Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,790 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • plod

    , Autor: barborap

    Dobry den,v prvom rade sa chcem ospravedlnit za interpunkcne znamienka nakolko som na telefone. Chcela by som sa Vas opytat som v 26tyzdni tehotenstva a dnes som mala rano na nohavickach vytok bezfarebny bezzapachu. Viem ze to je normalne,ale potom som sa prstom skusila ci nahodou nekrvacam. Ako som sa skusila dnu prstom,v posve sa nachadza taka stena ktora ma uz nepustila dalej. Ale normalne som prstom citila pohyb maleho. Velmi som sa zlakla ci je vsetko v poriadku ked som to takto zacitila. Co vy na to vravite? Niekedy citim maleho kopkat velmi nizko,doktor povedal ze to je normalne. Ale tohto som sa velmi zlakla.Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    bohužiaľ bez vyšetrenia vám neporadím, ani či je všetko v poriadku ani či nie.

Podobné otázky

  • Zlaty Stafylokok, CRP 52

    , Autor: Natalia777

    Dobry den p. doktor Kelij,

    som v 13 t gravidity a uz vyse tyzdna bojujem s bakteriou zlaty stafylokok v nose, na liecbu mi bol predpisany pamycon, ktory mi sice zabral, no uplne nevyliecil. Citim sa fajn, teplotu nemam, ani som nemala, mam iba hlienovu nadchu. Na kontrole mi zisitili vysoke CRP 52 a opat pritomnost z. stafylokoka. Prosim Vas je vysoke CRP pre plod az tak nebezpecne, ze je lepsie uzivat ATB Zinnat 500 alebo postacuje pokracovat liecbou Pamycon alebo Bactrobanom, ktory mi bol tiez odporuceny ?

    Dakujem Vam velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vo všeobecnosti nie je zápal v organizme počas tehotenstva prospešný. Ak nie je postačujúca lokálna liečba a je potrebná celková antibiotická liečba, ktorá sa môže užívať aj počas tehotenstva, za týchto okolností je to asi vhodnejšie.

  • Babatko

    , Autor: valika4

    Dobrý deň,

    Som tehotná a bola som na sone 12+6tt. Bábätko bolo mrštné tak sme boli radi. Lenže na fotke nemá bábätko ešte vyformovaný nos len kostričku a bolo to ako z voldemorta. Doktorka vravela že je všetko v naprostých poriadku. Myslíte že je to dobré a noštek a vyformuje?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tomto týždni tehotenstva ešte plod celkom nevyzerá ako ľudská bytosť, iba sa formuje. Ak boli výsledky vyšetrenia v poriadku, čo Vám aj potvrdila lekárka, nemusíte sa zbytočne znepokojovať. Na USG je najlepšie vidieť kostenné štruktúry, takže vo vyššom týždni bude tvár plodu vyzerať ako smrtka.

  • Nizka hmotnosť plodu?

    , Autor: Malta

    Dobrý den, v 22tt 1. deň malo bábätko 313g. Doktorka mi na to nič nepovedala. Az ked som si o tom čítala, som zistila ze by malo vážiť viac. Je to problem? Mam upravenú stravu kvôli tehotenskej cukrovke. S diabetologom sme sa dohodli na navýšení porcii pri zachovani glykemie 7,1 mmol po 90 min. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podstatné sú iné parametre. Iba na základe jednej váhy ešte v neviabilnom týždni tehotenstva sa nedá povedať, že niečo nie je v poriadku. Ak boli všetky ostatné výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Je vhodné realizovať fetálne USG v 30. týždni tehotenstva.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Linduska22222

    Dobrý deň pán doktor
    Tabletku Escapelle som užila 27.12.2021 vyšlo to do 48 hodín
    Dnes mi mešká menstuacia už 8 deň je tomu
    Robila som si testy, ktoré boli pozitívne
    Dúfam že sa nič nestane bábätku keď som už tehotná a táto tabletka mu neublížila
    Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, ak ste už tehotná a tabletka núdzovej antikoncepcie zlyhala, nebude to mať vplyv na vývoj plodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pohyby

    , Autor: Stanka12345

    Dobrý deň
    Chcem sa opýtať, či je normálne že v 27tt tehotenstva cítim slabšie pohyby dieťaťa?
    V pondelok bolo všetko v poriadku bolo aktívne a včera aj cena je to slabšie. Ďakujem za skorú odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plod si žije v maternici svoj život. Keď ste hore vy, plod môže spať a naopak. Ste už v týždni tehotenstva, kedy už nemá plod toľko miesta, ako v prvom, či druhom trimestri, takže pohyby už nemusia byť také "akčné". Odsledujte si to. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.