Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,046 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý deň

    , Autor: jerrynka2803

    Dobry deň prajem, som v 15tt. Vznikli mi hemeroidy a aj par kŕčových žíl. Včera som bola v poradni kde mi pani dr. dala Detralex. Chcela som sa spytat aky mate nazor na Detralex v tehotenstve. Ci neuškodi mojmu babatku?? Mam s toho obavy. Čo poznam ludi ,na Detralex maju zly nazor. Aj davkovanie 2×1 tabletu denne sa mi zda moc alebo sa mylim? Vopred Ďakujem. Pekny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    neviem o akých ľuďoch hovoríte a či majú medicínske vzdelanie, no každopádne postup vašej lekárky je správny, taktiež aj dávkovanie a jej odporúčanie ohľadne užívania.

Podobné otázky

  • Covid + lieky

    , Autor: jaja117

    Dobry den, po potrate sa nam podarilo otehotnieť. Ked som vsak o tom este nevedela (pred MS očakávanou) dostala skm covid užívala skm len Paralen 500 a olynth, bolelo ma vsak rameno a 1x som si ho natrela Muay thajskou masťou (vraj by sa nemala uzivat v tehotenstve) bolo to uplne nazaciatku este pred očakávanou menštruáciou. Myslite ze to moze velmi uškodiť? Dost som sa z toho vystrašila.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jednorázová aplikácia krému nemá na tehotenstvo vplyv. Nemusíte sa obávať.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Irenka1177

    Dobrý deň prajem mám problém chcela som sa skúsiť opýtať... 15teho som mala menštruáciu jeden deň strašne silnu na druhý deň som už nemala posledné dny som strašne citlivá na pachy mám aj nevoľnosti pod bruchom má boli už asi 2dny a celý chrbát včera som išla na wc a na spodnom prádle som našla malý červeny flek od krvy najviac ma trápi to brucho tie bolesti mám až zozadu ako keby mi tlačili k zadku mohlo byto byť podľa vás tehotenstvo test som si robila neukázalo nič som rok a pol po antikoncepcii a nechcela by som ďalšie dieťa nakoľko malého mám autistu a antikoncepcie užívať už nemôžem lebo mám ponich problémy ďakujem vám za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Sex po odtecenia zátky

    , Autor: NatalAnet

    Dobrý deň, som v 39tt a odtiekla mi už aj hlienova zátka, môžeme mať s mužom stále sex? Pomôcť si tak k vyvolanie pôrodu ak vyvrcholí do mňa? Ďakujem Bernátova

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hlienová zátka môže odchádzať aj niekoľko dní. Nie je to kontraindikácia k absencii pohlavného styku. Ejakulát obsahuje prostaglandíny, hormóny, ktoré aj my používame pri snahe o dozretie pôrodných ciest, či vyvolanie pôrodu. Preto je nechránený pohlavný styk v tomto týždni tehotenstva aj žiadúci.

  • Trpnutie

    , Autor: NatalAnet

    Dobrý deň, som v 38tt tehotenstva, často som mal nepokojné nohy, pomáhalo mi magnézium. Avšak už ho užívať nemôžem pridruzilo sa mi strpnutie vonkajších strán stehien.. Od kolena asi 10cm na šírku 5cm..cim to môže byť, celý deň, je to nepríjemné. Masírujem si to alpou ale ani to nepomáha..ako,si pomôcť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri kŕčoch v lýtkach, či v nohách užiť magnézium podľa potreby môžete. Je to indikované. Občasné užitie magnézia pri kŕčoch nebude mať v zásade negatívny vplyv na plod, netreba to však preháňať. Ak nebudete užívať 3,4, či 6 tabliet magnézia denne, ale jednu, občas, podľa potreby, na plod to nebude mať vplyv. Odsledujte si to.

  • Oligohydramnion

    , Autor: andariaj_

    Dobrý večer, pán doktor. Momentálne som v 28+4tt a dnes na rizikovej poradni mi Pán dr. zistil, že mám trošku menej plodovej vody akoby malo byť ale kontrolu mi naplánoval až o ďalšie 2 týždne. V 21tt bol morfologický ultrazvuk úplne v poriadku, obličky aj močový mechúr dieťatka boli v poriadku a aj množstvo plodovej vody. V pondelok na poradni u obvodnej dr. tiež bolo normálne množstvo plodovej vody. Je možne, že sa za pár dní voda 'pominie'? Aký to môže mať dôvod? A aký vplyv môže mať oligohydramnion na bábätko?

    Ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnotenie množstva plodovej vody je trošku subjektívne, aj keď sa dá pomerať pomocou AFI indexu. Takto bez videnia nálezu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ale ak bola kontrola naplánovaná o 2 týždne, nie je to asi až tak zlé. Príčin zníženého množstva plodovej vody môže byť viacero. Ak je vaginálny nález, ako aj všetky výsledky vyšetrení v poriadku a nebol potvrdený ventilový odtok plodovej vody, hraničný oligohydramnion nemá na plod žiadny vplyv. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.