Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mozem byt tehotna?

    , Autor: kvietok123

    Dobrý deň , chcela by som sa opýtať ci môžem byť tehotná. Poslednú menstruaciu som mala 10.2. do 15.2 ( pred tym 10.1. do 16.1. )
    S partnerom sme si nedavali pozor viac krát. Hneď deň po menstruacii 16.2 a naposledy 18.2, 21.2. Nepočítam si plodné dni.
    Kedy si môžem urobiť test?
    Ďakujem za odpoveď a radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulácia za normálnych okolností prichádza na 14 deň menštruačného cyklu. Tesne po menštruácii je tehotenstvo málo pravdepodobné, ale vylúčiť sa nedá. Počkajte na ďalšiu menštruáciu. Pri meškaní menštruácie 14 dní si urobte tehotenský test. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Otázka

    , Autor: Verča1212

    Dobrý deň nemala som už dva mesiace menštruáciu snažíme sa o bábätko tak som myslela, že môžem byť tehotná ale test je stále negatívny. V tomto týždni si všimol priateľ, že mám zmeny nálad mám zvláštne chute na jedlo čo som nikdy nemala. Môžem byť tehotná? Alebo čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruacia

    , Autor: Vanessitta

    Dobry deň, chcem sa opytať po nechranenom styku som dostala menštruaciu skôr o 4 dni. Menštruaciu mam slabšiu ako mavam , z každodennymi bolestami brucha. A menštruacia je červena až hneda. Trva to 3 dni zatial. Možem byt tehotna? Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Môže sa jednať aj o implantačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Kingi

    Dobry vecer. Mala by som jednu otazku. Kedze ste mi uz viackrat pomohli, bola by som vam vdacna za odpoved. Posledna menstruacia mi meskala 3 dni, lenze som nemala normalnu, velmi slabu az hnedu a iba pár dni. Nic ma nebolelo ani prsia ani brucho. Robila som si test a je tam druha slabsia ciarka. Mozem byt tehotna? Prilozila by som aj fotku len neviem ako? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku nie je tehotenstvo vylúčené. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, kde Vám bude realizovaný odber krvi na beta HCG.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Domka6291

    Dobrý deň

    Menštruácia mi mešká uz 3 dni no včerajší test mi vyšiel negativny. Cítim sa však strasne unavená, slabá bolia ma prsia a mam kŕče v podbrušku neviem čo by mohlo byť príčinou a bábätko sa snažíme už dlhšiu dobu. Môže byť test negativny a aj napriek tomu môžem byť tehotná? Možno ešte nieje dostatočne množstvo hormónov v moči
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení jednoznačne vylúči alebo potvrdí tehotenstvo a určí ďalší postup.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Lionel

    Dobrý večer mala by som otázku malý sme s partnerom nechránený styk mam bolesti podbrušku a biely až do žltá sfarbený výtok mam všelijaké chute rás sladké o pár sekúnd už iďme na slané test som si ešte nerobila neviem ci to bude tehotenstvo alebo niečo iné ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test.