Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: Natalia123123

    Dobrý večer,, raz som otehotnela ale potratila som spontánne 4 týždni... Vyčistila som sa sama.. mohla by som hneď pokracovat v otehotneni? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodnejšie je vyčkať aspoň tri menštruačné cykly a tak sa začať snažiť otehotnieť. Môžete začať užívať kyselinu listovú v dávke 400ug na deň.

Podobné otázky

  • Otehotnenie

    , Autor: Lena865

    Dobry den, s priatelom sa snazime o babatko, chcela by som sa preto opytat, ci ma na to nejaky vplyv orgazmus u zeny alebo nie, stretla som sa s nazorom, ze ked zena dosiahne skor orgazmus ako muz, moze to nejako "vypudit" spermie...dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, práve naopak. Sú štúdie, ktoré hovoria o tom, že ženy, ktoré sú schopné dosiahnuť orgazmus počas sexu, majú vyššiu šancu otehotnieť, dokonca až o 15%. Pokračujte v praktizovaní nechráneného pohlavného styku, optimálne 2 až 3 krát týždenne, počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie.

  • Horúca kaďa

    , Autor: Majka3208

    Dobrý deň. V stredu 28.2 som mala gynekológom potvrdenu ovuláciu. V piatok 1.3 som sa kúpala v horúcej kadi.
    Dnes cítim, že som zrejme prechladla. Cítim slabšiu bolesť v podbrušku i krížoch, častejšie mocim.
    Mohla som tak ublížiť prípadnému uhniezdeniu? :(
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nebude Váš organizmus dostatočne pripravený na otehotnenie, k uhniezdeniu nedôjde, prípadne, aj keby došlo a zárodok by nemal vhodné podmienky, môže dôjsť k mikropotratu. Odsledujte si to. Odporúčam dostatočný pitný režim, dostatok vitamínov a telesné šetrenie v teple.

  • Duphaston

    , Autor: Peťka@m

    Dobrý večer prajem snažíme sa s manželom o druhé babetko tri mesiace som brala clostilbegyt a injekcie gonasi dnes mi lekár predpísal duphaston všade čítam ze upravuje menštruáciu a ovulácia nieje žiadna je to pravda?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, snaha o otehotnenie tri mesiace je ešte veľmi krátka na to, aby sa mohlo skonštatovať, že je niekde problém. Duphaston sa nasadzuje z viacerých dôvodov, podľa okolností, tomu sa prispôsobuje aj schéma jeho užívania. Nepoznám však žiadne výsledky Vašich vyšetrení, hormonálny profil, USG nález, ani ďalšie informácie a okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého sa v prípade nejasností nebojte pýtať. V prípade, že sa Vám za predpokladu pravidelného nechráneného pohlavného styku 2 až 3 krát týždenne nepodarí otehotnieť do pol roka, bude potrebné realizovať vyšetrenia, či navštíviť vyššie pracoviská.

  • leiden

    , Autor: julka12345

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa Vás ako odborníka spýtať aká je šanca, resp. či je šanca že žena s potvrdenou mutáciou Leiden (homozygot) a MTHFR AC (homozygot) vynosi a porodí dieťa aj ked má za sebou dve biochemické tehotenstvá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šanca na otehotnenie ako aj donosenie plodu je reálna. Hematologický a/alebo endokrinologický problém je najčastejšou príčinou potratov. Predpokladám, že hematológ Vám povedal svoje stanovisko, ako aj to, kedy máte prísť na kontrolu a aký postup v sledovaní a liečbe určí. Obvodného gynekológa o tejto skutočnosti informujte určite tiež.

  • Protilátky proti spermiám a otehotnenie

    , Autor: vebi567

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či je bezpečné mať nechránený styk a snažiť sa o počatie v období keď partner užíva krátkodobo Medrol na liečbu protilátok proti spermiám? Nevyplývajú z toho nejaké riziká, či už pre mňa alebo v prípade počatia pre plod? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka pre reprodukčného imunológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, ako aj všetky okolnosti. Pokiaľ viem, väčšinou sa odporúča mať chránený pohlavný styk, teda nesnažiť sa otehotnieť, pokiaľ Vám nepovedia inak. Neviem sa Vám k tomu bližšie vyjadriť. V prípade nejasností sa pýtajte ošetrujúcich lekárov.