Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prosba o radu

    , Autor: Ema30714

    Dobrý deň pán doktor, v pondelok som bola v poradni s nálezom : krčok 1,5cm, otvorená pre jeden prst, včera som bola znova, deň po termíne pôrodu, a v správe už som mala napísané, že pôrodné cesty pripravené, krčok 1cm, otvorená pre dva prsty. Ctg bolesti nevykazovalo, no tvrdnutie brucha a bolesti v krížoch a podbrušku mávam už dosť často, v noci som sa budila na bolesť chrbta, a ráno som mala taký hustý hlien dohneda.
    Odvtedy si sledujem aj tie tvrdnutia bruška, netrvajú dlho, no sú nepravidelné, raz po 20 minútach, raz po 8, tak po 9, na ďalšiu kontrolu mám ísť v nedeľu. Pri prvom pôrode cca 9rokov dozadu som mala bolesti pravidelné, a úplne iné, ležala som v nemocnici, tak som vedela,že som pod dohľadom, teraz som doma, tak možno preto také obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa skôr jedná o predpôrodné bolesti, tzv. poslíčkov, kedy sa maternica štartuje. Nález na pôrodných cestách máte priaznivý, teda pripravený na pôrod. Spomínaný hustý hnedý hlien mohla byť hlienová zátka. Odsledujte si to. V prípade odtoku plodovej vody, krvácania, pravidelných kontrakciách každých 5 až 7 minút, absencii pohybov plodu, či nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.