Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,401 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Clexane

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň.
    Môžem v tehotenstve ak si dávam injekcie Clexane, užívať aj probiotika Candistop?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    môžete, tieto dva lieky sa vzájomne neovplyvňujú.

Podobné otázky

  • Dojčenie a aspirin protect

    , Autor: Zuza

    Dobrý deň, chcem sa opýtať na názor- aspirin protect 100mg počas dojčenia. Mám 4 mesačného syna, plne dojčím. Mám potvrdený trombofilný stav, počas tehotenstva a asi 2 mesiace po pôrode som pichala clexane 0,2. Hematológ mi teraz odporučil aspirin, každý druhý - tretí deň. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    osobne by som to opätovne skonzultovala s vaším hematológom i gynekológom, pretože k.acetylsalicilovú , kt. j ev aspiríne by deti do 7 rokov nemali užívať a cez mlieko sa nejaká časť do mlieka dostane, preto by som to radšej odborne skonzltovala,( prípadne i s pediatrom dieťaťa)
    uvidiíte ako sa k tomu všetky strany vyjadria(dávka , kt. vám doporučil je naozaj nízka, ale uistila by som sa)
    S pozdravom

  • sposob porodu

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, chcela by som sa spytat, aky porod ma caka, ak mam diagnozu uterus bicornis. Zatial sa so mnou o tom lekar nerozprava, som v 20 tt. Okrem toho si denne picham clexane kvoli trombofilnej mutacii heterozygot F. Leiden.
    Cele tehotenstvo ma trapi vytok, niekedy je riedky, no hlavne rano je husty. Nic ma nestipe ani nesvrbi, myslite, ze moze ist o zapal? Lekar vravel, ze je to bezne a nic mi na neho nepredpisal.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    uterus bicornis nie je samostatnou indikáciou k ukončeniu pôrodu cisárskym rezom ale samozrejme závisí od ostatných okolností. Pokiaľ lekár povedal, že je to v poriadku, a vy sama nemáte žiadne ťažkosti nemusíte sa kvôli výtoku znepokojovať.

  • krcok maternice

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, na poradni mi pan doktor oznamil ze sa mu nepozdava moj krcok, vraj ho mam mierne pootvoreny na spic prsta. Na internete vzdy citam ze sa krcok zacina otvarat skor v neskorsich tyzdnoch, pride mi to moc skoro. V case vysetrenia som bola v 14+6, podla utz. 14+5. CRL 85,5, akcia ++, lokalizacia placenty vzadu. Je podla Vas tento nalez v poriadku? Nariadil mi kludovy rezim a magnezium 500 4xdenne. Pre upresnenie mam uterus bicornis a uzivam clexane kvoli vrodenej trombofilii. PN som od 7.tyzdna. Vopred dakujem za odpoved a zelam pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    takýto nález sa môže vyskytovať u viacrodičky, to znamená u ženy, ktorá ma za sebou viacero pôrodov. Inak by takýto nález nemal byť ak na krčku nebola robená žiadna operácia či zákrok. Veľmi dôležité bude vyšetrenie s odstupom času, či sa vaginálny nález bude meniť alebo nie. Dodržiavajte pokyny lekára, kľudový režim, sexuálna abstinencia + magnézium.

  • krcok maternice

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, je mozne, ze som zle pochopila pana doktora, ale aj do knizky mi napisal "vaginalny krcok mierne dalej". Moja otazka ale znie, ci je podla Vas vacsia sanca na uspesnu graviditu, ked uzivam duphaston 3x1 a clexane 0,2 (vrodena trombofilia heterozygot + uterus duplex).
    Na dalsiu kontrolu som objednana az na 7.1.2014.
    Dakujem za odpoved a zelam krasne sviatky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    určite áno. Gestagény sú na podporu udržania gravidity, a Clexane na riedenie krvi. Držím palce

  • krcok maternice

    , Autor: odbornik6

    Dobry den prajem, dakujem za predchadzajucu odpoved. Na kontrole uz bola jasna akcia srdiecka. v 8+5 bolo crl 16,2 mm je to v poriadku?Lekar mi vsak pri vysetreni povedal, ze mam mierne dalej krcok maternice ako by som mala mat (vraj to suvisi s kyretazou, ktora bola v 7/2013). Momentalne som v 9+0 gt. Chcem sa spytat ci je odchylka krcka spojena s mojou diagnozou uterus duplex. Nadalej beriem duphaston 3x1 a clexane 0,2. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    veľmi pravdepodobne ste lekára zle rozumeli, pojem "ďalej krčok kvôli kyretáži" vôbec nedáva zmysel.