilact po skončení liečby macmirorom alebo aj počas nej, a hlavne dávkovanie, či sú tieto probiotiká bezpečné v tehotenstve a hlavne či som správne vybrala značku či pomôžu preventívne na zlepšenie na kvasinky a stafylokoka.
    ďakujem s pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, po skončení liečby Macmirorom môžete začať s aplikáciou vaginálnych probiotík. Vaginálne probiotiká sú v tehotenstve bezpečné. Vaginálna tableta sa aplikuje v množstve 1 tableta 1-2 krát denne. Preparátov vaginálnych probiotík je na trhu veľa. Každý preparát má viac menej rovnaké zloženie.

  • Nemôže toľko liekov ublížiť bábätku?

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň pani doktorka.
    Chcem sa vás opýtať. Som v 21.týždni a od začiatku tehotenstva som mala výtok. Gyn. mi predpísala v 1.trimestri Fluomizin,a potom Vagilact probiotika, potom mi zistili Ureaplazmu, tak v 2.trimestri asi v 16.týzdni mi doktorka predpísala Dalacin 2% lokálne , potom vag. probiotika, a teraz v 20.týždni zase Ginexid čipky 5dní a zase Vitagyn C krém.
    V príbalovom letáku píšu, že sú vhodné pre daný trimester, ale nemôže toľko liekov ublížiť bábätku? A ak sa Ureaplazma nepreliečila, musím v 3.trimestri užívať antibiotika.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    reálne liečivá s účinnou látkou bol len fluomizin a dalacin krém-podávané zvonku, tie sa k plodu nedostali, ostatné sú len chemoterapeutiká a lokálne liečivá,
    nemusíte mať obavy
    s pozdravom