Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenstvo

    , Autor: lilian

    dobry den
    mam jednu otazku ,mam 46rokov partner tiez z predchadzajucich vztahov mame deti ja jedno on 3,chceli by sme ale jedno spolocne ze moje deti tvoje deti a nase dieta.ale teraz k otazke po operacii kedy som mala pred 6rokmi mimomaternicove tehot.krvacanie do brusnej dutiny a nasledne odstraneny lavy vajcovod ktory bol zdeformovany.partner po operacii srdca nakolko ma umelu chlopnu .snazime sa o babetko ale nejak sa nam nedari po vysetreni u gynekologa mi bolo povedane ze problem nie je ze som v poriadku ,viem ze aj vek zohrava svoju ulohu ale da sa tomu nejak pomoct??lekar mi este povedal ze mam vysoku sliznicu na maternici .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vo vašom prípade by bolo najvhodnejšie kontaktovať a násldne konzultovať niektoré z centier asistovanej reprodukcei, kde vám budú vedieť poskytnúť komplexnú starostlivosť, ohľadom vyšetrení i následnej starostlivosti , pre vás i partnera
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Atb pri snažení o babätko

    , Autor: Ivka97

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať s manželom uz 3 mesiac sa snážime o dieťa, v marci som mala pocit na zápal moč.ciest, bola som na urologii, dal mi atb Medociprin, po vyšetreni moču na k+c mi povedal ze mam infekciu v moči stym že mi dal dalšie balenie Atb., je možne žeby tieto atb niejako ovplyvnili počatie dieťata? ( priznaky uplne ustúpili čo sa týka zápalu) je bezpečne brať ich keď sa o dieta snažime? Ďakujem krásne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti je najvhodnejšie plánovať tehotenstvo v čase, kedy ani jeden z partnerov neužíva žiadne antibiotiká, nemá žiadny zápal, či akútne prebiehajúce ochorenie.

  • Negatívne

    , Autor: Majka3208

    Dobrý deň pán dr.
    28.2 som mala gynekológom potvrdenu ovuláciu. Snažíme sa o bábätko.
    Už týždeň má boli podbruško. Menštruáciu mávam ako hodinky pre na 29 deň cyklus.
    Dnes mám 30 a stále nič. Len bolesti podbruska. 4 dni dozadu som mala slabo žltý husti výtok bez zápachu (bez pálenie svrbenia).
    Testy sú však negatívne.
    Čo by to prosím mohlo byt? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 2 -3 týždne si realizujte tehotenský test, prípadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • AMH - rada

    , Autor: MH

    Dobrý deň, p. doktor. Som po 2 zamlknutych potratoch (prirodzene pocatie). Mam 31 rokov.
    Absolvovala som rozne vysetrenia. Hematologia pozitivny protrombin (apla). Naposledy vsak hormonalny profil, z ktoreho som ostala mierne v soku, nakolko vysledok AMH 0,93 ug/ml (hladina nizka). Z osobnych dovod sme s manzelom tohto roku tehotenstvo chceli odlozit. Odporucili by ste v mojom pripade mrazenie vajicok?
    Dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodné je ešte realizovať okrem hematologického vyšetrenia aj endokrinologické, imunologické a genetické vyšetrenie. Ak neplánujete otehotnieť tento rok, je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie, kde s Vami preberú všetky možnosti, aj čo sa týka zmrazenia vajíčok.

  • Test

    , Autor: Arianka

    Dobrý deň chcem sa este opýtať v januári som mala menštruáciu trvala 4 dní potom po 4 dňoch som začala špiniť tak som si spravila test bol pozitívny všetky 3 dnes 2.3 som si spravila znovu test a je negatívny.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pozitívnych testov mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať aj o tzv. biochemické tehotenstvo, ťažko povedať. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14.deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizovaný test môže byť falošne pozitívny alebo negatívny. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Marcela13

    Dobrý deň . Potrebovala by som radu .Mám 2 krásne deti ktoré sa podarili hneď na prvý krát v roku 2017 a 2018. Bola som s nimi na rizikovom. Syn pomalí rástol a pri dcére mi odtekala plodová voda počas celého tehotenstva. V januári 2022 ale s iným mužom sa nám podarilo otehotnieť s kvapôčky lásky kde nastal samovoľny potrat . V máji 2022 tiež s kvapôčky lásky sa to podarilo ale potratila som v 12 týždni povedali mi že biochemické tehotenstvo. Plod zmizol a gestacny vak rástol tak som šla na kyretaz. Šla som k mojej dr. Na kontrolu a videla tam ešte niečo že to zle urobili ale že sa to vyplaví aj samé ..teraz tam už nevidela nič .Snažíme sa 3 mesiac po dlhej (1,5r)pauze a nedarí sa nám .viete mi povedať prečo? Alebo či pri kyretazi nemohli doktori niečo urobiť? Na štítnu žľazu sa liečim a bola som pred mesiacom na kontrolu všetko je v poriadku . ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin, pre ktoré sa Vám nedarí otehotnieť aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku môže byť viacero. Ak sa snažíte otehotnieť už rok a pol a nechránený pohlavný styk praktizujete dva-tri krát týždenne a v anamnéze máte už dva potraty za sebou, niekde bude pravdepodobne problém. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, USG, informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam realizovať hematologické vyšetrenie a vyšetrenie spermiogramu partnera. V prípade, že bude hematologické vyšetrenie negatívne a spermiogram v norme, ešte doplniť imunologické a genetické vyšetrenie. Pouvažovať tiež môžete o návšteve centra asistovanej reprodukcie, kde Vám vedia všetky vyššie spomínané vyšetrenia realizovať pod jednou strechou.