Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie v začiatkoch tehu

    , Autor: lelecka213

    Dobrý deň,
    veľmi Vás prosím o radu. Po 4 rokoch snaženia a po jednom MA sa nám podarilo otehotnieť. Podľa PM som dnes 5+1tt, no nemám z toho dobrý pocit :( Posledná MS bola 24.12. a prakticky od 14 DC po styku som trošku zakrvácala a odvtedy špiním nahnedo, niekedy viac, niekedy menej. Ani vo sne by ma nenapadlo, že som tehotná. Na 30 DC mi vyšli //, HCG bolo 713, na 32 DC už 2250. Na 36 DC som bola 1. utz vylúčiť mimomaternicové a už bolo vidieť dutinku 1 cm a niečo veľmi drobné sa črtalo vo vnútri. Hematóm pani dr. nevidela, mimomaternicové vylúčila, vravela, že zatiaľ to vyzerá, ako zdravé tehotenstvo, no príčinu špinenia nevie. Som na PN, beriem 3x1 duphaston a pichám si Fraxiparín preventívne, lebo krv mám podľa hematol. vyšetrenia úplne v poriadku. Mám bolesti v podbrušku ako na menzes a stále špiním počas WC (iba veľkej potreby) nahnedo. Spontánne nie.
    Prosím Vás, čo môže byť príčinou tohto špinenia? Na kontrolu mám ísť až o 10 dní. Špinenie neustáva, ani neslabne, ani nesilnie. Mám pocit, ako keby sa vo mne cez noc nahromadilo a ráno počas potreby vytečie hnedý výtok a cez deň už nič. Takto to ide dokola. Veľmi sa bojím, že prídem aj o toto bábätko, prosím pomôžte mi,čo to môže byť? Čo robiť, aby bolo bábätko v poriadku?
    Veľmi pekne Vám vopred ďakujem, Lenka, 29 rokov
    A ešte dotaz, špinila som stále aj pred každou MS min. 5 dní a aj po nej 2-3 dni. Mám dvojrohú maternicu...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vo včasných fázach tehotenstva je bohužiaľ špinenie častokrát bežné, bez akejkoľvek patologickej príčiny. V súčasnosti bohužiaľ nemôžete robiť nič viac ako čakať, liečba Duphastonom a preventívne nasadenie Fraxiparine je dostatočné. Skúste čo najviac oddychovať, môžete doplniť do liečby Magnézium 500 mg 3x denne, sexuálna abstinencia je v tejto fáze nutná, vyhýbať sa námahe. Držím palce!