Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenský test

    , Autor: Domu

    Kedy je vhodne si urobiť tehotenský test? Je možné že som otehotnela 4 dni po menštruácii a ďalšiu mám až 27.10.....dá sa to zistiť rýchlejšie? Z krvi napríklad? Ak áno po akom čase sa to dá zistiť z krvi?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo je možné prakticky kedykoľvek, sú ženy ktoré boli tehotné a menštruovali. Tehotnský test si môžete realizovať v prípade meškajúcej menštruácie viac ako 14 dní. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta-HCG vie jednoznačne určiť tehotenstvo. Ak ste aj tehotná, už to nezmeníte. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám v prípadne potvrdenia tehotenstva a v prípade, že nebudete chcieť v tehotenstve pokračovať, ozrejmí aj slovenskú legislatívu, čo sa týka umelých prerušení tehotenstva.

Podobné otázky

  • Nechránený sex

    , Autor: Saskia54

    Dobrý večer chcela by som sa spýtať ja mam nepravidelnú menštruáciu sem tam mi mešká 1-2 dni. Teraz mi meškala 10 dní ale pred tým som nemala sex až na 10ty deň som prvý krát mala sex bez ochrany s partnerom a na druhy deň mi prisla menštruácia. Partner sa do mňa neurobil ale mam obavy či by som mohla byť tehotná? Menštruácia som mala ako stále s bolesťou brucha a týždeň. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes nikde, bolesť v podbrušku a špinenie po sexe.

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať, už 2 roky sa snažíme o bábätko mam PCOS. Mala som problémy z menzesom stále meškál chodila som na vyvolavačky, nasadil mi duphaston potom sa tó upravilo menzes chodil pravidelne a na čas. Jeden mesiac som mala slabšiu menštruáciu spravila som si len tak tehotensky test a boli tam 2 ciarky no tešila som sa len 2 týždne išlo o biochemkcke tehotenstvo. A od vtedy mi cyklus hafruje znovu. Bola som u Dr. urobil mi sono a našiel my folikularnu cystu. pichol vyvolavacku. A nasadil clostilbelgit.. 20.1. Som dostala menzes na 3 deň som začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní. Vo februári som 3 dní meskala ale dostala som 19.2. Bola síce slabšia ako mávam a aj kratšia trvala 3 dní, v deň začatia bratia clostil som si pre istotu spravila test ale bol negatívny tak som znovu začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní.. Menzes som mala dostať 18.3. Celý čas od skončenia menzesu sme sa snažili o bábätko. 14.3. Som mala jednorazové krvácanie bolo to také skôr krvavo ružové a bolo iba raz keď som bola na WC a utrela som sa, myslela som si ze menzes prišiel skôr ale keď som šla druhý krát už vôbec nič a menzes mi už mešká 17dni. Tehu test som si robila na 5ty deň meškania. Ale bol negatívny. Celý čas od vtedy ako som mala dostať menzes ma boli podbrusko aj kríze, a aj prsia. Včera sme malý pohlavný stik a dnes som si všimla jemné Špinenie nechápem z čoho to môže byť, nikdy predtým som to nemala. Môže to byť tým ze mam cystu? Vlastne neviem či ju ešte mám alebo mi pukla predtým ako mi ju Dr. zistil som mala aj bolesť pri pohlavnom styku ale ako mi dal vyvolavacku a prišiel menzes tak už bolesti nemávam .. Stále sa cítim ako by menzes mal prísť boli ma podbrusko, kríze a mam citlivé prsia. Môže to byť aj nejaký príznak tehotenstva? A špinenie po sexe môže byť tiež príznakom Tehu. Alebo sa mi ešte môže dostaviť menzes. Je to také jemne špinenie z výtokom k tomu bolesť pod bruška Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná, ani že sa jedná o PMS (predmenštruačný syndróm). Špinenie môže byť príznakom jedného aj druhého. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám ani bližšie okolnosti, vek, výsledky hormonálneho profilu, AMH, ani ďalšie okolnosti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Negatívne

    , Autor: Majka3208

    Dobrý deň pán dr.
    28.2 som mala gynekológom potvrdenu ovuláciu. Snažíme sa o bábätko.
    Už týždeň má boli podbruško. Menštruáciu mávam ako hodinky pre na 29 deň cyklus.
    Dnes mám 30 a stále nič. Len bolesti podbruska. 4 dni dozadu som mala slabo žltý husti výtok bez zápachu (bez pálenie svrbenia).
    Testy sú však negatívne.
    Čo by to prosím mohlo byt? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 2 -3 týždne si realizujte tehotenský test, prípadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Test

    , Autor: Arianka

    Dobrý deň chcem sa este opýtať v januári som mala menštruáciu trvala 4 dní potom po 4 dňoch som začala špiniť tak som si spravila test bol pozitívny všetky 3 dnes 2.3 som si spravila znovu test a je negatívny.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pozitívnych testov mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať aj o tzv. biochemické tehotenstvo, ťažko povedať. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14.deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizovaný test môže byť falošne pozitívny alebo negatívny. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Verča1212

    Dobrý deň nemala som už dva mesiace menštruáciu snažíme sa o bábätko tak som myslela, že môžem byť tehotná ale test je stále negatívny. V tomto týždni si všimol priateľ, že mám zmeny nálad mám zvláštne chute na jedlo čo som nikdy nemala. Môžem byť tehotná? Alebo čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.