Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,951 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • tehotenstvo

    , Autor: jaclyn

    dobry den ja sa chcem spitat som zltov 35tt a mam zltozeleny vytok cim o moze byt?dakujem za radu

  • bolesti v podbrušku a biely vytok

    , Autor: odbornik6

    Dobrý den, ja by som sa chcela spytat meška mi menštruacia 6 dni nemavam ju pravidelne lebo mam 2 maternice. mam biely výtok a bolesti križov a v podbrušku ako pred menstruaciov ale ona nie a nie prist. prsia ma nebolia a ani ich nemam citlive.mala som sexualny styk ale davali sme si pozor ale nikdy to nieje iste. chcem sa spytat či to je nejaka infekcia abo som tehotna. dakujem za odpoved

  • prirodzený pôrod s myómom

    , Autor: Nelli

    Dobrý deň pani doktorka,

    chcem Vás poprosiť o Váš odborný názor.

    V 18. týždni tehotenstva mi diagnostikovali myóm v maternici o veľkosti cca 10 cm x 8 cm (presnejšie myóm s cystickou degeneráciou). (pred otehotnením myóm v maternici buď ešte nebol alebo ho nebolo vidieť, otehotnela som plánovane mesiac po tom, ako sme sa o bábätko začali pokúšať).
    Myóm bol tak nešťastne položený, že mi spôsoboval bolesti - tlačil mi na močový mechúr, konečník a lekári mi povedali, že na 100% budem rodiť cisárskym rezom, pretože myóm z hľadiska svojej polohy znamená pôrodnú prekážku.
    Keď som bola v 27. týždni tehotenstva mi myóm skolikvoval, ležala som 2 týždne v nemocnici a dostala som antibiotiká do žily, ktoré zabrali.
    Teraz som v 36. týždni tehotenstva (35+6). Na poslednom ultrazvuku mi lekár povedal, že sa myóm posunul oveľa vyššie a nabok. Nespôsobuje mi žiadne ťažkosti, cítim sa výborne. Keď som sa lekára spýtala, či by som eventuálne mohla rodiť prirodzene (čomu by som sa tešila) povedal, že áno, že by myóm už nemal znamenať pôrodnú prekážku, keďže sa rastom maternice posunul.

    Moja otázka znie: Ako by ste prirodzený pôrod v mojom prípade posúdila Vy? Aké sú podľa Vás riziká ak by som v mojej situácii rodila prirodzene a, ktorú formu pôrodu by ste mi radšej odporučila?

    Ako som písala, radšej by som rodila prirodzene ako cisárskym rezom, ale zasa tie riziká posúdiť neviem, obávam sa možných komplikácií počas pôrodu a neviem, ktorý pôrod by bol pre mňa a dieťatko bezpečnejší.

    Veľmi Vám ďakujem za odpoveď! :)
    s pozdravom Nelli

  • krvné zrazeniny

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na krvne zrazeniny počas menštruáci. V tretí deň cyklu sa mi objavilo silnejšie krvácanie a aj zrazeniny v priebehu celeho dňa niekedy az o velkosti detskej päste. Môže to súvisieť s tym ze som pocas mesiaca uzivala fraxoparinove injekcie na riedenie krvi a stale uzivam anopyrin? Som uz 3 roky po porode a antikoncepciu neuzivam. Dakujem

  • Otázka

    , Autor: Katuška15

    Dobrý den,
    užívam antikoncepciu Mistra, len by som sa chcela opytat, ci mozem verit tomu, ze antikoncepcia chrani uz od prvej tabletky. Tabletky uzivam rano, a ak by som si dala rano prvu tabletku po 7-dnovej pauze, mozem mat uz vecer s partnerom plnohodnutky styk bez strachu z otehotnenia? a ako to je s moznostou otehotnenie pocas 7-dnovej prestavky? Som chrane aj pocas nej alebo nie? Dakujem

  • nepravidelná menštruácia, pco a inzulínová rezistencia

    , Autor: smejlicka

    Dobrý deň pani doktorka. Mávam nepravidelný menzes, takto pred týždňom som bola u lekárky, pichla mi agolutin. Dnes mi prišiel menzes na 56DC. Doktorka ma k Vám odporučila do centra Iscare. Snažíme sa o bábo cca rok. Treba si priniesť aj nejaké výsledky? Manžel ešte nebol na spermiograme. Beriem od apríla Siofor 500mg 3x1 od endokrinologičky. Čo je zahrnuté na prvej konzultácie v CAR? Potom sa platí len za lieky alebo aj vyšetrenia? Dalo by sa aj k Vám objednať? Ďakujem

  • uzivanie hak

    , Autor: Kacenka19

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás lebo neviem ako teraz postupovat. Začala som z užívaním Dienorette. Beriem ju iba 7 dní ale včera na 6 deň som mala silnú hnačku asi dve hodiny po užití tablety tak som postupovala ako na letáku a vzala si daľšiu tabletu a tak sa teraz chcem spýtať že či mám vziať teraz len tých 20tabliet alebo si tú jednu vziať z dalšieho balenia? A ešte aký časový odstup medzi užívaním tabliet denne je prípustný ? Rozdiel nejakých 20 minút je v poriadku ? ďakujem Vám pekne za odpoveď :)

  • Antibiotiká

    , Autor: babyka10

    Dobrý deň,
    rada by som prosím vedela Váš názor. Plánujeme s manželom babätko, ale gynekologička mi predpísala z dovodu zlých výsledkov Dalacin v 2% vag.krém, a mne aj manželovi predpísala MEDOFLOXINE 200mg Ofloxacinum na 10dni, no plodné dni mi vychádzajú nejaký 6-7deň uživania týchto antiobiotík. Chcela by som sa spýtat či nemajú tieto lieky nejaký vplyv na spermie, prípadne či sa možme pokúšat aj počas brania týchto antibiotík, či by to nemalo vplyv na oplodnené vajíčko(samozrejme len keby sa zadarilo),alebo treba počkať. Lebo v príb.letáku je písané že sa neodporúča ani v tehotenstve, ani počas dojčenia. Ďakujem vopred za odpoveď
    S pozdravom
    Lubica

  • Oddialenie menštruácie

    , Autor: viki13

    Dobrý deň,
    cestujem na dovolenku a kedže mám menštruáciu pravidelnú, niekedy mešká deň dva, tak mi menštruácia vychádza deň pred odchodom na dovolenku. Dá sa niejak aby som dostala menštruáciu aspoň o 2-3 skôr??
    Ak nie, čítala som si aj o tabletkách na oddialenie menštruácie, ale aj ich nežiaduce účinky tak neviem. A ak, ktoré by ste mi odporučili dať si predpísať vy?

    HAK neužívam, pred rokom som bola na laparoskopii, mala som cystu na vaječníku, preto neviem či sú tie tabletky na oddialenie vhodné.

    Ďakujem pekne za odpoveď

  • Užívanie Ospexinu

    , Autor: zuzanka88

    Dobrý deň pani doktorka!
    Mam zapal dutín lekárka mi predpísala Ospexin 1000, som v 19tt+1, môžem ho bezpečne užívať, nemôže to mať nejaký dopad na plod, samozrejme beriem aj probiotika. Dakujem za odpoveď!

  • Vynechanie tabletky

    , Autor: Adula

    Dobry den chcela by som sa spytat..uzivam antikoncepciu YAZ uz 3 balenie a v prvom tyzdni som si zabudla dat 6 tabletku , tabletky si davam kazdy den o 13:30 zabudnutu tabletu som si vsimla az tedy ked som isla davat siedmu..a aj tu som si dala az okolo pol 11 vecer..v letaciku je pisane ze užite zabudnutu tabletu len co si spomeniete , aj keby to znamenalo, že musite užit dve tablety naraz ( vtedy o pol 11 vecer som uzila obe )..POkračujte v uživani dalsich tabliet vo zvycajnom case a počas nasledujucich 7 dní použivajte dalsie opatrenia napríklad prezervatív. Ak ste mali pohlavny styk v tyždni pred vynechanim tablety ,musite ratat s s rizizikom tehotenstva. A ja som mala v ten 6 den pohlavny styk mozem ratat s rizikom?? Prosim vas poradte mi balenie uživam dalej normlane načas..Dakujem

  • Uterus duplex

    , Autor: Matilda1

    Dobri den, mam otazku. Mam uterus duplex je nie jaky problem s branim antikoncepcie? Nemam väcsiu sancu otehotniet?
    Dakujem

  • Otázka

    , Autor: Saraah

    Dobrý deň, mala by som na Vás otázku. Už pol roka užívam antikoncepciu Zenadea a tento mesiac som, ako obvykle, po 21 dňoch užívania mala pauzu 7 dní. 8-my deň som začala užívať ďalšie balenie - zaujíma ma, či som po prvej tabletke chránená a keďže som už 2 hodiny po užití prvej tabletky z nového balenia mala styk, chcela by som vedieť, či je tam nejaké riziko, že by som mohla byť tehotná? Ďakujem za odpoveď.

  • krvácanie v šestonedelí

    , Autor: nufina

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať - som 26ty deň po pôrode cisárskym rezom a už druhý deň krvácam čerstvou krvou - priebežne počas celého dňa, no je to iba malé množstvo. mám aj nepravidelne slabučké bolesti v podbruší. Predtým som mala dvoj - troj dňovú pauzu v odchádzaní očistkov. Na menštruáciu mi to príde skoro, aj príliš slabé a myslím, že očistky to už nie sú. Je to v poriadku, či mám radšej navštíviť lekára? Ďakujem.

  • Cvičenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor, či je vhodné pravidelne cvičiť na trampolíne pri miernom poklese panvového dna, či by som si tým nespôsobila viac škody ako osohu, aj keď nárazy sú pri trampolíne tlmené, nie sú také silné ako pri dopadoch na pevnú podlahu. Ďakujem pekne.

Otázok: 11951