Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,989 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • probiotika

    , Autor: bejka81

    Dnes som si k antibiotikam zinnat 250 kupila probiotika LINEX kapsuly, zaujimalo by ma, ci tieto probiotika nie su skodlive pre tehotne, kedze v letaku stoji ze sa o pripadnom uzivani mam poradit s gynekologom. Bola by som vam vdacna za odpoved.
    Dakujem pekne
    s pozdravom

    Bea

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    tieto probiotiká obsahujú baktérie, ktoré sa prirodzene nachádzajú v črevách preto užúvanie by nemalo byť nebezpečné pre plod ani ohroziť graviditu. Užívajte ich krátkodobo len počas užívania antibiotík.

Podobné otázky

  • Bakteriálne infekcie

    , Autor: Lienocka2405

    Dobrý deň pán doktor, som v 14 týždni tehotenstva a už od samého začiatku má trápia vaginálne infekcie. V minulosti som potratila v 19tyzdni koli zanedbanej bakteriálnej infekcii nakoľko mi môj bývali gynekológ nebral ani ster ani nepodal antibiotika ani nič podobné, z čoho sa mi zapálil krčok a zápal prešiel na plodove obaly kedy mi odtiekla plodová voda. Nová gynekologička mi však robí stále ster a stále vyjde nejaká baktéria naposledy to bola klebsiela pnejmonia masívne načo mi museli dať polygynax 6tbl, predtým ureaplasma na ktorú som brala summamed a fluomizin, teraz mám brat na úpravu flóry gynoflor. Chcem sa spýtať je možné že keď sa aj takéto vážne baktérie liečia že bábätko donosim? Alebo sa môže scenár zopakovat ? Že potratím ( podotýkam tam som dostala už zápal krčka maternice )

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú vaginálne infekcie adekvátne preliečené a pošvová mikroflóra je v poriadku, je veľmi malá pravdepodobnosť, že by sa scenár z minulosti zopakoval, aj keď rozumiem Vašim obavám. Skúste si v pravidelných intervaloch realizovať kúry vaginálnymi probiotikami. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Naty202

    Dobrý deň, som v 21.týzdni tehotenstva a obcs mam taky biely husty vytok. Chcem sa spytat ci je to v poriadku alebo je nejaky problem.
    Dakujem za odpoved :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét. V tehotenstve tomu nie je inak, práve naopak, výtoky môžu byť silnejšie. Bez videnia nálezu sa Vám však neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte ťažkosti v zmysle svrbenia, či pálenia, môžete si skúsiť realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a následne aplikovať vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyšší tlak v tehotenstve

    , Autor: otázka dňa

    Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom vyššieho tlaku v tehotenstve, dnes mi pri opakovanom meraní tlak vyšiel na 122/90 najmä ten spodný za posledné obdobie je vyšší. Aktuálne včera mi začal 36.tt je potrebné navštíviť pre istotu nemocnicu ? Alebo stačí to sledovať? Od začiatku tehotenstva mám, že hrozí preklampsia ... V piatok budem mať prvú poradňu v nemocnici v Šaci. Lieky, ktoré užívam sú magnerot 3x denne kvôli kŕčom, potom femibion, pred spaním anopyrin 150mg a tehotenské probiotiká. Tlak kontrolujem 2x denne ráno a večer. Za vašu odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za patologický, teda vysoký tlak, sa považuje tlak nad 140/90 Torr. Zatiaľ máte tlak v norme. Pokračujte v pravidelnom monitoringu tlaku krvi. Anopyrin je už potrebné vysadiť! Navštívte našu kliniku podľa objednania, samozrejme v prípade ťažkostí aj skôr.

  • Mykoza v tehotenstve

    , Autor: ZuzSol

    Dobry den, som v 36 tt, vcera mi povedali, ze som uz na 2 cm otvorena, a dnes po dobrati atb (kvoli zapalu dutin) ma zastihlo velmi neprijemne palenie a svrbenie v posve, pravdepodobne mykoza. Moja pani doktorka neordinuje az do pondelka - co si mozem dovtedy prosim volne kupit v lekarni aby som to prezila a bolo to bezpecne?

    Dakujem vopred.

    S pozdravom,
    Zuzana Solcanska
    0904 947 966

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skúsiť si môžete aplikovať voľnopredajné antimykotiká, napríklad Canesten krém, či vaginálne tablety. Následne si realizujte niekoľkodňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Kupanie v tehotenstve

    , Autor: Katkaaaa000

    Dobry den, prosim Vas je bezpecne kupanie vo vlastnom domacom bazene so slanou vodou, v pripade ak som v 40.tyzdni tehotenstva a s krckom mediosakralne, makkym, presiaklym a brankou pre volny prst? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plod je v maternici chránený plodovými obalmi. Ak Vám neodteká plodová voda a cítite sa na to, môžete sa okúpať. Vzhľadom k riziku vzniku bakteriálnej vaginózy vplyvom zmeny pH v pošve je vhodné si po kúpaní večer pred spaním aplikovať vaginálne probiotiká.