Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pôrod a clexan

    , Autor: Babula1987

    Dobry den,pan doktor chcela by som sa spytat.o 3 tyzdne mam termin,chcela by som vas poprosit o radu aky pôrod zvolit,ked sa liecim na stitnu,picham cele tehu clexan 0.4, mam tehu cukrovku-iba sledovana,mam 35 rokov ,tehu je cez Ket. Maly ma uz vraj 3700.dakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe Vami popísaných informácií nevidím zatiaľ dôvod na pôrod cisárskym rezom. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy, ako aj USG a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.

Podobné otázky

  • Porod a clexan

    , Autor: Stelka1803

    Dobrý večer, chcela by som si od vás poradiť v pondelok nás čaká sekcia v 38 TT. S tým ze picham si už 9 mesiacov clexan. Teraz posledny mesiac si picham 2x do dňa 0,8. D dimer ma stále kolo 3.5. Chcem sa opýtať aký typ sekcie by ste odporučili ci spinal alebo celkovú narkozu.
    Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, D-dimér je v tehotenstve normálne zvýšený, spôsob anestézie s tým nesúvisí. Vrámci predoperačných vyšetrení by Vám malo byť vysvetlené a odporúčané upraviť a nastaviť dávku pred operačným výkonom. Posledná dávka by mala byť 12 hod. pred operačným výkonom. Definitívne o spôsobe anestézie rozhoduje anesteziológ, v ktorého kompetencii to je.