Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,299 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • pohlavny styk

    , Autor: katarina26

    Dobry vecer,mam 28 rokov som 4 mesiace po porode,dojcimCcem sa opytat ci mozem mat problem pri pohlavno mstyku ked som mala rupturu pošvy? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    4 mesiace po pôrode je už pošva veľmi pravdepodobne zahojená a ide len o psychologický blok. Ak bolo na kontrole po šestonedelí všetko v poriadku tak sa nemusíte obávať.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa vás opýtať poslednú menštruáciu som malá 29.6.2021 a trvalá mi 4 dní a vypočítala som si plodne dni cez online kalkulačku na internete a ukazuje mi že plodné dni mi trvajú od 7.7 do 15.7 a s priateľom som mala pohlavný styk 10.7 a dal to do mňa a včera ma pod bruchom začalo pichať a bolo mi divné a dneska ráno mi bol zle a aj som zvracala kedy by som si mala spraviť test

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, s priateľom som mala pohlavný styk. Tesne pred ejakuláciou ho dal zo mňa von ( nebola použitá ochrana ) keď ho vytiahol tak hneď ejakuloval. Je tu nejaká možnosť že mi mohol dať nechtiac kvapky lásky do tela ? A jaká by bola pravdepodobnosť otehotnenia. Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť jednoznačne nedá. Bez ohľadu na to, či došlo alebo nedošlo k ejakulácii do pošvy.

  • Tehotenstvo po prerusovanej sulozi

    , Autor:

    Dobry den, prosim, je mozne otehotniet po prerusovanej sulozi s vyvrcholenin mimo vaginy? Mala som vsak plodne dni a podla vypoctov pravdepodobne aj priamo ovulaciu. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Stále platí, že za predpokladu, že je pohlavný styk nechránený (je jedno, či je prerušovaný alebo nie), tehotenstvo sa vylúčiť nedá, navyše, ak ste mali nechránený pohlavný styk v čase ovulácie.

  • HCG

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, píšem zas. Mala som mimomaternicové tehotenstvo, pri ktorom mi odstránili vajcovod a v bruchu našli ďalšie 2 plody, ktoré boli z predchádzajúcich tehotenstiev--čiže tiež mimomaternicové. 1 plod vybrali avšak druhý bol zalepený a tak ho vypálili alebo zamrazili. Po zákroku mi dr sledovala hcg---15.5 som mala hodnotu hcg 2. V júni na kontrole povedala, že je všetko ok , menzes prišiel , ovulácia tiež, ale pre isototu chcela skontrolovať hcg ešte raz. Dnes som bola na kontrolnom odbere a hcg mám 20. Menštruáciu som mala pred 10 dňami, práve mám ovuláciu, tehotnosť vylučujem, nakoľko si dávame pozor. Už som zúfala z toho celého a príde mi to ako nekonečný príbeh. Viete mi poradiť čo môže byť problém, že sa to zas zvýšilo? Nemohli ostať nejaké zvyšky, ktoré nanovo produkujú hormón HCG? v utorok mám ísť na ďalší odber, ja len, že či mi neviete dať nejaké vysvetlenie. Ďakujem veľmi pekne za Váš čas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak u Vás došlo k vzostupu beta HCG, treba to určite dovyšetrovať. Možností môže byť viacero. Nemyslím si, že opätovný vzostup, navyše za predpokladu, že v máji a v júni bola hodnota beta HCG negatívna, má súvis z predchádzajúcimi tehotenstvami, ale nepoznám žiadne bližšie informácie, ani výsledky vyšetrení a odberov, či realizované operačné výkony a ich priebeh, preto si nedovolím to úplne zavrhnúť. Ak si s partnerom dávate pozor v zmysle, že máte prerušovaný pohlavný styk, tehotenstvo sa takto vylúčiť nedá, navyše ak máte posunutú ovuláciu, takto to však posúdiť neviem. Môže sa jednať aj o chemické tehotenstvo, ale treba myslieť aj na nádorové ochorenie. Výsledok môžu ovplyvniť aj niektoré užívané lieky, napríklad preparáty na chudnutie. Dôležité je odsledovať dynamiku beta HCG. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.