Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menzes

    , Autor: Iva2

    Dobrý deň pán doktor.. Asi 8 mesiacov sa snažíme po MA a kyrete. Menštruáciu mam pravidelnú 28 dní. Od kyretu mávam 2 dni pred ms špinenie a potom sa to spustí a trvá asi 5 dni. Teraz bolo znovu špinenie, menzes 1 a pol dna ktorý skončil veľmi rýchlo. Vybrala som tampón a úplný koniec.. Je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, od stresu, po zmenu životného štýlu, životosprávy. Odsledujte si to. Snažiť sa otehotnieť môžete aj naďalej.

Podobné otázky

  • Menzes nikde, bolesť v podbrušku a špinenie po sexe.

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať, už 2 roky sa snažíme o bábätko mam PCOS. Mala som problémy z menzesom stále meškál chodila som na vyvolavačky, nasadil mi duphaston potom sa tó upravilo menzes chodil pravidelne a na čas. Jeden mesiac som mala slabšiu menštruáciu spravila som si len tak tehotensky test a boli tam 2 ciarky no tešila som sa len 2 týždne išlo o biochemkcke tehotenstvo. A od vtedy mi cyklus hafruje znovu. Bola som u Dr. urobil mi sono a našiel my folikularnu cystu. pichol vyvolavacku. A nasadil clostilbelgit.. 20.1. Som dostala menzes na 3 deň som začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní. Vo februári som 3 dní meskala ale dostala som 19.2. Bola síce slabšia ako mávam a aj kratšia trvala 3 dní, v deň začatia bratia clostil som si pre istotu spravila test ale bol negatívny tak som znovu začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní.. Menzes som mala dostať 18.3. Celý čas od skončenia menzesu sme sa snažili o bábätko. 14.3. Som mala jednorazové krvácanie bolo to také skôr krvavo ružové a bolo iba raz keď som bola na WC a utrela som sa, myslela som si ze menzes prišiel skôr ale keď som šla druhý krát už vôbec nič a menzes mi už mešká 17dni. Tehu test som si robila na 5ty deň meškania. Ale bol negatívny. Celý čas od vtedy ako som mala dostať menzes ma boli podbrusko aj kríze, a aj prsia. Včera sme malý pohlavný stik a dnes som si všimla jemné Špinenie nechápem z čoho to môže byť, nikdy predtým som to nemala. Môže to byť tým ze mam cystu? Vlastne neviem či ju ešte mám alebo mi pukla predtým ako mi ju Dr. zistil som mala aj bolesť pri pohlavnom styku ale ako mi dal vyvolavacku a prišiel menzes tak už bolesti nemávam .. Stále sa cítim ako by menzes mal prísť boli ma podbrusko, kríze a mam citlivé prsia. Môže to byť aj nejaký príznak tehotenstva? A špinenie po sexe môže byť tiež príznakom Tehu. Alebo sa mi ešte môže dostaviť menzes. Je to také jemne špinenie z výtokom k tomu bolesť pod bruška Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná, ani že sa jedná o PMS (predmenštruačný syndróm). Špinenie môže byť príznakom jedného aj druhého. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám ani bližšie okolnosti, vek, výsledky hormonálneho profilu, AMH, ani ďalšie okolnosti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po KET

    , Autor: Janetta

    Dobrý deň, dnes som štvrtý deň po ket, včera na tretí deň som začala spinit a slabo krvácať, krv mala ružovú a dnes už červenú farbu s malými zrazeninami. Chcem sa spýtať ci moze ísť o uhniezdenie embrya tak skoro po ket. Tiež ma pobolieva v podbrušku ako pred menzes. Beriem ráno prolutex, estrofem 1-2-1,lenzetto 2-0-2,lucetam 1-0-1 a večer amelgen. Na desiaty deň mam ísť na odber hcg. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia po KET môže byť naozaj viacero. Predpokladám, že Vás o možnom špinení poučili aj v samotnom centre. Nemusí sa jednať o patologické špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v užívaní predpísaných preparátov a postupujte podľa odporúčaní lekárov Centra asistovanej reprodukcie, kde bol vklad realizovaný. V prípade pretrvávania ťažkostí, ako aj v prípade nejasností sa ich nebojte kontaktovať.

  • Ružové špinenie

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň u 2 roky sa snažíme o druhé bábätko. Mala som problémy po vysadení antikoncepcie. Menzes mi niekedy neprišiel aj pol roka chodila som stále na vyvolavacky brala lieky clostilbelgit ale nezabralo nič tak sme sa na to vykaslali Dr mi nasadil duphaston na úpravu menzesu. Menzes začal chodiť pravidelne. Pred 2 mesiacmi mi ale začal meškať tak som si spravila tehu test vyšiel slabo pozitívny. Tak o 3 dní som skúšala znovu a čiarka bola silnejšia.. Avšak o týždeň na to som začala špinit, spinila som 2 dní. Nedeľu a pondelok v pondelok som bola aj u Dr a povedala som mu ze mi vysiela pozitívny test. Spravil mi sono ale nič nevydel tak zobral krv volala som za ne na druhý deň ale výsledok bol negatívny ale hcg bolo mierne zvisene 5/6.. Následne o 3tydne mi menzes prisiel to bolo 19.11 bol normálny ako obvikle. Ďalší Menzes som mala dostať 17.12. Ktorý sa dodnes nedostavil.. Ale stalo sa mi že týždeň pred menzesom som mala asi 4 dní jemne ružovkaste špinenie nebolo stale ani som nepoužíval menštruáčne pomôcky bolo to len na papieri keď som bola na WC. Žiadne bolesti ale nič som nemala. Robila som si na tretí deň meškajucej menštruácie tehotensky test bola na ňom vidno úplne slabulinká druhá čiarka. Neprezivala som to tak keďže aj naposledy bola silnejšia a nič z toho nebolo. Počkám ešte týždeň a spravím si znovu.. Chcem sa len opýtať či je možné že by sa nám konečne poštastilo a mohla by som byť tehotná? Niekedy mám divne pocity ale neviem ci si to len ja nenamyšlam alebo to je naozaj tak.. v práci mi raz prišlo nevoľno na zvracanie ale po hodinke to prešlo. Zvikne ma pichať v podbrušku ale to fakt len občas. Zviknem mávať taky pocit na vracanie ale nevraciam..začalo mi veľmi chutiť jesť nejedavala som toľko a aj som pribrala 2,5kg. Pobolieva ma hlava občas, mam pocit ako by sa mi krutika hlava a je mi. Na odpadnutie môže mať s tým súvis? Dnes má pobolieva aj brucho sem tam ako pri menzese ale ani náznak že by mal prísť, mam len silnejší čistí prehliadny výtok pripomína mi to bielok vajíčka, Momentálne mi menzes mešká už 10 dní test skúsim spraviť o týždeň aby bol výsledok presnejší.. Môžu to byť príznaky tehotenstva to čo pociťujem alebo nie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny. Ak však bolo beta HCG 6, jednalo sa pravdepodobne o tzv. biochemické tehotenstvo. Čo sa týka aktuálnych prejavov, áno, môžu byť príznakom tehotenstva. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ružový výtok

    , Autor: L.....

    Dobrý deň.
    6.9. mi bol zistený potrat,následne zavedené 2tabletky,nechcela som kyretaz. 22.a 23.9. som mala slabý ružový výtok. Bolesti krížov a podbruška ako pred menzesom..aj podráždená nálada :-/. Potom deň nič. Ďalší deň výtok a trošku krvi a zas nič. Čo to môže byť? Ďakujem Menzes by mal prísť cca 6tyzdnou po ..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám bližšie okolnosti potratu, ďalšie informácie ohľadom zavedených tabliet, nálezy, či výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov.

  • Duphaston

    , Autor: Denka000

    Dobrý den beriem duphaston na upravu cyklu a snahu otehotniet pri PCO z beriem tabletky aj na stitnu zlazu..na 17 dc som zacala dnes je to uz 16 den od dobratia poslednej tabletky duphastonu a stale nemam menzes... strasne ma.bolia prsia ale brucho vobec... volala som aj svojej gynekologicke ale nejak to neriasila ze mam prist buduci tyzden...tehotna som neni merala som si bazalnu teplotu rano a mam 36.3 alebo 36.4.....
    Mozete mi prosim poradiť co je dovod ze stale mi neprisla menstruacia ? V com moze byt problem??
    Prvy cyklus prisla na 3 den po dobrati, druhy cyklus na 12 den a dnes 16 a nic.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Možností úpravy menštruačného cyklu je viacero. Duphaston nemusí vždy pomôcť. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, USG nálezy, bližšie informácie a okolnosti preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.